• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Akça’dan Bal festivali Önerisi…

Akça’dan Bal festivali Önerisi…
Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, Menteşe Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği ve kortej yürüyüşüne yönelik eleştirilerde bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, Menteşe Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği ve kortej yürüyüşüne yönelik eleştirilerde bulundu.

-Gültekin Akça:

“Türkiye Arıcılar Birliği Başkanının da Muğlalı olması sebebi ile şenliğin yöremize özgü çam balının tanıtımı için fırsat olarak görülerek Muğla Arıcılar Birliği ile yapılacak işbirliği içerisinde Muğla çam balına daha fazla tanıtım imkanı sağlanabilirdi”

“Kortej yürüyüşü esnasında gazilerin bir grup dansçının arkasından yürütülmesine vatandaşlarımızın sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkileri haklı buluyorum. Bu tür etkinliklerde yürüyüş düzenine biraz daha fazla özen gösterilmeli”

 

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, Menteşe Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği ve kortej yürüyüşüne yönelik eleştirilerde bulundu.

Akça yaptığı yazılı açıklamada,  Menteşe Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliğinin bir şeyi yapmış olmak için yapılmış bir şenlik olduğuna işaret ederek,  “Maalesef Menteşe Belediyesince yapılan şenlik de bu bağlamda yapılan bir şenlikten ileriye gidememektedir.

Dünyanın farklı bölgelerinde ve Türkiye’de yapılan festivallere bakıldığında meşhur sanatçıların konserleri dışında o yöreye özgü ürünlerinde ön plana çıkartıldığını ve bölgeye has ürünlerin tanıldığını görüyoruz.

Festivaller aynı zamanda yöreye ekonomik bir katkı da sunuyorlar. Oysa Menteşe Kültür ve Sanat Şenliğinin bu açıdan yetersiz kaldığını maalesef görmekteyiz. Festival kapsamında yapılan birkaç etkinlik bölgenin tanıtımı ve ekonomik hareketlilik için yeterli değil”

 

 

 

 

Çam Balı da Tanıtılsın Önerisi

 

Avukat Gültekin Akça, Menteşe ilçesinin sınırları içindeki Yerkesik bölgesinde dünyaca ünlü çam balı ve ilçe merkezinde ise yayla kavunu bulunduğunu anlatarak, “Türkiye Arıcılar Birliği Başkanının da Muğlalı olması sebebi ile şenliğin yöremize özgü çam balının tanıtımı için fırsat olarak görülerek Muğla Arıcılar Birliği ile yapılacak işbirliği içerisinde Muğla çam balına daha fazla tanıtım imkanı sağlanabilirdi.

Hatta şenliğin adı , “Kültür, Sanat ve Çam Balı Şenliği” de yapılabilinirdi.

Her sene yayla kavunu şenlik içerisinde yer almasına ve yarışmalar yapılmasına rağmen bu ürün her yıl daha az üretilir duruma geldi. Bundan sonraki şenliklerde yayla kavununu bir başka yerden getirerek şenlikte sunmak durumunda kalacağız”

 

Yürüyüş Düzenini Eleştirdi

 

Menteşe Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği ve kortej yürüyüşüne yönelik  eleştirilerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, kortej yürüyüşü esnasında gazilerin bir grup dansçının arkasından yürütülmesine vatandaşların sosyal medya üzerinden yoğun tepki gösterdiğine işaret ederek, “Vatandaşlarımızın bu tepkileri haklı buluyorum. Bu tür etkinliklerde yürüyüş düzenine biraz daha fazla özen gösterilmeli.

Bundan sonraki şenliklerde hatırda kalanın o yılın meşhur sanatçısının konseri olmaması en büyük dileğimizdir.

Artık Menteşe Belediyesi Menteşe’yi eski Muğla merkez olmaktan çıkartıp tüm Menteşe’yi içine alan bir perspektifle şenlik yada festival düzenlemelidir” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141