• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Asya kaplanı Tayvan Ege ile işbirliği istiyor

Asya kaplanı Tayvan Ege ile işbirliği istiyor
EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Gündüz: " Asya kaplanı olarak anılan Tayvan ile her alanda güçlü bir diyalog içinde olmak istiyoruz

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Gündüz, Tayvan Ticaret Merkezi ile ticaret ve yatırım alanlarında işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Swissotel Büyük Efes'te düzenlenen Tayvan Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Gündüz, "Asya kaplanı" olarak anılan Tayvan ile her alanda güçlü bir diyalog içinde olmak istediklerini belirtti. Tayvan'ın bilişim, elektronik, makine ve otomotiv gibi sektörlerde başarılı bir ülke olduğuna dikkati çeken Gündüz, bu ülkenin özellikle otomotivde önemli başarılara imza attığını dile getirdi.

Tayvan'ın yüksek teknoloji ve uygun fiyatla üretip dünya pazarlarına sunduğu yerli otomobilin ilk yıl 10 bin adet sattığını kaydeden Deniz Gündüz, "Biz de Tayvanlı firmalarla işbirliği ve ihracatı artırmalıyız. Bunun yolu bu ülkede düzenlenen sektörel fuarlara katılmaktan ve daimi temsilcilikler açmaktan geçiyor. Ülkemize 2012'de 17 Tayvan firması yatırım yaptı. Ticaret hacmimiz de 1 milyar 891 milyon dolara ulaştı. Ancak ticaret hacmimizde ithalatın payı daha yüksek. Bunun için ürünlerimizi Tayvan'a daha iyi tanıtmalıyız. Tayvan'ın ihtiyaç duyduğu ürünlerden daha fazla pay almalıyız" diye konuştu.

Geçtiğimiz ekim ayında Tayvan'da düzenlenen elektronik fuarına katıldıklarını anlatan Gündüz, 2014 yılında da bu çalışmaların devam edeceğini açıkladı. Gündüz, iki ülke arasındaki ticaretin artması için bazı adımların atılması gerektiğini vurgulayarak, vizenin kaldırılmasını, iki ülke arasında doğrudan uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.

Gündüz, "Tayvan'ın Avrupa Birliği ile serbest ticaret anlaşması imzalamasını takiben Türkiye ile Tayvan arasında da serbest ticaret anlaşması yapılmalı. Bu somut adımların 2014'te atılmasını bekliyoruz" dedi.

- " İzmirli firmalarla daha fazla iş yapmak istiyoruz"

Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktörü Patty Yen ise İzmirli firmalarla daha fazla iş yapmak istediklerini belirterek, bu konuda ücretsiz hizmet vermeye hazır olduklarını söyledi. Küçük bir ülke olmalarına rağmen ekonomide inanılmaz başarılara imza attıklarını ifade eden Yen, sadece elektronikte değil otomotivde de iyi noktada olduklarını vurguladı.

Deniz Gündüz başkanlığındaki bir EBSO heyetinin ülkelerine gelmesinden mutlu olduklarını dile getiren Yen, Egeli sanayicilerle işbirliğinin artarak devam edeceğine inandığını belirtti.

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141