• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Alaattin Çağıl sanal alemde çok konuşuyor

Alaattin Çağıl sanal alemde çok konuşuyor
Sosyal medyada rekor kırdığı günden itibaren süren gelişmeleri Çayan ile konuşan ve değerlendiren fenomen Alaattin Çağıl, yerel ve ulusal medyada çıkan haberlerinin ardından gelen tepkilerin çok olumlu olduğunu ve takipçilerinin kendisine destek mesajları

Sosyal medyayı sallayan, şu ana kadar 64 bin kez retweet edilmiş ve 75 bin kişi tarafından favorilere eklenen "Köpekleri sevmeyen insanlara güvenmem. Fakat bir köpek bir insanı sevmezse, o köpeğin hislerine güvenirim" tweetiyle sosyal medyaya damgasını vuran İzmirli Alaattin Çağıl, kendisiyle ilk röportajı gerçekleştiren Medyaege'nin Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çayan ile bir araya geldi.

Sosyal medyada rekor kırdığı günden itibaren süren gelişmeleri Çayan ile konuşan ve değerlendiren fenomen Alaattin Çağıl, yerel ve ulusal medyada çıkan haberlerinin ardından gelen tepkilerin çok olumlu olduğunu ve takipçilerinin kendisine destek mesajları attığını vurguladı.

Alaattin Çağıl Kimdir?

Alaattin Çağıl ( d. 03.05.94; Konak İzmir ) Sosyal medya uzmanı ve rekortmeni, UltrAslan temsilcisi, Game Master, editör, DJ.

Hayatı

3 Mayıs 1994 tarihinde İzmir'in Konak ilçesinde doğan Alaattin Çağıl, öğrenimine kadar ailesiyle birlikte burada kaldı. İlk ve ortaokul için Marmaris'e gitti ve burada Ahu Hetman okulunda öğrenimini sürdürdü. İlkokulun ardından lise öğrenimini yine Marmaris'te bulunan Halit Narin Anadolu Otelcik ve Turizm Meslek Lisesi'nde sürdürmeye başladı.

Çağıl'ın içindeki girişimci ve sosyal ruh, lise sıralarındayken iyiden iyiye göstermeye başlamıştı kendini. Bu kaynayan kanın somut bir sonuca dökülmesi bir online oyunda Game Master rütbesi kazanması ile başladı. Takvim yaprakları 2009'u gösteriyordu ve ardı arkası kesilmeyecek adımların bir işaretiydi bu Çağıl için.

Game Master görevi sayesinde edindiği bilgilerle 2009 - 2011 yılları arasında, tam üç yıl boyunca Game Center platformunda editörlük görevi yaptı. Artan bilgi birikimi sürekli farklı deneyimlere sürüklüyordu Alaattin Çağıl'ı, rüzgârı arkasına almıştı bir kere, durmaması gerekiyordu. Durmadı da zaten, halihazırdaki Game Center görevinin ardından başka bir online oyun platformunda yöneticilik yapma fırsatı oldu. 2011 ve 2012 yılları arasında devam eden bu yöneticilik serüveni yanısıra, eş zamanlı olarak farklı forumlarda da görev alıyordu Çağıl. Sosyal medyanın tüm nimetlerinden, alabileceği her kazanımdan fazlasısıyla yararlanmasını iyi biliyordu. Son olarak başka bir online oyun mecrası olan Garena ile anlaştı ve üç yıl boyunca burada görev aldı. Sanal ortam bilgisini ve deneyimini arttırmasının yanında olumsuzluklar da oluşturmaya başlamıştı. Kendi deyimiyle sosyal medyadan uzaklaşamadığını düşünmeye başlamıştı Çağıl.

2ilye5d.jpg

Elbette, sanal girişimlerle sınırlı kalmadı bir sosyal fenomenin kararlı yürüyüşü. Yine lise sıralarındayken taraftarı olduğu takımın en ünlü taraftar grubu olan UltrAslan'ın lise temsilciliğini yapma şansına erişti. Zaten tanınan ve sempatisi ile sevilen bir kişilik olan Alaattin Çağlı bu sayede daha da tanınır bir kişilik olmuştu. Temsilciliğin haricinde severek ilgilendiği ve bu sebepten dolayı yaptığı işi fazlaca beğenilen bir DJ olarak çalışmaya devam etti. Çok çeşitli mekanlarda, barlarda, yat partilerinde işini en iyi şekilde icra etti. Katıldığı her etkinlik popülaritesini biraz daha yükseltiyordu. Genç yaşına rağmen, çevresinde parmakla gösterilen, saygı duyulan bir kişilik olmayı başardı.

Yine de, tüm bu olumlu gidişe rağmen DJ görevini bıraktı Çağıl. Daha doğru bir tabirle, bırakmak zorunda kalmıştı. Çünkü artan insan etkileşimi ve deneyimler istemediği, haz etmediği ve hayat felsefesine ters olan durumların doğmasına yol açıyordu.
Tam da bu sebepten dolayı yeniden sosyal paylaşım mecralarına dönüş yaptı. Geçmişinde onu seven, merak eden kişiler artık twitter üzerinden takip ediyordu. Farklı tüm kategorileri ve yeteneklerini tek bir mecra altında toplamayı başarmıştı adeta. Sosyal medya uzmanlığı olmasında en önemli artı olarak görünen bu noktada çok fazla ilgi çeken işlere imza attı. Yaptığı paylaşımlar büyük ilgi görüyor, geniş kitlelere uzanıyordu. Bunlardan en ilginci ise, twitter üzerinde Türkiye rekortmeni olması, dahası bu ünvanı Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu Alex de Souza'nın elinden almış olması. Bir sosyal medya uzmanı için bundan daha büyük bir başarı olamaz hiç şüphesiz ki.

Bu şekilde, çok renki ve farklı yollardan geçerek sonunda twitter üzerinde birleşen bu ağda yardımcı kişiliğiyle öne çıkmaya devam ediyordu Çağıl. Olabildiğince fazla kişiye yardımcı oldu, sosyal medya üzerinde şu ana kadar ne kadar çok bilgi edindiyse hepsini bu konuda meraklı olan kişilere aktarmaktan geri durmadı. Verdiği emeklerin, yaptığı yardımların sonucunu bazen uzun bazen çok kısa sürede alıyordu ve bu durum da içindeki ateşin sürekli yanmasına olanak sağlıyordu.
Sosyal medya üzerine gittikçe enginleşen bilgi ve çevresinden gelen telkinler sonucu bu alanda ciddi anlamda yoğunlaşmaya karar verdi Çağıl. Keyif alarak bulunduğu bu sosyal ortamı mesleği haline getirmek, işi resmiyete dökmek istiyordu. Ufak tefek işlerde başladığı bu amacına, çok büyük işler başararak, geniş kitlelere seslenip çok sayıda ünlü kişiye sosyal medya uzmanlığı yaparak ulaşmış oldu.

Bunca başarının elbette bir mimarisi ve destekçisi olması gerekiyordu. Bunu da aştı Çağıl girişimci ruhu ile. Burak Torun'un ortaklığıyla Beren Sosyal Medya isimli ajansı kurup kendi ayakları üzerinde ne kadar sağlam durabildiğini gösterdi.
Tüm bunların yanında eğitimini de kesinlikle ihmal etmeyen Alaattin Çağıl Yaşar Üniversitesi'nde Gıda Teknolojileri Bölümü birinci sınıfta öğrenim görmeye devam etmekte. Aktif olarak ortağıyla birlikte sosyal medya uzmanlığına da devam eden Çağıl'ın ilerleyen zamanlardaki başarıları kim bilir ne şekilde olacak. Bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141