• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

ALTINDAL’A HATİM DUASI

ALTINDAL’A HATİM DUASI
22.Aralık.2013 Pazar günü Ankara/Balgat’ta bulunan Hamidiye camisinde öğle namazı sonrası Aytunç Altındal’ın ruhu için okunan hatimlerin duası yapıldı.

22.Aralık.2013 Pazar günü Ankara/Balgat’ta bulunan Hamidiye camisinde öğle namazı sonrası Aytunç Altındal’ın ruhu için okunan hatimlerin duası yapıldı.

            HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği, Tarih ve Siyaset konularının cesur kalemi Altunç Altındal’ın 18.Kası.2013 de ki ani ölümü üzerine. Bu değerli insana “hatim okuma” çalışması başlatmış, okunan hatimlerin duası ise bu Pazar günü seçkin bir cemaatin huzurunda yapılmıştır.

            Dernek Genel Başkanı Nevzat Laleli, “Hatim duası” merasimine geçmeden önce Aytunç Altındal’ı, Şehitlik mertebesini ve hatimlerin okunmasını programlayan HAY-DER’in tanıtılmasıyla ilgili bir konuşma yapmıştır. Bu konuda ki konuşma da;

            “Aytunç Altındal, Tarihçi, Siyasetçi, Araştırmacı ve Yazarlık kabiliyetlerini birleştirmiş ve bunları birbirine kaynaştırmış cesur bir insandı. 1945’de İstanbul’da doğmuş Çerkez asıllıydı. Özellikle Hıristiyanlık, Musevilik adına araştırmalar yaparak bunları kitap haline getirmiş, konferanslarında, radyo ve TV konuşmalarında bu konuları büyük bir maharetle aktaran bir insandı.

                        Hıristiyanlık ve bu günkü Museviliğin tenakuzlarını (çelişkilerini) ortaya koyarak hak din İslam karşısında nasıl boş şeyler olduklarını ortaya koyan Altındal, onların Misyonerlik faaliyetlerinin sadece insanlığı kandırmak olduğunu ve ellerindeki arazilere, yer altı ve yerüstü zenginliklere sahip olmak istediklerini söylerdi.

            Afrika’da yaşayan bir zenci kabile reisinin; “Hıristiyanlar bize geldiklerinde, gözlerinizi kapatın ve bizi dinleyin dediler. Gözlerimizi açtığımızda ise bize İncil’i verdiler ama bizim geniş arazilerimizi kendileri aldılar” derdi.

            Bundan 1,5 yıl kadar önce Ankara Ticaret Odası salonlarında verdiği bir konferansta;

Yahudiler, Biz 20. Asra girerken iki devlet kurduk “ dediklerini hatırlatarak, bu devletlerden birisi 1948’de kurulan İsraildir. İkinci devlet sizce hangisi olabilir?”

Altındal’ın, gençlerimizin okumalarını tavsiye edeceğimiz; “Türkiye'de Ve Dünyada Casuslar, Gül Ve Haç Kardeşliği, Tanrı Neden Fikir Değiştirdi? Üç İsa, Devlet ve Kimlik, Türkiye ve Ortodokslar, Bilinmeyen Hitler, Türk İmparatorluğu'nun Yıkılışına Dair Kehanetler Kitabı, Laiklik, Niçin Eşit İşe Eşit Ücret Değil, Siyasal Kültür ve Yöntem, Türkiye ve Kadın, Dünün Belgeleri Yarının Tarihi Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri, Yoksul Tanrı Tyanalı Apollonius, Vatikan Ve Papa'nın Gizli Türkiye Senaryosu adında kitapları vardır.

ŞEHİTLİĞİN ÖNEMİ

Şehit, Allah yolunda ölen bir insanın İslam’da ki makamıdır. Ancak bir kul için bu makamdan daha yüksek bir makam yoktur. Zira şehit (kul borcu hariç) bütün günahlarından temizlenmekte ve Peygamberlerle birlikte haşr olmaktadırlar.

Allah’ın lütfüne ermiş ve cennete girmiş hiçbir kul tekrar dünyaya dönmek istemeyeceği halde şehit, defalarca dünyaya dönmesi ve tekrara Allah yolunda şehit olmayı isteyecektir” demiştir.

Genel Başkan Laleli, Altıntaş’ın eşinin; “Eşimi susturmak istediler. Kanser teşhis edilmesinden sonra ki 20 gün içinde insanı götürmez” dediğini hatırlatarak, “Bizim katımız da bu şekildedir. Ancak suikastçılar şunu bilmelidirler ki şehit toprağa atılan bir tohum gibidir. Oradan başını çıkartan bir ekin nasıl bir başak da birçok dane verirse şehit de daha sonra tesir gücünü artırarak insanlara tesir eder” demiştir.

HAY-DER EVLENDİRİYOR

Hayırda Yarışanlar Derneğimizin hedefleri; “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” hazırlamaktır. Bu gün bu camide ki merasimi tertipleyen derneğimiz, sosyal ve kültürel birçok faaliyeti de birlikte yürütmektedir. Özelikle “Sağlam aile…” bölümünde 15 senedir, bize www.yuvamiz.net sitemizden 3 form indirerek bize başvuran ve enlenmek isteyen kardeşlerimize eşler bularak evlendirmekteyiz. Zira Nur suresi 32. Ayette Cenab-ı Hak; “evlenin…” demiyor, “evlendirin” buyuruyor. Evlendirme görevini topluma veriyor.

Yine biliyoruz ki “tencere yuvarlanıp kapağını bulmazsa kaynamaz” diyen atalarımızın sözüne kulak vererek, biz başvuran gelin ve damat adaylarımızı “Dindarlar, Liberaller ve Sosyal Demokratlar olarak üçe ayırmakta ve “uygunluk” kararını kendilerinden beklemekteyiz” demiştir.

Hamidiye camisinde ki merasim, Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasını müteakip yapılan dua bir ile sona ermiştir.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141