• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

ATATÜRK’Ü YENİDEN KEŞFETMEK

Halil CANDA

            Son on yılı saymazsak Türkiye’deki eğitim  sisteminde her vatandaşa Atatürk sevgisi aşılandı. Biz böyle bir eğitim aldık. Yurdumuz düşman işgalindeyken Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının vatanımızı kurtardığını öğrendik.O yüzden kim ne derse desin,sevmeyen sevmesin ama bu ülkede bizim gibi milyonlarca insan için Mustafa Kemal bir kahramandır.Ne derseniz deyin.İçki içiyormuş,şuymuş buymuş ne derseniz deyin.Mustafa Kemal bizler için bir kahramandır.Bunu  değiştiremezsiniz.

            Türkiye’yi diğer Ortadoğu ülkelerinden farklı kılan da Mustafa Kemal gibi başka bir liderin olmamasıdır. Atatürk’ü eleştiren ,sevmeyen kim varsa irdeleyin.O insanlar, Atatürk’ü yerden yere vurmalarına rağmen bir eli yağda bir eli baldadır.Beğenmedikleri Cumhuriyetin nimetlerinden en fazla faydalanan onlardır.Devlete kapağı atan ,maaş alan bu gibi insanlardır.

            Şimdi kökten dinci teröristlerin her hafta başka bir Avrupa şehrini kana buladıklarını  ibretle görüyoruz. Yaşamını yitiren masum insanlar için üzülüyoruz.Bir yandan  sorguluyoruz da.Ortadoğu’da başka bir eşi bulunmayan   laik Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya çalışmıyorlar mı?Yıkmaya çalışanlara maddi manevi destek vermiyorlar mı? Bu soruyu şöyle de değiştirebiliriz. Humeyni’yi  yıllarca ülkesinde barındırıp İran’da dini bir devlet kurmasına destek veren batı değil mi? Bin Ladin’i yetiştirip Afganistan’ı işgal eden de batı değil mi? Birdenbire oraya çıkan Daeş’i de başa bela eden batı değil mi?

            Onların niyeti kendi  ayakları üzerinde duran, üreten ,gelirini hakça  paylaşan ülkeler yerine ,bir kralın ya da bir diktatörün  yönettiği, kaynaklarının sömürüldüğü ,insanların çağ dışı şartlarda yaşadığı,geçim derdinden bırak düşünmeyi başını bile kaldıramadığı  ülkeler yaratmak. Bu yüzden Ortadoğu’da Türkiye gibi bir başka devleti istemiyorlar.  Hatta Türkiye’yi bile  parçalamak ,yok etmek istiyorlar.

            Darbe girişimi sonrası meydanlarda insanların partili partisiz bir arada olması çok güzel. Meydanlarda bir yandan Türkiye’m çalarken bir yandan Onuncu yıl marşını duymak çok güzel. Bizi yönetenler bugüne kadar hep kandırıldıklarını söylediler. Onları kandırmayan insanlar ,vatanını ,milletini seven ,Atatürk’ü seven bu ülkenin sıradan insanlarıydı. Onlar bir şeyhe biat etmeyen sadece ülkesini seven insanlardı. Bugünlerde Ak Parti genel merkezinde dev bir Atatürk resmi var.Geçmiş geçmişte kalsın. Atatatürk’ü geç de olsa anlamak ve keşfetmek de bir kazançtır.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141