• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Anıtkabir'i ziyaret etti

Anıtkabiri ziyaret etti
Anıtkabir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan birleştirici mesajlar

Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajında “ülkemizin ‘yurtta sulh cihanda sulh’ ülküsüne her zamankinden daha fazla sarılma ihtiyacı” hissettiğini belirten İhsanoğlu, “Cumhuriyet değerlerinin takipçisi ve geliştiricisi olacağını” ilan etti.

 

 

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 30 Haziran Pazartesi günü Ankara programının ilk durağı Anıtkabir’di. Saat 10:30’da Anıtkabir’i ziyaret eden İhsanoğlu Anıtkabir özel defterine yazdığı metinde anlamlı mesajlar verdi. Aslanlı yoldan yürüyerek mozoleye gelen İhsanoğlu  mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulundu.

 

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve istiklal mücadelemizin kahramanı aziz Atatürk” diyerek yazısına başlayan İhsanoğlu; “Gencinden yaşlısına hepimize emanet ettiğin Cumhuriyetimiz, bu günlerde Cumhurbaşkanının halk tarafından seçimi ile yeni bir safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Bu kutlu ve ulvi vazifeye talip olduğum şu anda Cumhuriyetin değerlerinin takipçisi ve geliştiricisi olacağımı Türk milletine ilan ederim” dedi. “Ülkemiz işaret ettiğin “Yurtta sulh cihanda sulh” ülküsüne her zamankinden daha fazla sarılma ihtiyacı hissetmektedir” diyerek yazısına devam eden İhsanoğlu, sosyal barışı ve huzuru temin edip korumanın, ülkenin refah seviyesinin yükseltilmesinde kilit bir rol oynayacağını; halkın mutluluğunun bölge ve dünya için örnek teşkil edeceğini ekledi.

 

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Anıtkabir özel defterine yazdığı metnin tamamı:

 

Cumhuriyetimizin kurucusu ve istiklal mücadelemizin kahramanı aziz Atatürk ,

 

Gencinden yaşlısına hepimize emanet ettiğin Cumhuriyetimiz, bu günlerde Cumhurbaşkanının halk tarafından seçimi ile yeni bir safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Bu kutlu ve ulvi vazifeye talip olduğum şu anda Cumhuriyetin değerlerinin takipçisi ve geliştiricisi olacağımı Türk milletine ilan ederim.

 

Ülkemiz işaret ettiğin “Yurtta sulh cihanda sulh” ülküsüne her zamankinden daha fazla sarılma ihtiyacı hissetmektedir.

 

Sosyal barışın ve huzurun temin edilip korunması, ülkemizin refah seviyesinin yükseltilmesinde kilit bir rol oynayacak; halkımızın mutluluğu bölgemiz ve dünyamız için de bir örnek teşkil edecektir.

 

Temelinde evrensel hukuk değerlerinin , sütunlarında bağımsız yasama yürütme ve yargı kuvvetlerinin, çatısında insan hak ve hürriyetlerinin yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti cepheleşen dünyada huzuru, itibarı ve istikrarı ile ilelebet payidar kalacaktır. Bizlere düşen, gelecek nesillerimizin mutluluğunu bugünden tesis edecek gerekli adımları atmak, çatışmadan ve çözümsüzlükten uzak duran ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımaktır.

 

Bu kararlı yolculuğumuzda en büyük gücümüz milli egemenliğin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, en sağlam dayanağımız ise muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefimizdir.

 

Ruhun şad olsun.

 

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu

 

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 30 Haziran Pazartesi günü gerçekleştireceği Ankara ziyareti öğleden sonra 14:00’da Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİŞ),
15:00’da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), 16:00 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile devam edecek.

 

 

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir?

1943 yılında Kahire’de doğan İhsanoğlu’nun bilim tarihi, Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda kitap, makale ve tebliği bulunuyor.

 

İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olduktan sonra El Ezher Üniversitesi’nde akademik hayata başladı. Türk kültürünü küçük yaşta aile çevresinde tanıyan İhsanoğlu, Kahire Milli Kütüphanesi’nde ve Ayn Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yaptı. 1974’te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.

 

İslâm ve Batı kültürüyle yakından teması olan İhsanoğlu, 1984’te profesör oldu. Prof. İhsanoğlu, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin genel direktörlüğünün yanı sıra İÜ Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu’nun başkanlığını ve İÜ Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi müdürlüğü görevlerinde bulundu. UNESCO ve Harvard Üniversitesi’ndeki görevlerinin yanı sıra millî ve uluslararası birçok bilim kurumunun üyesi olan İhsanoğlu, bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödül aldı. Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan İhsanoğlu evli ve 3 çocuk babası. 

 

Ağustos 2014’te Türkiye’de ilk kez yapılacak halk oyuyla cumhurbaşkanlığı seçiminde İhsanoğlu, daha çok üreterek mutlu olan,  korku ya da gerginliklerden arınarak istikrar ve huzur içinde yaşayan bir toplum için; komşularımız ve bütün dünya ülkeleri ile barışçıl ilişkiler kurmak için, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleriyle demokratik rejimi yaşatmak, tek siyasi görüşün savunucusu değil, milletin cumhurbaşkanı olmak için, taraf tutan değil, tarafları bir araya getiren, güven sağlayan, itidal ve düşünceye davet eden bir söylemin tesisi için, hak ve hürriyetlerin sadece bir kesim için değil, milletin tüm kesimleri için vazgeçilmez olduğu gerçeğini devletin en üst seviyesinde dile getirmek ve gereğini yapmak için, toplumun inanç ve değerlerine sadık, tarih ve medeniyetimizin asil değerleri ile evrensel değerler arasında uyumu savunarak büyük uzlaşmanın önünü açmak ve başarılı kılmak için cumhurbaşkanlığına adaylığını koymuştur.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141