• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

AK Parti'nin maskesinin düştü

AK Partinin maskesinin düştü
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın DTP'li Milletvekilleriyle Yemekte Görüşmesine Sert Tepki Gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın DTP'li milletvekilleriyle yemekte görüşmesine sert tepki gösterdi. Yemekte teröristlere affın ve PKK'nın siyasallaşmasının konuşulduğunu savunan Oktay Vural, "Şimdi de rakı sofralarında PKK'ya af konusunu Başbakan'ın bilgisi dahilinde konuşabilmektedirler. Ama bu masalar kafalarına yıkılır." dedi.


TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Vural, Dengir Fırat'ın DTP'li milletvekilleriyle yemekte bir araya gelmesinin, iktidar partisinin nasıl iki yüzlü bir siyaset izlediğinin açık bir göstergesi olduğunu savundu. Vural, Başbakan Erdoğan'ın 'Terör örgütü demeyenlerle görüşmem' derken Dengir Fırat, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve AKP Grup Başkanvekillerinin DTP'lilerle görüştüğüne dikkat çekti. Vural, Başbakan'ın bizzat ikinci adamlarını görüşmeye gönderdiğini savundu.

Böyle bir masada Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün, PKK'ya affın tartışılmasının esef verici ve kabul edilemez olduğunu dile getiren Oktay Vural, 22 Temmuz seçimleri öncesinde 'DTP ile koalisyon yapabiliriz' diyen Başbakan'ın, yerel seçimler öncesi siyasi rant uğruna Türkiye'nin birliğini ve terörle mücadeleyi zaafiyete uğratacak bir girişimde bulunduğunu savundu.

"Parti menfaati için papaz elbisesi bile giyerim diyenler, bugün bölücülerle birlikte" diyen Oktay Vural, bütün bunların halkın gözü önünde cereyan ettiğini ve AK Parti'nin maskesinin düştüğünü söyledi. Vural, "Başbakan, PKK'nın siyasallaşması yolunda yerel seçimler öncesinde, oy uğruna, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü ortadan kaldıracak adımları atması çok düşündürücüdür." yorumunda bulundu.

The Economist'te sınır ötesi operasyon karşılığında Kuzey Irak yönetimini tanıma ve PKK'ya affın müzakere konusu yapıldığının yazıldığını belirten MHP'li Oktay Vural eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Bugün Irak'ın kuzeyindeki yönetime rica ve müzakere heyetleri gönderiliyor. Şimdi de rakı sofralarında PKK'ya af konusunu Başbakan'ın bilgisi dahilinde konuşabilmektedirler. Ama bu masalar kafalarına yıkılır. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kastedenleri affetmek isteyen bu siyasal zihniyete karşı da Türk milleti gerekeni yapacaktır. Hükümeti uyarıyoruz. Kapalı kapılar arkasında, birtakım yerlerde, ülkeye kastedenlere affı veya PKK'nın siyasallaşması yolundaki adımlar, terörle mücadelede önemli zaafiyetler oluşturmaktadır. kendinize geliniz. 'Önce Türkiye' demesini biliniz. Böyle bir konunun sofralarda konuşulmuş olmasını, AKP'nin hazırlıkları olarak değerlendiriyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141