• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Apo delirmesin diye arkadaş

Apo delirmesin diye arkadaş
Avrupa bastırdı, Ankara'nın da aklı yattı. Komite inceleme yaptı, "Öcalan'ın ruh" sağlığında bozulma belirledi. Karar arkadaş gönderilmesi yönünde oldu.

İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddialarını yalanlayan hükümet, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin PKK liderinin akıl sağlığının bozulduğu ve önlem alınması gerektiği yönündeki uyarısı üzerine harekete geçmeye karar verdi.

Öcalan'ın başka bir cezaevine geçme fikrine karşı olan hükümet, az sayıda hükümlüyü İmralı'ya nakletmeye hazırlanıyor. Bu amaçla İmralı'da inşaat çalışmaları başlatıldı.

İmralı'ya çok sayıda inşaat malzemesi gönderildiğini bildirirken Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İmralı'daki inşaat çalışmaları ve cezaevine hükümlü transferi konusundaki soruya, "İlgili makamlar gerekli açıklamayı yapar. Ben şimdilik bu konuda bir şey söyleyemem" dedi.

KOMİTE İNCELEMESİ

Öcalan'ın cezaevinde tutulma şartları Türkiye'nin de üye olduğu Avrupa Konseyi'ne bağlı faaliyet gösteren Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nce takip ediliyor. Komite Öcalan'ı dört kez İmralı'da ziyaret etti. Sonuncu ziyaret, PKK'nın Öcalan'ın zehirlendiği iddiası üzerine Mayıs 2007'de gerçekleşti. Komite sonuncu ziyaretin ardından hükümetin de izniyle yayımladığı raporunda, Öcalan'ın zehirlendiğine dair bir bulguya ulaşılmadığını belirtti.

AKIL SAĞLIĞINDA BOZULMA

Bununla birlikte Komite, Öcalan'ın tabi olduğu tecrit şartları nedeniyle psikolojik durumunun kötüye gittiği, akıl sağlığının bozulmaya başladığı tespitinde bulundu. Komitenin raporuna göre "bu bozulma, kronik stres, uzun süreli sosyal ve duygusal tecritle birlikte terk edilmişlik duygusu ve hayal kırıklığından kaynaklanıyor."

KOMİTE TELEVİZYON DA İSTİYOR

Aslında Komite 1999'dan bu yana Öcalan'a uygulanan tecrit şartlarının çok ağır olduğunu vurgulayarak bazı iyileştirmeler yapılması tavsiyesinde bulunuyor. Televizyon seyretme, ailesi ile zaman zaman telefonda konuşma, kaldığı oda ile sadece avukatları geldiğinde geçebildiği yan oda arasında gün içinde yürüme, spor aletleriyle spor yapabilme gibi imkânların tanınabileceği belirtiliyor.

Ancak Komite'nin asıl tavsiyesi Öcalan'ın başka hükümlülerle temasını sağlayacağı ortamın yaratılması. Hükümet ise bazı gerekçelerle buna karşı çıktı.

Komite'nin raporundan, Türkiye'nin bu yöndeki endişelerinin anlayışla karşılandığı anlaşılıyor. Komite raporunda, "Öcalan'ı başka bir cezaevine nakledemiyorsanız, temasta olabileceği mahkûmları İmralı'ya nakledin" mesajı veriyor.

(Kaynak: Referans)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141