• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Araplar yatırıma doymuyor

Araplar yatırıma doymuyor
Araplar yatırıma doymuyor! Son olarak Manchester City takımını satın alan araplar, Hollywood ve emlak sektörlerine el atıyor.

Petrol fiyatlarındaki enflasyonla birlikte gelirlerini artıran Arap ülkeleri yatırıma doymuyor. Geçen hafta İngiliz Premiere Ligi takımlarından Manchester City'yi satın alan Araplar, şimdi de emlak ve Hollywood sektörlerine el atıyor.

Suudi Arabistan Ticaret Odası, 18-20 Ekim tarihleri arasında bir ilki gerçekleştirerek Riyad'da Dünya Emlak Zirvesi toplantısı düzenliyor. Zirvede Ortadoğu ve Arap yarımadasından 250 büyük yatırımcının yanı sıra bakanların ve büyük bankaların katılması bekleniyor.

800 MİLYAR DOLARLIK PASTA

Petrol zengini Arap ülkelerinin ekonomileri her yıl güçlenerek büyüyor. İslam ülkelerinin ticaretteki toplam hacmi 800 milyar dolara ulaşırken, bu ülkelerin ekonomileri her yıl yüzde 15-20 arasında büyüme kaydediyor. Hal böyle olunca Araplar dünyada en karlı görünen sektörlere el atıyor.

Abu Dabili bir şirket geçen hafta 210 milyon sterlin karşılığında İngiltere Premiere Ligi takımlarından Manchester City'yi satın almıştı. Yine Abu Dabili bir medya kuruluşu bu hafta Financial Times'a (FT) yaptığı açıklamada Hollywood sektörüne 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Abu Dabi Medya Company (ADMC) CEO'su Edward Borgerding, şirketin gelecek 5 yıl içinde 8 Hollywood filminin yapımcılığını üstleneceğini açıkladı.

ADMC CEO'su, Hollywood'da hangi şirketle ortak çalışma içine girileceğinin birkaç hafta sonra açıklanacağını ifade etti.

DÜNYA EMLAK ZİRVESİ

Araplar, futbol ve Hollywood'dan sonra emlak işine de el attı. Suudi Arabistan Ticaret Odası, 18-20 Ekim tarihlerinde Riyad'da Dünya Emlak Zirvesi düzenleyecek.

Arap ve Ortadoğu ülkelerindeki yönetimler, petrolden elde edilen likit parayı kendi bölgelerinde yeniden yapılanma çalışmalarına aktarıyor. Shariah Emirliği ise, emlak sektörüne en fazla yatırım yapan bölgelerden biri. Ortadoğu'da inşaat yatırımlarını hızlandıran Suudi Arabistan bu işe şimdiye kadar 270 milyar dolar yatırmış. Araplar, bu rakamı yıl sonuna kadar 470 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

ZİRVE, BÖLGEDEKİ EMLAK SEKTÖRÜNÜ GELİŞTİRECEK

Zirveyi düzenleyen Suıdi Arabistan Ticaret Odası'nın Başkanı Salih El Bin Ali Türki, "Bu zirvenin bizim ülkemizde düzenlenmesinden ötürü çok mutluyuz. Zirve, Suudi Arabasitan'daki emlak sektörünün gelişmesinde büyük rol oynayacak. Potansiyel yatırımların hepsini bu zirvede görebileceğiz" şeklinde konuştu.

Futbol, Hollywood ve emlak sektöründe boy göstermeye başlayan Araplar, petrolden elde ettikleri gelirleri daha bir çok sektöre yatıracak gibi görünüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141