• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

AKŞAM EV SOHBETLERİ, GÜNDÜZ ESNAF ZİYARETLERİ

AKŞAM EV SOHBETLERİ, GÜNDÜZ ESNAF ZİYARETLERİ
Cumhur ittifakı AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı, seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde düzenlenen ev sohbetlerine katılırken, gündüz mümkün olduğunca cok esnafa ulaşmak için ziyaretlerini sürdürüyor

Sabah saatlerinde Tepe mahallesinden, köylü pazarına doğru olan yoldaki esnafı ziyaret eden Serkan Yazıcı’ya  AK Parti İlçe Başkanı Osman Ülgen, MHP Ilçe Başkanı Kemal Kalemci, Türkiye Otomobil Sporları Derneği TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, Meclis üyeleri  Dr. Osman İrez, Mesut Yılmaz, Kültür ve Turizm Eski Bakan yardımcısı Abdurrahman Arıcı eşlik ederek destek verdi.  

Çalışmalarını hızlandıran Yazıcı’nın esnaf ziyaretleri oldukça renkli geçiyor. Çalışmalara başladığı günden bu yana neredeyse tüm Marmaris’in kalbini kazanan Yazıcı’yı gören vatandaşlar  ve çocuklar sarılarak hatıra fotoğrafı çektirmek istiyor.

Yat malzemeleri satışı yapılan bir dükkana uğradığında rastladığı Yazıcı’ya soru soran bir Tekneci; “ Ben tekneciyim, 21 senedir burada çalışıyorum. Marina’da denize biri yağ basmış, denizin üstü leş gibi başkanım.  Kimse de durup bir şey demiyor. Orada 2 görevli olsa, böyle olaylara göz yumulmasın. Seçmen olarak rica ediyorum size ne yapacaksınız seçilirseniz “ dedi. Serkan Yazıcı şöyle yanıt verdi; “ Sevgili kardeşim, şu anda bunu bırakın Marmaris’in denizi zaten berbat durumda. Bütün fosseptik denize akıyor. Seçildiğimizde inşallah bütün bu söylediklerinizde olmak üzere kirliğiğe karşı caydırıcı adımlar atmak için çalışacağız.  Denizbitmiş durumda Muğla Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya gore oksijen oranı yüzde 2’lerde. Bunlar için acil önlem planları yapılacak.  Elbette tüm yapacaklarımız sizlerden gelen bilgilerle şekillenecek

 

Esnaf bir kadın ise Yazıcı’ya, “Çocuklarımıza yaz-kış çalışacakları iş imkanları istiyoruz.” Şeklinde talebini belirtince Yazıcı, “ İnşallah 12 ay turizm olduğunda, yeni ve farklı iş alanları çıkacak. O durumda zaten öncelikli kendi insanımız işe alınacak. Belediye olarak  bir aplikasyon-uygulama yaptıracağız. Buraya iş arayan herkes bilgilerini kaydedecek. Mesleği, irtibat numaraları gibi ve eleman arayan herkes bu sistemde kayıtlı olan personel arasından kendine eleman seçebilecek.  Herşey sizin refahınız ve huzurunuz içinİçiniz rahat olsun” Açıklamasını yaptı.

 

TOKİ YAPACAK MISINIZ?

Köylü pazarı yolundaki esnaf ziyaretlerine Labranda Otel çalışanlarıyla yapacağı toplantı için ara veren Serkan Yazıcı ve beraberindekiler, Labranda otel’de yaklaşık  100 kişiyle bir araya geldi. Aralarında daha önce birlikte çalıştığı personelinin de olduğu Labranda Otel çalışanlarının tek tek ellerini sıkarak selamlaşan Serkan Yazıcı;” Amacım öncelikle sizlerin mutlu ve rahat yaşaması. Başkan seçildiğimde sizlere nasıl etki edebilirim, beklentileriniz nelerdir, sorularınız varsa sorularınızı alayım” dedi.

 

İlk soru,”Ev kiralarıyla ilgili nasıl bir yol izleyeceksiniz? TOKİ yapacak mısınız?” oldu.

 Yazıcı;  Marmaris’te  ev yapılacak bir yer yok.  Türkiye’nin kaçak yapı sıralamasında ilk sırada Marmaris yer alıyor. Kiralara ise rekabet kurulu kararı olduğu için  birşey yapamıyoruz zaten. Ancak şöyle bir yol düşündük. Marmaris’in merkezi değil de 7-8 km. dışında uygun alanlarda maksimum 2 katlı evler inşa edeceğiz. Keşke Marmaris’in içinde de 3 kattan fazla kata müsaade edilmemiş olsaydı.  Ama görüyorsunuz halini.  Üstelik her yer kaçak yapı dolu. Başkanlığa geldiğimizde acilen  imar planlarını yaptırıp bu dediğimiz evleri yapacağız.  En fazla 10 dakika mesafede. Yurtdışında da merkezlerde oturmuyor insanlar, şehre yakın 10-15 dakika mesafede oturuyorlar. Yani yürüyüş bile yaparken 5 kilometre yürüyor insanlar 7-8 km. nedir ki. Serviste konulabilir” Şeklinde açıklama yaptı.

 

 Bir başka soru ise,  siteler bölgesinde benzin istasyonu gerekliliği konusundaydı. Serkan Yazıcı gülerek;” Biz benzinlikleri şehir dışına çıkarmaya çalışıyoruz, siz benzin istasyonu diyorsunuz. Şehrin içinde benzinlik olmaz kardeşim. Tüp gaz bayileri de aynı şekilde evlerin altında. Bunlar halkımız çok tehlikeli. Marmaris’e zarar verecek  konularda taviz vermeyeceğiz” dedi

 

Toplantının ardından yarım kalan köylü pazarı yolu esnaf ziyaretlerine devam eden Serkan Yazıcı, Esnaf ve Sanantkarlar Odası Muhiddin Onay Kültür ve Eğitim Merkezi’ne de uğradı. Burada Güvenç Şentop adlı eğitmenin öncülüğünde “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kursu”’ndaki kadınları yaptıkları işten dolayı tebrik etti. Yazıcı’nın Kurs yerine ziyaretini öğrenen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Yazıcı’yı davet etti. Serkan yazıcı ve beraberindekiler, Şükrü Ayyıldız’ın davetini kırmayarak kısa bir süre  sohbet ettiler. Ayyıldız,  Yazıcı’ya başarılar diledi. Serkan Yazıcı, daha sonra esnaf ziyaretlerine devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141