• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Annesine iki hafta sonra kavuştu

Annesine iki hafta sonra kavuştu
Buca'daki patlamadan hafif yaralı kurtulan 14 aylık Ayaz bebek, ikinci ve üçüncü derece yanık nedeniyle hastanede 2 hafta tedavi olduktan sonra taburcu olan annesine kavuştu- Evi kullanılmaz hale geldiği için oğluyla bir akrabasının evine sığınan anne

EFSUN YILMAZ - Buca'daki patlamadan hafif yaralı kurtulan 14 aylık Ayaz bebek, ikinci ve üçüncü derece yanık nedeniyle hastanede 2 hafta tedavi olduktan sonra taburcu olan annesine kavuştu.

Şirinyer semti İşçievleri Mahallesi 365. Sokakta bir apartmanın zemin katındaki dairesi patlama nedeniyle kullanılmaz hale geldiği için oğluyla beraber bir akrabasının evine sığınan anne Ceyda İnal, yaşadıklarını ve tedavi sürecini AA muhabirine anlattı.

Olaydan bir süre önce, doğalgaz alarm cihazının uyarısı üzerine İzmirgaz yetkililerini aradıklarını ifade eden Ceyda İnal, şunları söyledi:

"Ben Bodrum'daydım, eşim sabaha karşı alarm çaldığını söyledi ve 187'yi arayıp haber verdi. İzmirgaz yetkilileri de gelip kontrol etmiş ve herhangi bir kaçak olmadığını, alarmın bozuk olduğunu söylemişler. Vanayı kapatmış ve yetkili firmaya yönlendirmişler. Annemler de yetkili firmayı 5 gün boyunca her gün arayıp konuyu anlatıyor ama gelen olmuyor. İzmir'e dönünce yetkili firmanın müşteri hizmetleri aradım. Vanayı açmamı, kombinin yanına gitmemi sonra da su sıcaklığını kontrol etmemi istediler."

Doğalgaz vanasını açtıktan bir süre sonra aynı apartmanın üst katındaki annesine gidip eşi ve oğluyla akşam yemeği yediğini sonra tekrar eve dönüp mutfakta oğlu için mama hazırlamaya koyulduğunu anlatan İnal, "Mama yapmak için mutfağa girdim, cezveyi ocağa koyduğumda patlama gerçekleşti, duvarlar yıkıldı ve Ayaz masanın altında kaldı. Patlama olduğunda yandığımı hissettim ama sadece Ayaz'ı bulmak istedim. 'Ölmeyeceğim, Ayaz'ı bulacağım' dedim ve buldum da" dedi.

- "3-4 akşam hastanede bağırarak uyandım"

Oğlunun masanın altında kalarak patlamadan korunabildiğini söyleyen Ceyda İnal, yan odadaki eşi Fatih İnal'ın mutfağa gelerek oğlunu masanın altından çıkardığını ve tesadüf eseri sokağa gelen taksiyle Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne gittiklerini anlattı.

İlk müdahalenin ardından doktorların yaralı aileyi yanık merkezlerine yönlendirdiğini kaydeden İnal, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Eşim ve beni Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ayaz'ı da Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne yönlendirdiler. Eşim benden daha hafif atlattı. Çocuğumda ilk akşam ödem oluşmuş ve 2-3 saat içinde geçmiş. Şimdi benim bir bacağım, kolum, elim ve kalçam 2. ve 3. derece yanıklarla dolu. Taburcu oldum ama her gün pansuman yapılıyor. Çok zor bir süreçti, psikolojim bozuldu. 3-4 akşam hastanede bağırarak uyandım."

Üst kattaki annesinin evinin de kullanılmaz hale geldiğini aktaran Ceyda İnal, şu anda aynı sokaktaki dayısının evinde kalmaya başladığını, eşinin de annesinde kaldığını, çünkü kalacak bir evlerinin artık bulunmadığını kaydetti.

Yaşadığı sıkıntılardan çok etkilendiğini de kaydeden Ceyda İnal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazartesi gününden itibaren İzmirgaz ve aramamıza rağmen gelmeyen mühendislik firması hakkında hukuki süreç başlatacağız. Maddi manevi tazminat davaları açacağız. Bu konularla ilgili konuşmak bile istemiyorum ama davamın sonuna kadar arkasındayım, çünkü evimin kolonlarından başka hiçbir şeyim kalmadı. Ama bu evde artık oturmayacağım, hatta doğalgaz ile ısınan bir evde dahi oturmak istemiyorum. Herkese de tavsiyem doğalgaz kontrolünü sık sık yaptırmalarıdır."

Her şeye rağmen oğlu Ayaz'a kavuştuğu için çok mutlu olduğunu aktaran İnal, "Canımız sağ ya gerisi aslında çok önemli değil" dedi.

İzmirgaz yetkilileri de konunun yargıya taşındığını, bu nedenle bir açıklama yapmanın doğru olmadığını belirtti.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141