• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Almanya'da polis şiddeti

Almanyada polis şiddeti
Almanya'nın Limburg kentinde, eşyalarını almak için, ayrıldığı Alman kız arkadaşının evine giden Erkan Baş'ın, tartışma çıkınca eve gelen polislerce darp edildiği ileri sürüldü.

 

Almanya'nın Limburg kentinde, eşyalarını almak için ayrıldığı Alman kız arkadaşının evine giden Erkan Baş'ın, tartışma çıkınca eve gelen polislerce darp edildiği iddia edildi.

Limburg St. Vincenz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Erkan Baş,  AA muhabirine, eşyalarını almak için bir süre önce ayrıldığı Alman kız arkadaşı R.H'nin Hessen eyaletinin Limburg kentindeki evine gittiğini söyledi.

Burada R.H ile tartışmaya başlayınca sesleri duyan komşuların polise haber verdiğini ifade eden Baş, eve gelen polislerin evden ayrılmasını istediğini, kendisinin de ifade vermeyi talep ettiğini belirtti.

Polislere ifade vermek istediğini söyleyince çok sert bir tepkiyle karşılaştığını ve azarlandığını anlatan Baş, polislerin, "Defolup git buradan, sana ifade falan yok" dediğini söyledi.

"Sonra bir polis eşyalarımın bulunduğu kutuyu havaya kaldırıp fırlatınca dağılan eşyalarımı toplamak istedim" diyen Baş, şöyle devam etti:

"(İki dakika zamanın var) dediler. Ben de (yaptığınız insanlığa sığıyor mu?) diye sordum. Polis de (benimle laf mı yarıştıracaksın) diyerek üzerime yürüdü. (Böyle olmaz) dedim. Topa vuruyormuş gibi eşyalarımın olduğu kartona tekme attı. Yere eğilip toplamak isterken bir polis tekme tokat girişti. Bir polis de köpeği üzerime saldı. Köpek, kolumu değişik yerlerden ısırdı. Kolumu büküp, parmağımı çevirip kelepçe ile sıkıştırıp bastırdılar. (Parmağım çok acıyor) dedim, hiç oralı olmayıp daha da bastırdılar. Parmağım kopup yere düştü. Kanlar saçıldı. Kanı görünce bayılmışım. Ayıldığımda tekme tokat tekrar tekrar giriştiler. Sonra ambulansla Limburg St. Vincenz Hastanesi'ne götürdüler."

"Bu ırkçılıktır, bitmesi lazım"

Hastanede kopan sağ el orta parmağının yerine dikilemeyeceğinin kendisine söylendiğini anlatan Baş, yaşadığı travmadan dolayı psikiyatri servisine getirildiğini ifade etti.

Şimdi sebep yokken titrediğini, heyecanlandığını ve polisten çok korktuğunu anlatan Baş, şöyle devam etti:

"İnsanlara böyle davranılmaz. Bu olayın peşini bırakmayacağım. Avukatım Köln’den buraya gelecek. Önce dava açacağız. Sonra ifademizi vereceğiz. Ben Türk olduğum için böyle bir muameleye maruz kaldım. Almanlara böyle muamele yok. Beni korku sardı, polislere güvenim kalmadı. Hep Türklere, yabancılara bunu yapıyorlar. Bu ırkçılıktır, bitmesi lazım."

Polis, parmağın neden koptuğunu açıklayamadı

Limburg Polis Basın Sözcüsü Uwe Meier ise Erkan Baş'ın olay günü kız arkadaşının evine zorla girdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Evden dışarı çıkmadığı için polis çağrılmış. Polis dışarı çıkmasını istemiş, mukavemet gösterince zor kullanarak dışarı çıkartılmış. Gözaltına direndiği için zor kullanmak durumunda kalınmış. Özel mülke zorla girmeye teşebbüs nedeniyle kelepçeleyerek dışarı çıkarmışlar. Bu olay savcılığa intikal etti. Parmağının kopması köpek ısırmasıyla mı yoksa polis tarafından mı gerçekleşti savcılık karar verecek."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141