• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:
Türkiye'de 81 ilde atletizm var gözüküyor ama sadece 3 şehirde atletizm var, diğerlerinde sadece kros var"- "Hedef 2020'de hiç transfer edilmemiş (devşirme sporcusu olmayan) bir milli takım oluşturmak

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Türkiye'de 81 ilde atletizm var gözüküyor ama sadece 3 şehirde atletizm var, diğerlerinde sadece kros var" dedi.

İzmir'de Turkcell sponsorluğunda devam eden Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı'ndaki sporcularla bir araya gelen Çintimar, yaptığı konuşmada, atletizmde başarı yakalayabilmek için bilim insanlarıyla ortak bir paydada buluşup, sporcuları ona göre yetiştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Çintimar, antrenör yapısını da buna göre oluşturmaları gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de 81 ilde atletizm var gözüküyor ama sadece 3 şehirde atletizm var, diğerlerinde sadece kros var. İzmir, İstanbul ve Ankara dışında yan iller olarak Mersin, Bursa, Kocaeli bulunuyor, onun dışındaki illere baktığımız zaman sadece 2-3 branş yapıyoruz. Bu yıl en az 10 ilde İstanbul ve Ankara'daki gibi 24 branşı faal hale getirmek birinci hedef. Çünkü biz o zaman ileriye gideceğiz."

En son yapılan Küçükler-Yıldızlar Bölgesel Kros Ligi 1. kademe müsabakalarında rekor bir katılımın gerçekleştiğini kaydeden Çintimar, buradan yetenekli çocukları bulacaklarını bunun dışında Anadolu Yıldızlar Ligi'nde de her branşta ilk 100 sporcuyu kampa alacaklarını söyledi. Çintimar, bu yetenekli gençlere gerekli test ve ölçümlerin yapılacağını belirterek, antrenör eğitimlerini de gerçekleştireceklerini söyledi.

Amaçlarının atletizmin sadece adını veya şeklini değil, tekniğini bilen antrenörler yetiştirmek olduğunu ifade eden Çintimar, "Şu anda antrenörümüz yok mu, var ama Türkiye'ye yeter miyiz? Bir ile bile yetemeyiz. Türkiye'ye yetme şansımız yok. Türkiye'nin tamamına yetmek istiyorsak, antrenör sayımız faal olarak 670 değil de 6700 olması gerekiyor" diye konuştu.

Çintimar İzmir'deki kampa olimpiyatta yarışabilecek bütün sporcuları çağırdıklarını ve bunların ölçülebilir verilerini almaya devam ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bunun bir tek sebebi var. Rio'ya giderken ülkeyi temsil edebilecek, kürsüye çıkabilecek gençlerimizi bilimsel anlamda yıpratmadan, onları törpülemeden oraya gidebilecek arkadaşlarımızın eksiklerini tespit edip, bu arkadaşlarımızı yukarıya doğru taşımak birinci hedef. Bütün federasyonlar içinde olimpiyata 2,5 yıl öncesinde çalışmaya başlamak bir ilktir."

2020 hedeflerine değinen Çintimar, şunları kaydetti:

"Hedef 2020'de hiç transfer edilmemiş (devşirme sporcusu olmayan) bir milli takım oluşturmak. Bunun için de biz atletizm ailesi olarak çoktan seçmeli ve ne kadar çok tabana yayılırsak, ben eminim ki o yetenekleri biz bulacağız ve dışardan da kimseyi getirmeye ihtiyacımız kalmayacak. Bunun için çok çalışmamız, çok araştırmamız ve çok yol kat etmemiz gerekiyor. Ama hedef 2020'de kendi sporcularımızla onlar da bizim sporcularımız ama transfer etmeden en iyisini yapabilmek."

Muhabir: Ali Korkmaz
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141