• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Akigo evinde "şimşek" gibi

Akigo evinde şimşek gibi
Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni mağlup eden Akhisar Belediyespor, sahasındaki başarılı çizgisini sürdürdü- Ligde topladığı 28 puanın 22'sini iç sahada alan Ege temsilcisi, 1 sıra yükselerek 9'unculuğa çıktı- Akhisar Belediyespor,

ALİ KORKMAZ - Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup eden Akhisar Belediyespor, iç sahadaki başarılı çizgisini sürdürdü.

Ligde 19. haftada ağırladığı Gençlerbirliği'ni 3-1 yenerek, Başkent temsilcisine karşı ligde ilk galibiyetini alan Akhisar Belediyespor, puanını 28'e çıkardı. Sıralamada 10'nculuktan 9'unculuğa yükselen Ege temsilcisinde bu sene Kasımpaşa maçının ardından yine 2 gol birden kaydeden Niasse, gol sayısını 10'a çıkardı.

- Niasse takipte

Geçen sezon Akhisar Belediyespor'da ligde 12 gol atan Gekas'ı yakalamasına 2 gol kalan Niasse, gol krallığı sıralamasında 12 gollü Sivassorlu Aatıf Chahechouhe'yu 10'ar golü bulunan Galatasaray'dan Burak Yılmaz ve Beşiktaş'tan Almeida ile takip ediyor.

- İç saha performansı

Gençlerbirliği maçıyla 9. iç saha maçını geride bırakan Akhisar Belediyespor, Manisa'da oynadığı 9 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Kendi evinde sadece Kardemir Karabükspor'a 1-0 mağlup olan ve Beşiktaş'la 3-3 berabere kalan Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ağırladığı Elazığspor, Trabzonspor, Gaziantepspor, Galatasaray, Torku Konyaspor, Sivasspor ve Gençlerbirliği'ni puansız yolladı. Bu maçlarda 20 gol atan Akhisar Belediyespor kalesinde 9 gol gördü.

Kendi sahasında oynadığı 9 maçta 22 puan toplayan Akhisar Belediyespor, 10'ar maçta 26 puan toplayan Fenerbahçe, 24'er puan alan Trabzonspor ve Sivasspor ile 9 müsabakada 23 puan alan Galatasaray'ın ardından iç sahada en fazla puan toplayan 5. ekip oldu.

- Deplasman karnesi zayıf

İç sahada aldığı başarılı sonuçların aksine deplasmanda daha etkisiz olan Akhisar Belediyespor, dış sahada oynadığı 10 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Deplasmanda sadece Kasımpaşa'yı mağlup eden Akhisar Belediyespor, bu sezon dış sahadaki ilk gollerini 17. haftadaki Kasımpaşa maçında atmıştı.

- Geçen sezondan farklı

Geçen sezon ikinci yarıdaki performansıyla ligde kalmayı başaran Akhisar Belediyespor, geçen sezon anca 28. haftada 29 puana ulaşmıştı. Ege temsilcisi sezonu 42 puanla düşme hattının hemen üzerinde tamamlamıştı.

- Barış Şimşek uğuru

Barış Şimşek'in yönettiği 8 maçta hiç yenilmeyen Akhisar Belediyespor, bu müsabakalarda 4 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Şimşek'in düdük çaldığı iç saha maçlarında 1. Lig'de Boluspor ve Karşıyaka'yı mağlup eden Ege temsilcisi, Süper Lig'de ise Galatasaray ve Gençlerbirliği'ni yendi. Akhisar Belediyespor, deplasmanda ise 1. Lig'de Boluspor ve Denizlispor'la, Süper Lig'de ise Elazığspor ve Kayserispor'la berabere kaldı.

- Hafta içi kupa, hafta sonu lig

Ziraat Türkiye Kupası'nda iddiasını sürdüren ve çarşamba günü Manisa'da oynayacağı Eskişehirspor'u yendiği takdirde yarı finale yükselmeyi garantileyecek Akhisar Belediyespor, ligde ise 9 Şubat Pazar günü ilk yarıda 3-0 mağlup ettiği Trabzonspor'a konuk olacak.

Muhabir: Ali Korkmaz
Yayınlayan: B. Selçuk Aval

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141