• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Aktütün için flaş karar

Aktütün için flaş karar
Genelkurmay radikal bir karar aldı. Güvenliği tartışılan karakollarla ilgili asker çok önemli bir karar aldı.

Çok ağır saldırılara hedefi olan Aktütün karakolu 2009 yazında Berçar Tepe'ye taşınıyor.. Aktütün dahil 5 karakol taşınıyor.

Kayıp iki askerin şehit olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Iğsız, Genelkurmay Karargahında Aktütün karakoluna yönelik saldırı ve ardından çıkan çatışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır karakolundaki çatışma sırasında irtibat kesilen iki uzman çavuşa halen ulaşılamadığını belirten Orgeneral Iğsız, ''Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir'' dedi.

Orgeneral Iğsız, Aktütün Sınır Karakolu'nun, Berçar Tepe'ye taşınmasına ilişkin çalışmanın geçen yıl başlatıldığını, karakolun 2009 yılı yazına kadar buraya alınmasının planlandığını bildirdi.

Bu mücadelenin terör örgütüyle güvenlik güçleri arasındaki mücadele olduğunu vurgulayan Orgeneral Iğsız, ''Başka şeyler karıştırılmasın. Bireysel olaylar bireysel boyutta kalmalı'' dedi. Orgeneral Iğsız, terör örgütünün bir çıkış yolu arayışı içinde ses getirecek eylemlere yöneldiğini belirterek, ''Terör örgütü kırılma noktasına doğru gidiyor. Bu sadece bizim düşüncemiz değil'' diye konuştu.

Orgeneral Iğsız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 9 Ekim Perşembe günü geniş kapsamlı terörle mücadele değerlendirme toplantısı yapılacağını bildirdi.

SONUNA KADAR MÜCADELE ETTİLER

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, ''Bu şehitleri boşu boşuna şehit edilmiş haline dönüştürürsek onlara hakaret etmiş oluruz. Verilen görevde sonuna kadar mücadele ettiler ve başardılar'' dedi.


K. IRAK YÖNETİMİ PKK'YI DESTEKLİYOR

Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin hiçbir şekilde desteğini alamadıklarını söyleyen Orgeneral Iğsız, buradaki yol, hastane gibi imkanların da terör örgütüne sunulduğunu belirtti. Orgeneral Iğsız, beklentilerinin Irak'ın kuzeyindeki yönetimin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesi ve örgüte verilen desteğin ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

''ABD İLE İSTİHBARAT ALIŞVERİŞİNDE SIKINTI YOK''

ABD ile istihbarat alışverişinin devam ettiğini kaydeden Orgeneral Iğsız, ''Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok'' diye konuştu.

2. ORDU KOMUTANI OLAY YERİNDE

Orgeneral Hasan Iğsız, Aktütün'de meydana gelen olayın 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel tarafından incelendiğini ve değerlendirildiğini belirterek, Orgeneral Özel'in dün ve bugün bölgede bulunduğunu söyledi.

''IRAK'IN KUZEYİNE SICAK TAKİBE İHTİYAÇ DUYULMADI''

Orgeneral Iğsız, Irak'ın kuzeyine sıcak takip konusunda, ''Böyle bir şeye ihtiyaç duyulmadı. Topçu ve Hava Kuvvetleri ile yapılmasının yeterli olacağı düşünüldü'' dedi.

9 EKİM'DE YASAL TALEPLERİMİZ OLACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Perşembe günü terörle mücadele konusunda yapılacak toplantıda terörle mücadeleye ilişkin yasal taleplerinin dile getirileceğini ifade eden Orgeneral Iğsız, ''İnsan hakları açısından alınan bütün tedbirlere saygılıyız, ancak terörden zarar görebilecek insanların haklarını da unutmamamız gerekiyor. Güvenlik ihtiyaçlarıyla insan hakları arasında bir denge olmalı'' dedi.

EMEKLİ PAŞALARA TEPKİ

Televizyonlarda Aktütün'deki çatışma ve benzeri terör olayları tartışılırken, politik ve stratejik yönlerin ele alınmasından rahatsızlık duymadıklarını, ancak bilinmeyen bir durumun taktik açıdan değerlendirilmesinin yanlışa yol açtığını söyleyen Orgeneral Iğsız, bugün bazı gazete manşetlerinde, ''bu şehitler sanki bir hiç uğruna hayatını kaybetmiş gibi '' ifadelerin yer aldığını dile getirerek, ''Bu şehitler vazifeyi kutsal bilip, vazife uğruna hayatlarını vermişlerdir. Kahramanca bu vazifeyi başarmışlardır. Onları minnetle anıyoruz'' diye konuştu.

İKİ ASKER HARİÇ DİĞERLERİ İYİ

Orgeneral Iğsız, çatışmada yaralanan askerlerden ikisi hariç diğerlerinin durumunun iyi olduğunu, bu iki askerin de çok ciddi hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

KARAKOLLAR 2009'DA HAKİM NOKTALARA TAŞINACAK

Orgeneral Iğsız, Aktütün Sınır Karakolu'nun, Berçar tepeye taşınmasına ilişkin çalışmanın geçen yıl başlatıldığını, karakolun 2009 yılı yazına kadar buraya alınmasının planlandığını kaydetti. Orgeneral Iğsız, Derecik üçgeninde Aktütün karakolunun yanı sıra Umurlu, Yeşilova ve Samanlı karakolları ile İran sınırındaki Alan karakolunun araziye hakim noktalara taşınacağını bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141