• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Aktütün şehitlerini uğurluyoruz

Aktütün şehitlerini uğurluyoruz
Aktütün şehitlerin uğurluyoruz. 15 vatan evladı bugün toprağa veriliyor. Şehit cenazeleri yine yürek yakıyor.

TÜZMEN: BİZ BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ

Öğleyin kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına taşınan şehidin cenazesi, Silifke Mezarlığındaki Şehitlikte toprağa verildi. Bakan Tüzmen, ''Biz bir ölür, bin diriliriz. Bu devleti bölmeye kimsenin gücü yetmez. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, şehitlerimizin kanını yerde koymayız'' diye konuştu..

Hanifi ve Fatma Eser çiftinin oğlu olan ve 1983 yılında dünyaya gelen şehit Eser, doğumunun hemen ardından amcası Ahmet Eser'e evlatlık olarak verildi. Yaklaşık 7 yaşına kadar amcasını baba, yengesi Ümmihan Eser'i de annesi olarak bilen şehit Rasim Eser, daha sonra gerçeği öğrenmesine karşın hayatını amcasının evinde sürdürdü.


Hanifi ve Fatma Eser çiftinin evliliklerinin 20. yılında bir kız çocuğu olmasıyla, evdeki evlat sevinci ikiye katlandı. İkinci evlet sevincinden 3 yıl sonra Hanifi Eser'in hayatını kaybetmesiyle, evin geçimini şehit Eser üstlendi.

RAMAZAN YEŞİL (ANTALYA)

BİR GRUP KADIN: BİZİ DE ALIN ASKERE

Cenaze namazı sırasında şehit Ramazan Yeşil'in babası Ali Yeşil ile kardeşleri Emrah ve Doğukan Yeşil, Antalya Valisi Yüksel'in yanında saf tuttular. Cenaze namazını Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser kıldırdı. Müftü Yeleser, vatandaşlardan cenazeyi alkışlamamalarını istedi.

Cenaze namazının kılındığı sırada rahatsızlanan anne Havana Yeşil, sağlık görevlileri tarafından bir sandalyeye oturtularak kontrolden geçirildi.

Cenazenin geçişi sırasında vatandaşlar, ''Türkiye Türk'tür Türk kalacak'', ''Terörle Mücadele Kanunu ya çıkacak ya çıkacak'', ''Meclis'te PKK istemiyoruz'' şeklinde sloganlar attılar. Bir grup kadın da ''Bizi de alın askere'' diye seslendi.


Cenaze töreninin yapılacağı alanda bir grup vatandaş ise terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ve Irak'ın kuzeyinde bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani'ye ait posterleri yaktı.

Şehit Piyade Er Ramazan Yeşil'in cenazesi, ilçe merkezindeki törenin ardından, Zırlankaya köyündeki evine getirildi. Yeşil için evde dua okunduğu sırada, törende görevli bir jandarma er, gözyaşlarını tutamayarak hıçkırarak ağlamaya başladı.

DAVUT İLBAŞ (SİİRT)

TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR


Tören sıranda şehidin babası Süleyman İlbaş ve daha önce Şırnak'ta askerlik yaptığı öğrenilen ağabeyi Ahmet İlbaş'ı, Vali Şentürk ile 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ayaş teskin etmeye çalıştı.

Vali Şentürk, şehidin babası Süleyman İlbaş'a, ''Bir evladını kaybettin ama artık bu gün bir milyon Mehmetçik senin evladındır'' dedi. Cenazeye katılanlar, mezarlığa kadar ''Türk-Kürt Kardeştir'', ''Kahrolsun PKK'' ve ''Şehitler Ölmez'' sloganları atarak yürüdü.

Mezarlıkta şehidin annesi Dere ve eşi Asime İlbaş ağıtlar yakarken, yakınları acılı kadınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin rahatsızlanan bazı yakınları hastaneye kaldırıldı.

SELÇUK CAN (OSMANİYE)

EVLADIN KANI YERDE KALMAYACAK

Şehidin babası İbrahim Can, annesi Ayşe, kardeşleri Emine, Ülkü ve Duygu Can ile eşi Ayşe Can, evin önünde bir süre bekletilen tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Burada fenalaştığı gözlenen İbrahim Can, 112 Acil Servis görevlileri tarafından Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gaziantep'teki 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, cenazenin toprağa verilmesinin ardından, şehidin eşi bir çocuk annesi iki aylık hamile Ayşe Can'a, Türk Bayrağı ve şehidin fotoğrafını teslim etti, ''O bizim de evladımız. Kesinlikle evladımızın kanını yerde bırakmayacağız'' dedi.


DÜĞÜN TÖRENLERİNDE MÜZİK YAYINI YAPILMADI

Bu arada, Düziçi ve bağlı belde ve köylerde bugün düzenlenen düğün törenlerinde müzik yayını yapılmadı. Şehit haberleri üzerine Osmaniye kent merkezi ve tüm ilçelerde de vatandaşların evlerinin balkonlarına Türk Bayrakları astığı gözlendi.

OZAN ONUR İLGEN (ADANA)

KIZ KARDEŞİ TABUTU BIRAKMADI

Şehidin annesi Deniz Vilson ile Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünde öğrenim gören kız kardeşi Sevcan ve babası Ata İlgen, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.


Şehidin İncirlik Üssünden emekli olduğu belirtilen üvey babası Robert Vilson da acılı anneyi teskin etmeye çalıştı. Şehit Uzman Çavuş İlgen'in 3 yıl önce üniversite sınavında jeoloji mühendisliğini kazandığı, ancak üniversiteye gitmeyerek askerliği tercih ettiği, bir ay önce ise Giresun'dan yeni görev yeri Hakkari'ye tayinin çıktığı öğrenildi.

HASAN AYGÖR (KIRIKKALE)

MECLİS'TEN PKK'LILARI ATIN

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı. Başbakan Erdoğan, bakanlar ve kuvvet komutanları, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Cenazenin ambulanstan indirilmesi sırasında şehit Aygör'ün yakınları fenalık geçirdi. Tören alanına gelen Aygör'ün ailesi, Türk bayrağına sarılı tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.


Şehidin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından bazı vatandaşlar DTP'ye tepki gösterdi. Vatandaşlar, köy mezarlığından ayrılan MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'a, ''Meclis'ten PKK'lıları atın, bitsin artık'' diye seslendi. Cenazenin ardından bir başka vatandaş da kalabalığa doğru ''Öcalan'ı içerde beslemeyin, asın bunu'' diye bağırdı.

ÇAĞLAR MENGÜ VE OKTAY KARAKELLE (İSTANBUL)

GERİ GEL BİZİ BIRAKMA

Şehit Mengü (20) ve Karakelle (20) için Maltepe'deki Yusuf Ziya Üçüncü Camisi'nde öğle vakti tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri cami avlusuna getirildiği sırada katılımcılar tarafından İstiklal Marşı okundu ve tekbir getirildi. Vatandaşlar ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ve ''Türkiye'' sloganları attı.


Şehit jandarma er Çağlar Mengü'nün babası Azimet Mengü ile Oktay Karakelle'nin babası Hüsamettin Karakelle, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Oktay Karakelle'nin amcası Mustafa Karakelle, gözyaşları içinde ''Sabrımızı taşırdılar'' diye bağırdı. Çağlar Mengü'nün teyzesi Derya Zengin de 11 yaşındaki oğlu Kaan ile birlikte Mengü'nün tabutuna sarılarak bir süre ağladı. Kaan Zengin, ''Çağlar ağabey nereye gittin? Geri gel, bizi bırakma'' dedi.

Çağlar Mengü'nün rahatsız olduğu için ambulansta bekletilen annesi Nuriye Mengü, namaz öncesi gelerek son kez oğlunun tabutuna sarıldı. Bir süre ''Yavrum'' diyerek tabutu okşayarak ağlayan anne Mengü, daha sonra fenalık geçirdi. Mengü, sağlık ekiplerince getirilen sedyeye konularak, cami avlusundan çıkarıldı.

Bu arada, Türk Bayrakları ile cenaze törenine katılan vatandaşlar, ''Meclis'te PKK istemiyoruz'' ve ''Kahrolsun PKK'' şeklinde slogan attı.

CAHİT YILDIRIM (ERZURUM)

KIZI "BABA" DİYEREK AĞLADI


Eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan ise ''Mutlu ol! Seni bize yakışır gururla, kabrine götüreceğiz. Allah'ın rahmetine tevdi edeceğiz. Gözün geride kalmasın. Bitirmek istediğin davayı bitiremedim diye üzülme. Onu bitirecek milletin ve ordun var'' diye konuştu.

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak da, cenaze namazı öncesinde, 28 aydır Erzurum'da görev yaptığını belirterek, ''Size yakışan neyse onu yapmanızı istiyorum. Birilerinin tuzağına düşmemenizi istiyorum. Cenazemizin defninden sonra gerekli duyarlılığı göstereceğinize eminim'' dedi.

Cenaze töreni sırasında Yıldırım'ın babası Nurettin Yıldırım, eşi Nur ile çocukları Senasu, Nazlıcan ve Furkan gözyaşlarını tutamadılar. Yıldırım'ın eşi Nur Yıldırım'ın, güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Şehit Yıldırım'ın kızı Senasu Yıldırım'ın ''baba'' diyerek ağlaması cenazeye katılanları duygulandırırken, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, şehidin ailesine Yıldırım'ın resmini ve bayrak hediye etti.

EGEMEN YILDIZ (İZMİR)

BAYRAMDA AİLESİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Askeri araçla evin önüne getirilen oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılmak isteyen Fikriye Yıldız, bu sırada baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri, Yıldız'a müdahalede bulundu.

Şehit Uzman Çavuşun babası Mahmut Yıldız ile kız kardeşi Ödül Yıldız'ın son derece üzgün oldukları ve ağladıkları gözlendi. Evin önünde okunan duaların ardından şehit uzman çavuşun cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ne götürüldü.



Şehit Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın Türk Silahlı Kuvvetlerinde 3,5 yıldır görev yaptığı belirtildi. Denizli'deki görev yerinden bir süre önce Hakkari'ye tayin olan Şehit Yıldız'ın ailesiyle son olarak Ramazan Bayramı'nda görüştüğü ve ardından birliğine döndüğü bildirildi.

HALİL İBRAHİM ARILIK (DENİZLİ)

BANA SİLAH VERİN BEN DE GİDECEĞİM

Annesi Elif Ayşe Arılık'a başsağlığı dileğinde bulundu. Baba Duran Arılık, oğlu Halil İbrahim'in bayramda çektirdiği son fotoğrafı cep telefonundan Tuğgeneral Canbolat'a gösterdi.

Törende metanetini koruduğu gözlenen şehit annesi Elif Ayşe, gözyaşları içinde ''Bana da silah verin, ben de gideceğim. Ağlamayın, onu ben vatan için saldım''dedi.


Bir şehit yakını ise ''Biz onları vatan için yetiştirdik. Onlara sahip çıkın'' diye konuştu. Törene katılan bir grubun şehidi alkışla uğurlamak istemesine, Denizli Müftüsü Köse, ''Bizim adetlerimizde şehidin alkışla uğurlanması yoktur'' diyerek karşı çıktı.

Şehidin cenazesinin arkasından yürüyen topluluk, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Askere uzanan eller kırılsın'', ''Şehidim hakkını helal et bize'', ''Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' ve ''Mecliste PKK istemiyoruz'' şeklinde slogan attı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141