• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Akhisar Belediyespor fırsat tepti

Akhisar Belediyespor fırsat tepti
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Eskişehirspor'la berabere kalan Ege temsilcisi, yarı final şansını son maça bıraktı- Akhisar Belediyespor gelecek hafta Bursaspor'u yenmesi halinde diğer sonuçlara bakılmaksızın tarihinde ilk kez kupada yarı f

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Eskişehirspor'la 1-1 berabere kalan Akhisar Belediyespor, yarı final şansını son maça bıraktı.

Eskişehir'de 2-0 mağlup ettiği rakibini Manisa'da ağırlayan Akhisar Belediyespor, 1-0 öne geçtiği müsabakada rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Alacağı olası bir galibiyette yarı finale yükselmeyi garantileyecek Akhisar Belediyespor'un, dünkü sonucun ardından kupada devam edip etmeyeceği bir sonraki hafta oynanacak müsabakaların ardından belli olacak. Bugün oynanacak Sivasspor-Bursaspor maçı sonucuna göre 4 takımın da iddialı konuma gelebileceği grupta Akhisar Belediyespor, gelecek hafta deplasmanda Bursaspor'u mağlup etmesi halinde diğer sonuçlara bakılmaksızın tarihinde ilk kez yarı finale yükselecek.

Manisa'nın diğer ekibi Manisaspor 2009-2010 sezonunda kupada yarı finale kadar yükselmişti. İlk maçta deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Manisaspor, kendi evinde rakbiyle 1-1 berabere kalmış ve finale çıkamamıştı.

- Akhisar Belediyespor'un kupa maçları

Eskişehirspor beraberliğiyle kupada bu sezon 9. maçını geride bırakan Ege temsilcisi bu maçlarda 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu müsabakalarda 15 gol atan Ege temsilcisi, kalesinde 6 gol gördü. Kenan Özer 4 golle kupadaki en golcü isim olurken, bu oyuncuyu 3 golle Niasse, 2 golle İsmail Konuk ve 1'er golle Ahmet Cebe, Güray Vural, Karl Henz Riedle, Luciano Guaycochea, Mehmet Akyüz ve Uğur Demirok izledi

- İkinci yarıda sadece 5 gol attı

Kupada attığı 15 golün 10'unu karşılaşmaların ilk yarılarında kaydeden Akhisar Belediyespor, bu maçların ikinci devrelerinde sadece 5 gol attı. İkinci yarıların ilk 15 dakikalık bölümlerinde hiç gol atamayan Ege temsilcisi müsabakaların son 30 dakikalık bölümünde 5 kez gol sevinci yaşadı.

- En çok forma giyenler

Akhisar Belediyespor'da Ahmet Cebe, Kerim Zengin ve Mehmet Akyüz 8'er maçta forma giyerken, lig maçlarında fazla forma şansı bulmayan Ivan Sesar 7 maçta 557 dakika sahada kalarak kupada en fazla forma giyen isim oldu. Ege temsilcisi kupa maçlarında 21 sarı kartla cezalandırılırken, Erkan Taşkıran 3 sarı kartla en fazla kart gören isim oldu.

Muhabir: Ali Korkmaz
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141