• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Atatürk'ün torunundan şok iddia

Atatürkün torunundan şok iddia
Ata'nın manevi oğlunun kızından şok iddia.

Mustafa filminin yankıları sürüyor. Atatürk'ün 8 yaşında Van'da evlat edindiği anlatılan Abdürrahim Tuncak'ın kızı Nuray Çulha, filme itiraz etti: “Babam 1908 doğumlu. Üç aylıktan itibaren o evde. 5 yaşında sünnet edildiğinde Zübeyde Hanım'ın yatağında çekilmiş sünnet fotoğrafı bile var”

Can Dündar'ın yönettiği “Mustafa” filminde, Atatürk'ün 1916'da Doğu'da görevliyken 8 yaşındaki Abdürrahim'i evlat edindiği anlatılıyor ve Halep'te ikisinin birlikte çekildiği fotoğrafa yer veriliyor. Ancak, bu bilgilerin yanlış olduğunu iddia eden Abdürrahim Tuncak'ın kızı Nuray Çulha, VATAN'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. 62 yaşındaki Nuray Çulha 'Babam 3 aylıktan itibaren Atatürk'ün evindeydi“ dedi.

* Atatürk babanızı 1916'da evlat edinmedi mi?
Babam 1908 doğumlu. Atatürk'ün annesinin Kuran'ında yazıyor. Zübeyde Hanım, babamın doğum tarihini Kuran'a kaydetmiş. ”Abdürrahim 1908“ diye yazıyor. Bir de kızı Naciye'nin ölüm tarihini yazmış. Atatürk'ün Naciye isminde bir kızkardeşi ölüyor veremden. Onun ölümünden sonra Akaretler'deki eve geliyorlar.

* Yani 8 yaşından çok önce Atatürk ile birlikteydi
Atatürk'ün babamla resmi 1917'de çekilmiş. Babam 1908'de doğduysa, 1917'de 9-10 yaşında oluyor. Babam kendini bildiği zaman Akaretler'de Atatürk'ün evinde buluyor. 3 aylıktan itibaren o evde.

* Babanız ne zaman evlat edinilmiş?
Evlat edinilmiş diye bir şey yok. Babamın Akaretler'deki evde sünneti yaptırılıyor. 5 yaşındayken sünnet yatağında çekilmiş resmi var.

* Yani kendi oğlu mu?
Ben böyle bir şeyi söylemeye söz sahibi değilim.

* Peki Atatürk ile resmi nasıl çekilmiş?
Atatürk annesi Zübeyde Hanım'ı Halep'e çağırıyor ve 'çocuğu da al gel'diyor.

* Neden çağırıyor?
1917'de kum fırtınasında kör oldu diyorlar. Anne çok üzülüyor. Atatürk telgraf üstüne telgraf çekiyor ve 'Bir şeyim yok. Ama müsterih olmak istiyorsan 'çocukla bana gel' diyor. Kara trenle 10 günde Halep'e gidiyorlar. Oraya ulaştıklarında Atatürk 'Bak diyor gözüm görüyor, hiçbir şeyim yok' diyor. Bir hafta kalıyorlar. Ordunun terzisi babama oranın yerel kıyafetini dikiyor. Atatürk ”Şimdi resim çektireceğiz, tam asker oldun ama tabancan yok“ diyor.

Kendi tabancasını çıkarıyor ve babamın beline takıyor. O zaman fotoğraf makinesi bir tek ordunun doktorunda varmış. Doktor resmi çekiyor. Yani Halep'te evlatlık alınma diye bir şey yok. O zamana kadar zaten o evde yaşıyor, okullara gidiyor. Ben Atatürk'ün kızkardeşine babaanne derdim, onun arzusu üzerine.

* Neden?
Karıştırmayın. Bundan yıldığımız için babam gazetecilerden uzak durdu. Babamdan ne duyduysam onu söylüyorum. Babam öldüğünde güzel bir cenaze merasimi oldu Bebek Camii'nde. İstanbul Belediye Reisi Tayyip Erdoğan bana dedi ki 'Daha büyük bir camide daha güzel bir şekilde yapalım merasimi.” Ama babam istemedi. Ancak bilenler geldiler. Cenazede üniversite rektörleri ve çok basın vardı. Orada bana çok sual soruldu neden açıklamıyorsunuz diye 'Konuşmuyorum acım büyük Mete Akyol ile konuşun' dedim.

'AKARETLER'DEKİ EVDE İKİ BAKICISI VARDI'
Abdürrahim Tuncak 'ın kızı Nuray Çulha, babasının ilk olarak Akaretler'deki evde Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ve kız kardeşi Makbule Hanım ile birlikte yaşadığını söylüyor ve “2 tane de bakıcısı var. Birine Ayşe Abla derdi. Akaretler'deki evde otururken ilkokula gidiyor. Atatürk 1919'da Samsun'a çıkarken İngilizler öldürecekler diye o evi Şişli'ye taşıyor. Yani Şişli'deki ev ikinci oturdukları ev. Evin kirası 1 Lira olduğu için o sıra ödeyemeyecek durumdalar. Çünkü Atatürk Anadolu'da ve maaş yollayamıyor. O yüzden tekrar Akaretler'e geliyorlar” diyor. Bu fotoğrafta da Abdürrahim Tuncak, Zübeyde Hanım, Makbule Hanım ve bakıcılarıyla birlikte görülüyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141