• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Artık stat görünüyor

Artık stat görünüyor
Galatasaray Kulübü'nün Kasım Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda Yapıldı.

ADNAN POLAT MEYDAN OKUDU


Galatasaray Kulübü'nün Kasım Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda Yapıldı.

Galatasaray Kulübü'nün kasım ayı olağan divan kurulu toplantısı bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı.

Divan Kurulu toplantısında konuşan Başkan Adnan Polat, öncelikle son hafta oynanan Benfica ve Fenerbahçe maçlarıyla ilgili görüşlerini açıkladı.

Polat, "Buraya çok daha keyifli, mutlu bir konuşma yapmak için gelmek isterdim. Fenerbahçe'yi yenerek şeytanın bacağını kırmayı hayal ediyorduk, ama olmadı. Hayalkırıklığına uğradık. Ayrıca Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşları bizi sportmence karşıladılar. Çok güzel ağırladılar. Maç anına kadar çok iyi karşılandık. Ancak maç esnasında Fenerbahçeli bir yöneticinin Galatasaraylı yöneticilere dönerek küfür etmesi ortalığı karıştırdı. Bugün kendi sitelerinde 'yapmadım', 'etmedim' dese de Haldun Üstünel benim yanımdayken Fenerbahçeli 5 yönetici telefonla Haldun Üstünel'i arayıp özür dilemişlerdir. Son netice ve durum beni de mutlu etmiyor. Ama geçtiğimiz son 2.5 seneyi düşünürsek, kimse dereyi görmeden paçayı sıvamasın. Galatasaray'ın olduğu ligde kimse ligin patronu olamaz. Üzgünüz, ama demoralize değiliz. O neticeyi orada bırakıp, önümüze bakacağız. Son 10 senede en çok şampiyon olan kulüp biziz. O yüzden sizler de moralinizi bozmayın" ifadesini kullandı.

"ARTIK STAT GÖRÜNÜYOR"

Aslantepe'deki stat çalışmalarından çok memnun olduklarını da vurgulayan Adnan Polat, "Artık otobandan araçla geçerken stat görülmekte. Stadın yolları ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanı ile görüştük. Stat bittikten sonra da işimiz bitmiyor. Stat işletmeleri ve pazarlamalarıyla ilgili bir komite kurduk. Locaları ve statı işletmek için, stat bittikten sonra stadı kullanmaya başladığımızda da 15 milyon Dolar harcama yapmak zorundayız" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA BİR İKİ TRANSFER DIŞINDA TRANSFERE GEREK OLMAZ. BU TAKIM BİZİ UZUN YILLAR BAŞARIYA GÖTÜRECEKTİR"

Polat, futbol takımı olarak yeniden yapılanmayı tamamladıklarını da ifade ederek, "Bundan sonra bir iki transfer dışında transfere gerek olmaz. Bu takım bizi uzun yıllar başarıya götürecektir" dedi.

Bu arada Adnan Polat, içinde bulunulan kriz ortamı nedeniyle artan döviz kuru yüzünden 2008 bütçesi içinde kur farkından dolayı 14 milyon Dolarlık bütçe açığı oluştuğunu ve buna bağlı olarak da 4 milyon Dolar faiz giderlerinin de şu an için arttığını vurguladı. Polat ayrıca, 2008 bütçesi için olağanüstü genel kurula gidilip gidilmemesi yolunda Divan üyelerinden görüş istedi.

MEİRA VE LİNCOLN MESELESİ

Divan Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorusu üzerine Polat, Benfica maçından sonra Meira ve Lincoln'ün gece otele geç dönmelerini şöyle açıkladı:

"Meira, Portekiz'in kendi memleketi olması nedeniyle bir süre evine gitmek istemiş. Lincoln de onunla birlikte gitmek istedi. Türkiye ile Portekiz arasındaki 2 saatlik farktan dolayı geç geldikleri gibi bir ortam oluşmuş. Gerçi bunun Fenerbahçe maçına yansıdığını düşünmüyorum."

"KUR FARKI ÖNEMLİ BİR YÜK GETİRDİ"

Adnan Polat, son dönemde yaşanan ekonomik kriz ve yükselen döviz kurlarının, kulüp bütçesine önemli bir yük getirdiğini, bütçede meydana gelen sapmadan dolayı olağanüstü genel kurula gidilebileceğini söyledi.

Polat, göreve geldiklerinde, bağımsız bir denetim yaptıracaklarının ve bilgileri şeffaf bir şekilde paylaşacaklarının sözünü verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Yaşanılan bir kriz var. Özellikle döviz borcu olanlar, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır. Kur farkı problemiyle karşı karşıya kaldık. Önümüzdeki tabloyu pembe ve şık gösterebilirdik, ama doğru neyse o. Kulüpte 32 milyon YTL'lik bütçe öngörülmüş, gerçekleşen 35 milyon 700 bin YTL. Yani 3 milyon 600 bin YTL fazla harcamamız var, ancak faiz giderlerimize bakıldığında, kur farkı ve banka komisyonları 9 milyon 250 bin YTL öngörülürken, şu an 24 milyon 560 bin YTL durumuna gelindi. Genel gider 41 milyon YTL öngörülmüş, 60 milyon YTL gerçekleşti. Kurun geldiği noktadan dolayı 19 milyon YTL fark var ki bunun 6 milyon YTL'si kurdan kaynaklı. Toplamda, Galatasaray Kulübü'nün gözüken 36 milyon YTL'lik giderinin 23 milyonu kur farkı. Bu, reel harcama değil. Normal olarak, bütçe revizyonu için olağanüstü genel kurula gitmemiz gerekiyor, ama genel kurul ilanını yarın da yapsak, bunu aralık ayının başında ancak gerçekleştirebiliriz. Bunun için divan kurulu üyelerinin görüşlerine ihtiyacımız var.”

“GELİR-GİDER FARKI 102 MİLYON DOLARA DÜŞTܔ

Adnan Polat, Galatasaray Kulübü'nün 31 Mayıs 2008 tarihi itibariyle 149 milyon dolar olan gelir-gider farkının, 30 Eylül tarihi itibariyle 102 milyon dolara düştüğünü açıkladı.

Türk Telekom ile yaptıkları sponsorluk anlaşması nedeniyle, gelir-gider farkında 47 milyon dolarlık bir düşüş olduğunu dile getiren Polat, şöyle devam etti:

“Bankalardaki kredi borçlarımız 55 milyon 969 bin dolardan, 49 milyon dolara inmiştir. Yeni muhasebe sistemimizden ve global ekonomik krizden dolayı bütçemizde ciddi bir sapma var. Kısa vadede, gelecek yıl sonuna kadar borç-alacak farkı 110 milyon dolar. Önümüzdeki sene normal faaliyetlerimizi sürdürmek için bu kadar ilave para bulmamız lazım. Orta vadede ise borç-alacak farkı 8.5 milyon dolar lehimize durumda, ama kısa vadedeki fark, ciddi şekilde bizi sıkacak ve yıpratacak. Ayrıca statla ilgili ekstra bir giderin çıkması da canımızı sıkacaktır. Futbol takımımız yapılanmasını tamamladı. 1-2 transferden fazlası olmaz ve önemli paralar da harcanmamalı. Diğer şubelerimiz de öyle. Nakit akışı açısından sıkıntılı bir sene olacak. Tek rahatlatacak olan Seyrantepe Stadı'nın loca satışı, taze kaynak girişi olarak ele alınabilinir. Şu anda bizim üstünde durduğumuz 3-4 yeni sponsorluk anlaşması da kaynak olabilir. Zamanı gelmiş bazı kredileri orta vadeye yaymaya çalışmanın peşinde koşmamız lazım.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141