• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Akşam Yazarı ARTIK YETER Dedi

Akşam Yazarı  ARTIK YETER  Dedi
Türkiye 15 şehidini bugün uğurladı.Ancak Aktütün'deki hain baskın uzun zaman Türkiye gündemini meşgul edecek.Akşam yazarı Kakınç sorumlulara seslendi.

Artık yeter!

Gerçekten yeter!.. Zülfiyare dokunursa dokunsun. Fincancı katırları ürkerse ürksün. Dilerlerse bu satırların yazarını ve benzer görüş serdedenleri vatan haini ilan etsinler.

Açıkça söylüyorum:

200 bin kişi ile bir avuç eşkıyanın-üç tane kıçı kırık PKK'lı sergerdenin hakkından gelemiyoruz. Türk Milleti kandırılıyor. Türk Ordusu'nun başarısızlığı, hiçbir geçerliliği ve tutarlılığı olmayan laf ebelikleri ile kamufle ediliyor.

Milletin evlatları helak oluyor. İşin kötüsü helak edilmesine göz yumuluyor.

PKK'lının elinde ağır silah yok. Hava gücünden yoksun. Piyade tüfeği ile aynı karakol noktasına beşinci baskınını veriyor.

Görev yapan eratın başında yine bir astsubay var. Üst rütbeli subaylar nerede?

Palavraları bırakalım ve itiraf edelim. Ortada resmen bir görev hatası var... Sakın ola can veren o fedakâr Mehmetçikler'i suçlamaya kalkmasınlar... Sebep erlerin eğitimsizliği değil. Eri istediğin kadar eğit. Başına subay lâzım. Ara ki bulasın. Bu iş başlayalı kaç yıl geçti, artık hatırlayamıyorum.

Dünya alay ediyor.

Örtbas etmeyin!

Yapmayın. Her zamanki gibi birtakım bahanelere sığınarak başarısızlığınızı örtbas etmeyin. İstisnasız göreve gelen bütün hükümetler, her istediğinizi verdi.

Geriye ne kaldı? Türk Silahlı Kuvvetleri'ni korumak için banka kapılarında gördüğünüz sivillerden korumalar mı tutalım?

Hain Pusu başlıklı yazımda anlatmaya çalışmıştım... Daha da kötüsü tekrarlandı. Alıştık, bu iş bu şekilde devam edecek deyip susalım mı?

Bir başka yazımda Bari şu APO'yu salıverin... Dağdaki PKK'lılara da birer Nataşa bulup everin... Çeyizlerini de bütçeden verin, top-tüfek almaktan ucuza gelir diye acı bir gönderme yapmıştım. Zekâsı kıt bir kısım zevat, tepki vermişti. Şimdi ne demek istediğimi anladılar mı?

Ne kaldı söylenmedik?

Herif silahını almış dağa çıkmış. Yalvararak mı indireceksin? Yalvaralım mı?

Subayların maaşlarını mı keselim? Yoksa Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı Diyarbakır'da mı kuralım?

İtiraf edin!

Arkadaş... Bu ülkenin 56 yıllık bir vatandaşı olarak, bu felaketlerin sorumluları kimler, bilmek istiyorum. Sivil bir halt yerse, ipliğini dakikada pazara çıkartıyoruz. Eğer asker kesiminde bir şeyler yanlış gidiyorsa, onları da bilmek-görmek, tanımak istiyorum.

Genelkurmay Başkanı'nın komutanların görev-sorumluluk bölgelerini ayırmasını istiyorum. Bölge komutanına, her kimse, Niye doğru dürüst tedbir almadın? diye sormasını ve en ağır şekilde cezalandırmasını istiyorum.

Subayların bu bölgede ayrıca bir hizmet tazminatı aldıklarını duyuyoruz... Teknik olarak yapılması gereken yapılamadığına göre... Birliğin başında yine subay bulunmadığına göre... Karakollarda bu durum ortaya çıktığına göre... Sadece başarısızlardan değil, meslek olarak bu görevi seçmiş herkesten bu tazminatların kesilmesini istiyorum.

Baskından korumak için kurulmuş bir yer, beşinci kez baskına uğramaz. Harbedemiyorsak, bunun da geçerli nedenleri ile birlikte resmen itiraf edilmesini istiyorum.

HALİT KAKINÇ/AKŞAM

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141