• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

ARICILARA TAM DESTEK

ARICILARA TAM DESTEK
Marmaris Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda ‘Arıcılara ekipman desteği ve konaklama sorunları’ konulu toplantı düzenlendi.


Marmaris Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda ‘Arıcılara ekipman desteği ve konaklama sorunları’ konulu toplantı düzenlendi.

Yerli arıcılar ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Marmaris Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nejmettin Kaya; “Toplantımızın amacı arıcılarımızı bakanlığımızın ekipman desteği konusunda bilgilendirmek ve mahalle muhtarlarımızı da zaman zaman yaşanan arıcıların konaklama sorunlarının çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunak. Arıcılarımızın konaklama sorununu çözecek önemli bir proje hayata geçirildi. Projenin sürdürülebilir olması için ilgili kurumlar ortak akıl yürüterek ve istişare yaparak çalışmalarına devam etmeli. Tespit edilen konaklama yerlerinin korunması için işbirliği yapılması olmazsa olmaz. 2023’e doğru ilerleyen güçlü Türkiye çalışacak, üretecek ve ekonomisi güçlü olacak. Maliyeti çok düşük olan bu proje ile çok büyük kazanımlar sağlandı’dedi.

Kaya; 05/07/2017 tarihinde uygulama rehberi yayınlanan Tebliğ kapsamında tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlanması, girişimciliğin teşvik edilmesi, yetiştiricilerin gelir düzeylerinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda istihdama katkı sağlanması amaçlanmıştır. Kararlar kapsamında İlimizde: “Bal Süzme Makinası, Bal Eritme ve Dinlendire Kazanı, Sır Alma Teknesi, Bal Sağım Çadırı, Polen Tuzaklı Boş Kovan, Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemi Ve Seyyar Arıcı Barakası” temininde %60 oranında hibe desteğinde bulunulacaktır. Arıcılık desteğinde makine alet-ekipman için ödenecek hibe desteği 5.000 TL’yi aşamayacaktır. Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerimizin 19.07.2017-18.08.2017 tarihleri arasında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmeleri rica ediyoruz’dedi.

Arıcıların konaklama sorunları ile ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Çağdaş Emre Şarvan; “Daha önce hiçbir yerde yapılmayan bir çalışma başlatarak arı konaklama noktasını arazide tek tek gezerek koordinatları, arazi mülkiyet durumu, mevcut kullanıcısı ve konaklama kapasitesi gibi bilgileri çıkarılarak haritalandırmak istiyoruz. Misafir arıcılarla birlikte 1000’den fazla arıcıya ulaşan bölgemizde konaklama noktalarının kontenjanı ve konaklama yerlerinin kontrolü konusunda mahalle muhtarlarımızın desteğini istiyoruz. Muhtarlarımız misafir arıcıların intikalini bize bildirdikleri takdirde bizler gereken konntrolleri yaparak arıcılarımızın daha iyi koşullarda ürün elde etmelerini sağlayabiliriz. Ayrıca konaklama belgesi olmayan arıcının Marmaris’e girişi kesinlikle yasaktır’ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141