• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

“Armutalanda tütmeyen ocak kalmayacak”

“Armutalanda tütmeyen ocak kalmayacak”
Halil Canda, “Armutalanda tütmeyen ocak kalmayacak”

Milliyetçi Hareket Partisi Armutalan Belde Başkan Adayı Avukat Halil Canda, “Belediyemiz bünseyinde kadrolu ve konusunda uzman personelle beldemizde bulunan engelli,ileri derecede yaşlı ve de kendi kendine hayatını idame ettiremeyecek derecede bakıma muhtaç olan insanlarımız devamlı olarak belediyemizin şevkat dolu kanatları altında olacaktır. bu ekip haftanın belirli günleri bu insanlarımızı ziyaret edecek pazar masrafından,temizlik yardımına kadar, hatta evinden alıp deniz kenarında gezdirmesine kadar ilgileneceğiz.
bu hizmeti severek yapacağız. 29 Mart bittiğinde biz bu sevgi bayrağını Armutalan'da dalgalandıracağız. ben size inanıyorum siz kendinize inanıyor musunuz?
sizler herşeyin en iyisine layıksınız.” dedi

Ahmet IRMAK

Milliyetçi Hareket Partisi Armutalan Belde Başkan Adayı Avukat Halil Canda üçüncü seçim ofisini de Siteler'de açtı. Avukat Canda'yı 3. Seçim ofisi açılışında Armutalan yaşayanları ve yakın dostlarının yanı sıra MHP Muğla İl başkanı Ferhat Kırtaş, MHP Marmaris ilçe başkanı Gürbüz Gürcoşkun, MHP Marmaris belediye başkan adayı Cemalettin Özdemir,

MHP İçmeler belediye başkan adayı Ali Aygün, Beldibi Belediye başkanı İdris İspirli'de yalnız bırakmadı. Açılışta konuşma yapan MHP Armutalan Belediye Başkan Adayı Avukat Halil Canda halkı belediye ile barıştıracağını belirten konuşmasında, “ Ben ve ekibim Armutalan'da bir kişi bile kendini yalnız ve kimsesiz hissetmesin diye yola çıktık” dedi.

“En önemli projemiz barış ve huzur projesidir”

Armutalan sakinlerinin ilgi gösterdiği açılışta oldukça heyecanlı olduğu gözlenen MHP Armutalan Belediye Başkan Adayı Avukat Halil Canda konuşmasında şunları söyledi; Armutalan'ı seviyoruz ama, Armutalan'ın layıkıyla yönetilmediğine inanıyoruz.
Dedik ki daha güzel bir Armutlan için fedakarlık şart. Çocuklarımız için bunu yapmalıyız. Bakın bugün insanlarımız sevgiye, ilgiye ve gülen yüzlere hasret. İnsanlarımız, huzur istiyor, eşitlik, birlik istiyor: Ama insanlarımız ayrımcılık, partizanlık istemiyor. İşte biz bu özlem ve hasrete cevap olmak için yola çıktık. Armutalan'da bir tek kişi bile kendinim kimsesiz ve yalnız ve çaresiz hissetmesin diye yola çıktık. Bu nedenle bizim en büyük projemiz barış ve huzur projesidir

Daha sonra Armutlan için projelerinden bahseden Av Canda, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Projelerimizi iki başlık haline getirdik kişilere ilişkin projeler, genele ilişkin…

“Dersanelerle işbirliği”


Önce hiçbir ayrım yapmadan Armutalan'da yaşayan her gence en iyi eğitim olanağı yaratmak. Bunu yapacağız ve parasızlık nedeni ile dershaneye gidemeyecek çocuğumuz kalmayacak. Armutalan'lı üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı içinde yoksul ailelere destek olacağız, yardım edeceğiz.
Katılımcı bir yönetim anlayışını hakim kılacağız En önemlisi de belediyemizin gelir gider bütçesi halka açık olacak . Ruhsat vermede akılcı olacağız. Elbette mevcut ruhsatlar korunacak ama yeni ruhsatlar için ruhsat istenilen yerin uygun olup olmadığını kontrol edecek ruhsat komisyonu kuracağız. Öyle 10 metrede 10 restorana izin vermeyeceğiz. Yani ihtiyaç oranında ruhsatlandırma yapacağız. böylelikle mevcut esnaf kötü duruma düşmeyecek kalite sağlanmış olacak.
Genel projelerimiz gelince öncelikle tüm altyapı sorunlarının çözeceğiz. İçinde kültür sanat merkezlerini de barındıran büyük bir gençlik parkı kuracağız. iki adet pazaryeri ve düğün salonu açarak sokak aralarında insanların düğün yapmasının önüne geçeceğiz.

2 bin kuru kalabalık, yerine 200 samimi insan olsun

Canda konuşmasının son bölümünde ise MHP içindeki uyumdan bahsederek, Bu seçim sürecinde adaylık açıklamalarında MHP' den tek bir istifa olayı bile çıkmadığının belirterek
“çünkü biz bu işleri çıkar hesabı içinde talep etmiyoruz. Bakın burada beni büyük bir samimiyetle ve inançla dinleyen sizlerden ben umut görüyorum. Sizler yardım edecek bizde bu seçimi kazanacağız. Unutmayın ki 200 karalı inançlı kişi 2000 kalabalığa bedeldir.

İnsanlarımız huzur istiyor

İnsanlarımız en çok neye hasret kalmışlar biliyor musunuz?
İnsanlarımız sevgiye hasret kalmış
İnsanlarımız ilgiye hasret kalmış
İnsanlarımız güleryüze hasret kalmış

Sen ben farkı olmasın istiyor
Sen yerlisin sen yabancısın farkı olmasın istiyor
Sen chp lisin,sen mhplisin sen akplisin demesinler istiyor
Bir ceza verilecekse herkese verilsin istiyor

Ayrım yapılmayacak
Bir iyilik yapılacaksa bu iyiliğin herkese yapılmasını istiyor

İşte biz ben ve ekibim insanların yüreğine su serpmek için geliyoruz
Ben ve arkadaşlarım
Bir kişi bile kendisini kimsesiz hissetmesin
Bir tek insanımız bile kendisini sahipsiz hissetmesin diye yola çıktık,
Bir tek çocuk bile ağlamasın diye yola çıktık
Bir tek insanımız ,erkeğinden kadınına ,gencinden yaşlısına kendisini çaresiz hissetmesin diye bu yola çıktık.
“En önemli projemiz barış ve huzur projesidir”
Armutalanın en fazla eksikliğini duyduğu şey toplumsal barıştır.
bizim Armutalan halkına en büyük vaadimiz barıştır,huzurdur
en büyük projemiz herkesin yardımına koşmak
herkesin önünü açmak herkese yardımcı olmaktır.
daha önce söyledim şimdi de söylüyorum bizim temel düşüncemizin kaynağı insan hakları evrensel beyannamesinin 2.maddesidir buna göre ''herkes ırk,renk ,cinsiyet ,dil,din,siyasal ya da başka bir görüş ,ulusal ya da toplumsal bir köken ,mülkiyet,doğuş ya da benzeri bir statü gibi herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm hak ve özgürlüklere sahiptir''

Beldemizde yaşayan her yurttaşımız bizim için çok değerlidir
çok önemlidir.

projeler
Biz projelerimizi iki katogoriye ayırıyoruz
Birincisi kişileri ilgilendiren projeler
İkincisi de geneli ilgilendiren projeler


kişileri ilgilendiren projelerden başlayalım
öncelikle zengin fakir ayrımı yapmaksızın her gencimizin,her çocuğumuzun en iyi eğitimi almasını sağlamak için belediyemizin imkanlarını seferber edeceğiz.
beldemizdeki dersanelerle işbirliği yaparak tüm çocuklarımızın en iyi eğitimi almasını sağlayacağız.maddi sıkıntı nedeniyle eğitim alamayan daha doğrusu iyi bir eğitim alamayan kimse kalmayacak

Dersanelerle işbirliği

Armutalan'da ikametgahı olan üniversite öğrencilerine burs desteği vereceğiz.

sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz.
Bizim milletimiz öyle yüce bir millettir ki
komşusu açken tok yatan bizden değildir
Armutalan'da tespit edilecek düşük gelirli ailelere belediyemiz destek olacak
Armutalanda tütmeyen ocak kalmayacak
belediyemiz bünseyinde kadrolu ve konusunda uzman personelle beldemizde bulunan engelli,ileri derecede yaşlı ve de kendi kendine hayatını idame ettiremeyecek derecede bakıma muhtaç olan insanlarımız devamlı olarak belediyemizin şevkat dolu kanatları altında olacaktır. Bu ekip haftanın belirli günleri bu insanlarımızı ziyaret edecek pazar masrafından,temizlik yardımına kadar, hatta evinden alıp deniz kenarında gezdirmesine kadar ilgileneceğiz.

Katılımcı bir yönetim anlayışını getireceğiz.
Çünkü insanlarımızın düşünceleri,insanlarımızın düşleri bizim düşlerimizdir
belediyemizin bütçesi ve gelirleri halka açık olacak
yapacağımız ihaleleri bilbordlardan naklen yayınla halka canlı olarak izleteceğiz

İşyeri ruhsatı
Mevcut olan işyerlerine karışmayacağız.ancak yeni açılacak işyerleri için uzmanlardan oluşan bir ruhsat komisyonu kuracağız.bu komisyona ticaret odasından,esnaf ve sanatkarlar odasından,muğla barosundan,muhasebeciler odasından ve benzer kuruluşlardan üyeler alacağız. bu komisyon işyeri açma ruhsatı verilip verilmemesine karar verecek.
söz gelimi bir caddenin kapasitesi 3 restoran olarak tespit edilirse 4.restoranta ruhsat vermeyeceğiz. bir cadde de 2 market varsa kaldırmayacağı takdirde bir üçüncüsüne izin vermeyeceğiz. Böylelikle esnafımızı endişeden ,vatandaşımızı kalitesiz hizmetten , turisti de hanutçulardan koruyacağız.ve de turistik tesislerde nitelikli personel çalıştırılmasını teşvik edeceğiz.

Yabancı dil kursu
turizm merkezi olan bir yerde in
sanların yabancı dil bilmemesi bir eksikliktir.
kahire'deyim deveye binip tur atıyoruz
yaşlı bir deve çobanı da devenin yularından tutup yönlendiriyor.kendi kendime
''bu adama nasıl dur ,kalk ,devam et diyeceğim,şimdi bu ingilizce de bilmez ''derken adamcağız bir başladı konuşmaya benim diyen ingilize taş çıkartır.işte bu eksikliği düşünerek
yöremizde bulunan dersanalerle işbirliği yapıp halkımıza ücretsiz dil kursları açmayı düşünüyoruz. Tabiki bu liste uzayıp devam ediyor.ama isterseniz bir de geneli ilgilendiren projelerimize bakalım.

Genel projeler
projeler bakımından halkımızdan da diğer siyesi partilerden gelecek her türlü öneriye açığız.şu proje şu partinin de demeyeceğiz.amacamız armutalan'ı daha güzel bir yer yapmak.

1-Altyapı sorununu çözeceğiz.
kesin olarak kararlı olduğumuzu belirtmek isterim.
eğer seçilirsek 31.12.2009 tarihine kadar armutalan'ın altyapı sorunu kalmayacak.
yıl 2009 interten çağı bilgisayarın bir tuşuna basıp dünyanın öbür ucundaki bilgiyi aldığınız bir zamanda yaşıyoruz.teknoloji bu kadar ilerlemişken Aarmutalan'da hala stabileze yollar var,yapılmamış kaldırımlar var,kaderine terkedilmiş yeşil alanlar var.
Evet yapıcı olacağız, barışçı olacağız ama yanlışlara da dur diyeceğiz
16.000 küsur insanın yaşadığı Armutalan'da turizm merkezi olan armutalan'da hala köy yolları gibi yollar olması bu belediyeyi yönetenlerin ayıbıdır.bu ayıbı derhal ortadan kaldıracağız.
2-Armutalan'da atıl bulunan bir kısıma (gerekirse orman bakanlığından ,hazineden tahsis de yapılarak) ankara'da bulunan altınpark benzeri bir kopmleks yapacağız.
tıpkı madrid'teki retiro park gibi
ya da ankara gençlik parkı gibi,
ya da izmir fuarı kadar büyük olmasa da onun bir gömlek küçüğü gibi bir fuar alanı yapacağız. Bu fuar alanının içine mini bir balıkçı köyü kuracağız hem kendi insanımıza hem de turiste hitap edeceğiz. Bu fuar alanında bir konferans salonu olacak bu fuar alanında bir de tiyatromuz olacak. Bu fuar alanında bir sergi salonumuz olacak
kapalı spor salonumuz olacak
ve olimpik ve kapalı bir yüzme salonu yapacağız.
bu fuar alanında bir de yapay göletimiz olacak.

2-Belediyemize bir düğün salonu kazandıracağız.insanlarımızı cadde aralarında düğün yapmaktan kurtaracağız.
3-Armutalan'a iki adet pazar yeri kazandıracağız
Biri sebze meyve pazarı olacak
Biri de el ürünleri pazarı olacak, burada özellikle hanımlarımızın el emeği göz nuruyle yapacağı ürünleri sergielemlerini sağlayacağız

4-Hep turisti değil,biraz da kendimizi düşüneceğiz
anadolu'da çoğu kasabada çok şirin ve çok ucuz çay bahçeleri vardır,ortasında fıskıyeli bir havuzu olan
bunlardan bir tane beldemize kazandıracağız
5-Gençlik merkezi,
Armutalana bir de gençlik merkezi kanadıracağız.
burada bir kütüphanemiz olacak
bir internet kafemiz olacak
amaç gençlerimizi izbe mekanlardan kurtarmak olacak.

6-Armutalanın denizle bağlantılı kısmına optimist yelken kulübü kuracağız.
gençlerimizin ücretsiz olarak su sporlarından faydalanmasını sağlayacağız
7-Denizle bağlantılı olan kısıma bir de cep marina düşüncemiz var ,içinde şirin dükkanları olan.
8-Turizm işi aslında bizim işimiz değil ama engelli turizmi neden olmasın
yapılacak he r türlü yatırımın önünü açacağız.
9-Amutlan'da özellikle kış aylarına tekabül edecek şekilde uluslar arası festivaller düzenleyeceğiz.
söz gelimi su altı belgesel festivali,
söz gelimi tiyatro festivali gibi.
amacımız armutalan'a bir çekim merkezi haline getirmek.

10-bir teleferik projemiz var ,seyir tepesi denilen kısma
Dev projeler,
bir de ileriye dönük dev projelerimiz olacak
bu projeler çok masraflı ama getirisi de bir o kadar büyük.
türkiye'nin en büyük kongre merkezini yapmak istiyoruz ama önceliğimiz az önce bahsettiğimiz yatırımlar onları çözmeden dev yatırımlar yapamayız

Armutalana dev bir safari parkı düşünüyoruz.
denizle bağlantılı dev bir akvaryum düşünüyoruz.
bir botanik parkı yapmayı düşünüyoruz.

Değişmeyen tek bir şey var.o da değişmenin kendisi.
Türkiye de değişiyor. artık insanlarımız daha sağduyulu.
takım tutar gibi parti tutmuyor
adayların niteliğine bakıyor
projelere bakıyor
iyiniyete ,samimiyete önem veriyor

İyi insanlar hep bir arada olmalı

Görüyorum ki güzel insanlar hep bir arada
bizim meclis adaylarımızın herbiri pırlanta
hiçbirimizin şahsi bir beklentisi yok
zaten bu yüzden bizim partimizden hiç istifa eden yok
sen birinci oldun ben sonuncu sıradayım kavgası hiç yaşamadık,
çünkü biz bu yola sevgiyle çıktık
bazıları gibi rant için değil
sizlerin gözlerinde de aynı ışığı görüyorum
aynı samimiyeti görüyorum
kuru kalabalıklar kafanızı kurcalamasın
samimi olan 200 kişi
2000 kişilik kalabalığa bedeldir

29 Mart bittiğinde biz bu sevgi bayrağını Armutalan'da dalgalandıracağız.
ben size inanıyorum siz kendinize inanıyor musunuz?
sizler herşeyin en iyisine layıksınız. Canda Daha sonra Nazım Hikmet'ten 'Bu Hasret Bizim' adlı bir şiir okuyarak konuşmasını bitirdi
Seçim çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiklerini ifade eden MHP İl Başkanı Ferhat Kırtaş açılışta yapmış olduğu konuşmada meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri listelerinin tamamladıklarını kaydetti.
Siyasi yaşantısı boyunca hep iddialı olduğunu belirten Kırtaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Marmamris ve beldelerinde MHP şahlanacak. Başarı çalışmakla oluyor. Başarı çalışmanın en güzel meyvesidir. Topyekün bütün üyelerimizle çalışarak yerel seçimlerden en büyük zaferi alan parti olarak ayrılacağız. Bu ülkede çocuklarımızın geleceğinden şüphe duyanlar, ülkenin geleceğinden kuşkusu olanlar çok çalışmak zorundadır.”



  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141