• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Ali Boğa: 94. Yılda Aynı Ruh

Ali Boğa: 94. Yılda Aynı Ruh
Muğla Ak Parti Milletvekili Ali Boğa, Yarın TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümü ve Milli Egemenlik ve Çocuk bayramı. Bu vesileyle başta Gazi M. Kemal olmak üzere Kurtuluş savaşı gazi ve şehitlerini minnetle yad ediyoruz.

Muğla Ak Parti Milletvekili Ali Boğa, Yarın TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümü ve Milli Egemenlik ve Çocuk bayramı. Bu vesileyle başta Gazi M. Kemal olmak üzere Kurtuluş savaşı gazi ve şehitlerini minnetle yad ediyoruz. Geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımızın bayramını kutluyor, aydınlık ve güzel bir gelecek diliyoruz. 94 yıl önce ilk Meclis'te vazife alan Kurtuluş Savaşı'nı sevk ve idare eden tüm vekillerimize rahmet ve şükran duygularımızı iletiyoruz.

Bu mecliste Osmanlı’nın mirası olarak kalan ve ülkesine bağlı tüm etnik gruplar kurucu unsur olarak var oldular. İlk meclis kimsenin kimseye üstünlüğü olmayan bir meclisti. Zaten böyle olmasaydı, ilk meclis böyle bir hoşgörünün üzerine bina edilmeseydi Kurtuluş savaşı yürütülemez ya da başarılı olamazdı.

Hatmi şeriflerle ve kurbanlar kesilerek Hacı Bayram Camiinde kılınan Cuma namazı sonrası açılan ilk meclisin ruhunu göremeyenler bugün yapılanları da maalesef anlamaktan uzaktırlar.

12 yıldır, 23 Nisan 1920'deki bu hassasiyetler paralelinde görev yapan Ak Parti iktidarı, ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleriyle de aynı ruh ve hassasiyeti devam ettirmektedir.

Bizim yeni Türkiye anlayışımız 23 Nisan 1920'deki anlayışla birebir aynıdır. Her bir ferdin bu ülkenin kurucu unsuru olduğuna inanıyoruz. Elinde silahı olanın elinde silahı olmayana üstünlüğü yoktur. Elinde parası olanın olmayana üstünlüğü yoktur. Gazetesi televizyonu olanın olmayana üstünlüğü yoktur. Okumuşun ümmiye, Türkün Kürde, şehirlinin köylüye üstünlüğü yoktur. Hiçbir zümrenin diğeri üzerinde üstünlüğü yoktur. 77 milyon insanımızın her biri Türkiye cumhuriyetinin sahibidir. Türkiye; yeni diktatörler, yönetici elitler ya da milli şefler tesis etmek için kurulmamıştır.

Atatürk’ün deyimiyle Türk Medeniyetini atinin ufkunda bir güneş gibi doğuracak hamleleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kendimize koyduğumuz 100. Yıl hedefinin yanında bayramını kutladığımız çocuklarımıza koyduğumuz 2071 hedefi de bu hamlenin en büyük göstergeleri ve adımlarıdır. Bize düşen çocuklarımıza bu hedefleri devam ettirme ve gerçekleştirmek için gereken ruhu vermek ve gerekli ortamı sağlamaktır.

Bu ruhla tekrar tüm çocuklarımızın bayramını kutluyor, bir çocuk safiyeti ve yetişkin bilinciyle devletimize ve cumhuriyetimize sahip çıktığımızı hatırlatıyoruz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141