• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

ASIM BAŞARAN, MİLAS'TA DA HEYECAN YARATTI

ASIM BAŞARAN, MİLASTA DA HEYECAN YARATTI
Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran'ın, Milas'ın mahallelerinde yaptığı seçim ziyaretleri, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran'ın, Milas'ın mahallelerinde yaptığı seçim ziyaretleri, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Muğla bölgesinin en güçlü ekonomisine sahip Milas'ta, çarşı esnafı, pazar yerleri ve köy kahvelerinde vatandaşlarla buluşan MHP Adayı Asım Başaran, çiftçinin, üreticinin sorunlarını dinleyerek, partisinin 1 Kasım vaatlerini,hedef ve projlerini anlattı. Milas'taki temasları sırasında gördüğü yoğun ilgiden memnun Kalan Başaran, "Milas, 1 Kasım'da MHP diyecek, bunu çok net gördüm" diye konuştu.

MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Belediye Meclis Üyesi Hülya Aşkın, MHP Milas İlçe Başkanı Oktay Çayırlı ve Milas MHP yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sırasıyla Kırcağız, Kızılcayıkık, Çınarlıköy ve Ketendere mahallelerinde dolaşan MHP Adayı Asım Başaran, yağışlı havaya rağmen Milaslıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Çomakdağ'da Kızılağaç Köyü ve Havalisi, Kültür, Turizm, Araştırma ve Geliştirme Merkezi-ÇOKDER'i ziyaret eden Başaran, hem yöre esnafını hem de vatandaşları dinledi, projelerini anlattı. Muğla'nın Büyükşehir Yasası'ndan sonra mahalleye dönüşen köylerinde, vatandaşın büyük endişe yaşadığını ve bir süre sonra artacak vergiler nedeniyle yerini yurdunu bırakıp göç etmeyi bile düşündüklerini kaydeden MHP Adayı Başaran, "Sadece Milas'ta değil, Muğla'nın tüm ilçelerinde, mahallelerinde gördüm ki bu yasadan tek bir kişi bile memnun değil. Bir süre sonra, köy vasfını yitiren yerlerde yaşayan çiftçimize, üreticimize 'sen hayvan yetiştiremezsin' bile diyecekler. 1 Kasım'da Milaslı, Muğlalı vatandaşlarımız bize temsil yetkisi verirse, yapacağımız ilk iş Büyükşehir Yasası'nı Muğla'dan tümüyle kaldırmak için var gücümüzle çalışmak olacak" dedi.

Muğla'nın turizmden sonra en büyük katma değer sağlayan sektörünün tarım olduğunu ve Mİlas gibi ilçelerde, tarımın öncelikli iş alanı olduğunu kaydeden Başaran, yakın zamana kadar üreticinin yüzünü güldüren ürünlerin, son birkaç yıldır para bile etmemeye başladığını, çiftçinin alın terini ne iç ne de dış pazarda satamadığını, çoluğunu çocuğunu okutamaz hale geldiğini, kredi borçları altında ezildiğini söyledi. Ülkemizde uygulanan tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğine işaret eden MHP Adayı Asım Başaran, "Yanlış dış politika uygulamaları, komşularımızla yaşanan problemler, tarım sektörünü vurmuş durumda. Bunlar, tarımda tekrar bir şahlanış yaşamak için önce üreticiyi kalkındırmak gerektiğini unutmuşlar"diye konuştu.

Daha sonra İkiztaş Mahallesi'ni ziyaret eden Başaran, burada da çiftçilerle sohbet etti. Milas'ta üretilen ürünün, dış pazara gönderilmesi gerektiğini, bunun için de başta ulaşım olmak üzere, üretim altyapısı ve desteklemelere ihtiyaç olduğunu kaydeden Başaran, "2015 yılında tam 500 bin çiftçinin tarım sektörünü terk ettiği belgelenmiş durumda. Türkiye'de her yıl Konya büyüklüğünde bir alan tarımı terk ediyor. Bunun nedeni, çiftçimizin sahipsiz bırakılması, tarım maliyetlerini karşılayamadığı için şehirlere göç etmesidir. Böyle giderse, Türkiye tarım ürünü ithal eden bir ülke haline gelecek ve bundan da en çok Milas gibi, Dalaman, Fethiye gibi tarımla kalkınan ilçelerimiz etkilenecek. Bir ülkenin bekası için, geleceği için en büyük öneme sahip olan tarım, Milliyetçi Hareket Partisi'nin de önceliğidir. Çünkü üretmezsek, Türkiye aç kalır. Üretmezsek, Türkiye muhtaç olur" ifadelerini kullandı.

İkiztaş Köy Konağı önündeki açık hava toplantısında konuşan MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, Milas'ın Ankara'dan hizmet beklediğini ancak kararlı ve ısrarlı bir şekilde bu hizmetlerin takipçisi olacak bir siyasetçiye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, 1 Kasım seçimlerinde Başaran'a ve MHP'ye destek istedi. İkiztaş'taki toplantısı kısa zamanda mitinge dönüşen Başaran da MHP'nin 1 Kasım seçimleri öncesinde açıkladığı tarıma ilişkin vaatleri hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

"Çiftçilerimizin ürün ve bölge bazında örgütlenerek, üretimden pazarlamaya kadar olan her safhada güçlü bir konum elde etmelerine imkan sağlamak amacıyla üretici birlikleri etkin hale getirilecek. Yüksek verim ve kalitede tohum, fide ve fidan üretimi ve geliştirilmesi desteklenecek ve dış bağımlılığa son verilecek. Çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak, mazot 1 Lira 75 Kuruş olacak. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak ve çiftçilerimizin ucuz elektrik kullanmaları sağlanacak."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141