• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

ARASCAN DÖNMEZ: SANATTA SÜT LEKESİ VAR!

ARASCAN DÖNMEZ: SANATTA SÜT LEKESİ VAR!
Gündem gazetesi eski yazarı, bağımsız performans sanatçısı ArasCan Dönmez’in son performansı “İyi Geceler James Dean” 8 Ocak’ta gerçekleşen gösterimi sırasında seyirciye dökülen süt sahnesi nedeniyle yarıda kesilmiş ve salonda çoğunluğu oluşturan devlet

Gündem gazetesi eski yazarı, bağımsız performans sanatçısı ArasCan Dönmez’in son performansı “İyi Geceler James Dean”  8 Ocak’ta gerçekleşen gösterimi sırasında seyirciye dökülen süt sahnesi nedeniyle yarıda kesilmiş ve salonda çoğunluğu oluşturan devlet tiyatrosu oyuncuları bağıra çağıra üzerlerine dökülen sütü protesto ederek salonu terk etmişti. Performansın gerçekleştiği mekan yönetimi sonraki gösterimleri aldığı söylenmekte olan tehditler nedeniyle durdurunca sanatta süt sansürü doğmuş ve süt lekesi adı altında yeni bir tartışmanın fitili ateşlenmişti.

nocanvas_ab-ye-sut-ihracati-basliyor-1fuzf.jpg

DÖNMEZ: SÜT LEKESİ HER YERDE

Performans Sanatçısı Dönmez konu ile ilgili olarak basına yapacağı açıklama öncesinde eski yazarı olduğu “gündemgazetesi.net”e konuştu. Büyük açıklama öncesi fazla bir şey söylemek istemeyen Dönmez, süt sanatta yeni bir dönemi başlatmış durumda. Olaylar beklemediğimiz bir boyuta geldi, çok sayıda sanatsever şu sıralar bir eyleme kalkışmak üzere. Artık bu leke her yerde” dedi.

jamesdeaneyeglassesframesmensstyleblog1.jpg

KOVA İLE DÖKECEK!

 Performansın süpervizörü Nihan Demirelli ise açık ve net şunları söyledi: “Süt bu performansın vazgeçilmezi. Performansa artık sütten korkmayanları bekliyoruz. Aras bir bardak süt döktü diye oldu bunlar. Bundan sonraki gösterimlerde kova ile dökülebilir. O gece gelenlerin isim listesini ele geçirdik. Mekanı terk edenler ne acı ki işi sanat olanlar. Çoğunluğu devlet tiyatrosu oyuncuları oluşturuyor. Tepki vermek en doğal hakları elbette. Aras sahnede ne kadar özgürse onlar da bir performansın tanıkları olarak o kadar özgür olmalı ama rejiyi basmak ve mekanı tehdit etmek güzel bir kafa değil. Devlet tiyatrolarının kapatılmak üzere olduğu bu günlerde performans sanatçılarına büyük ihtiyaç var. Bunu kimse unutmasın” dedi.

BELGESEL GELİYOR!

Dönmez’in bir grup devlet tiyatrosu oyuncusuna performans sırasında döktüğü süt ile başlayan “süt lekesi” tartışması şimdi bir grup sinema öğrencisi tarafından belgesele çevriliyor. Asuman Dabak, Nur Sürer, Şükran Moral, Çağ Çalışkur, Ercüment Balakoğlu, Suna Selen, Alanur Özalp, Ayla Algan ve Şükran Eroğlu gibi pek çok isim belgeselde ArasCan’ın sütünü yorumlamak için şimdiden evet diyen isimler oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141