• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Arçelik A.Ş.’den iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için imza

 Arçelik A.Ş.’den iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için imza
Arçelik A.Ş., sürdürülebilir bir gelecek için ‘İklim Hareketi Diyaloğuna Yönelik Prensipler’e imza atan taraflardan biri oldu.

Viyana’da düzenlenen ‘İklim Hareketi Diyaloğu’ etkinliğine katılan Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Tüm global üreticilerin iklim değişikliğiyle mücadelede önemli sorumlulukları olduğuna inanıyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele amacını taşıyan ulusal ve uluslararası girişimlerde aktif bir rol oynuyoruz ve bu proaktif yaklaşımımızın faydasını büyüme ve rekabet konularında görüyoruz” dedi.

 

 

Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Arçelik A.Ş., Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekiyor. COP21 hedefleri çerçevesinde, Dünya Bankası tarafından diyalogları artırmak amacıyla Viyana’da düzenlenen “Dialogue For Climate Action (İklim Hareketi Diyaloğu)” etkinliğine Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu da katıldı. Arçelik A.Ş. etkinlik çerçevesinde ‘İklim Hareketi Diyaloğuna Yönelik Prensipler’e imza atan taraflardan birisi oldu.

 

 

Etkinlikte, özel sektör iklim hareketinin rolü, iklim hareketi için ulusal hedeflerde daha yüksek uyum ve işbirliği sağlama hedefiyle düzenlenen “ CEO’ların Ajandası ve İklim Hareketi” isimli panele katılan Hakan Bulgurlu, Arçelik’in iklim hareketine katkı sağlamak için yaptığı yoğun çalışmalardan bahsetti. Moderatörlüğünü PwC’nin partnerlerinden John Williams’ın yaptığı panelde, Bulgurlu’nun yanısıra, ‘Karbon Vakfı CEO’su Tom Delay, We Mean Business CEO’su Nigel Topping, Kenya Üreticiler Derneği CEO’su Phyllis Wakiaga, Jamaika Güneş Enerjisi Derneği CEO’su Robert Wright yer aldı.

 

“Tüm global üreticilerin iklim değişikliğiyle mücadelede önemli sorumlulukları olduğuna inanıyoruz”

 

İklim değişikliğiyle mücadele amacını taşıyan ulusal ve uluslararası girişimlerde aktif bir rol oynadıklarını belirten Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, büyüme ve rekabet konularında da bu konudaki proaktif yaklaşımın faydasını gördüklerini söyledi. Bulgurlu, “Tüm global üreticilerin emisyonlarını düşürme ve iklim değişikliğiyle mücadelede önemli sorumlulukları olduğuna inanıyoruz. Ürünlerde enerji verimliliğini arttırmak, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)’na göre iklim değişikliğine karşı mücadelede çok etkin bir yöntem. Biz de bu konuda, BM Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 2010-2015 arasında yürütülen Türkiye'de Enerji Verimli Ürünlerin Piyasa Dönüşümü Projesi’nin ortağı olarak önemli çalışmalar yürüttük.

 

Ev cihazlarının toplam yaşam döngüsü içindeki toplam karbon salınımının yüzde 95’inin kullanım aşamasında gerçekleştiğini söyleyen Hakan Bulgurlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ev aletlerinin enerji verimliliğine odaklanmak, çevresel etkiyi azaltmada kritik önem taşıyor. Hız kesmeden sürdürdüğümüz Ar-Ge yatırımlarımız sayesinde enerji ve su tasarruflu ürünler tasarlıyoruz. Mevcut A+++ enerji verimlilik limitinden yüzde 70 daha az enerji tüketen A+++ çamaşır makinemiz, A++ elektrikli fırınımız bunun en iyi örneklerinden.”

 

“Temiz su ve yiyecek kıtlığı konularına odaklanıyoruz”

Arçelik A.Ş.’nin son dönemde sürdürülebilirlik alanında temiz su ve yiyecek kıtlığı konularına da odaklandığını söyleyen Hakan Bulgurlu, önümüzdeki 35 yılda dünyanın su ihtiyacının yüzde 55 artacağına dikkat çekti. Asya’da 300 milyon insanın temiz suya erişimi olmadığını vurgulayan Bulgurlu, “Biz de su kıtlığıyla karşı karşıya olan bir coğrafyadayız. Temiz suya erişim, gıda üretimi başta olmak üzere ekonomileri her açıdan etkileyecek. Su için daha iyi bir geleceği nasıl şekillendirebileceğimiz konusu üzerinde çalışırken hem üretimde su verimliliği çalışmalarımızı yürütüyor, hem de sadece 5.5 litre su tüketen bulaşık makinesi gibi su tasarruflu ürünler tasarlıyoruz.” dedi.

 

Arçelik A.Ş.’den iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için imza

Arçelik A.Ş.’nin imza attığı ‘İklim Hareketi Diyaloğuna Yönelik Prensipler’, hükümetlerin, özel sektörün, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak adına birlikte çalışmasını ve özel sektörün, iklim değişikliğini ele alan politikalarda ve programlarda daha aktif rol almasını kolaylaştırmak adına Dünya Bankası tarafından lanse edildi. Hükümetler ve özel sektör ortaklarının başlıca küresel krizlerle başa çıkmak amacıyla planlar ve çözümler uygularken, küresel, yerel ve ülke düzeyindeki müzakerelere kılavuzluk etmesini kapsayan prensiplere Arçelik A.Ş.’nin yanı sıra 12 uluslararası kuruluş imza attı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141