• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

AK Parti'de Fırat rahatsızlığı

AK Partide Fırat rahatsızlığı
Fırat'ın açıklamaları yetmedi... AK Partili'ler önceki günkü tartışmada Fırat'ın hakkındaki iddiaları çürütümediği kanaatinde...

Fırat ile Kılıçdaroğlu'nun, Meclis çatısı altında bir araya gelip tartışmasının yankıları dün de sürdü. Tartışma sonrasında AK Parti'liler Fırat'ı, CHP'liler ise Kılıçdaroğlu'nu kutladı. Ancak, AK Parti'de Kılıçdaroğlu'nun ortaya çıkardığı 'kırmızı hat belgesi' rahatsızlık yarattı. AK Parti'liler en kısa sürede Fırat'ın bu konuda da açıklama yapmasını bekliyor.

Tartışmayı izleyen AK Parti'lilerde en çok MENAS firmasının, gümrükte şüpheli şirketlere ait TIR'ların didik didik arandığı 'kırmızı hat'tan çıkarılmasını isteyen yazının altında Fırat'ın isminin yazılı olması rahatsızlık yarattı. Belgeyi Fırat'ın ilk kez gördüğünü belirten bazı AKP'liler, adının bilgisi dışında konabileceğini öne sürdü. CHP'li vekille belgelere Fırat'ın tatmin edici yanıtlar veremediğini ifade ederken, AKP'liler CHP'nin belgeleri çarpıttığını öne sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'li Kılıçdaroğlu'nun geçmişte iyi bir hesap uzmanı olduğunu ifade ederken, “Müthiş şekilde kamuoyunu aldatmıştır, meslektaşlarından ve kamuoyundan özür dilmelidir” görüşünü dile getirdi. Elitaş, “Fırat'ın çifte fatura düzenlediğini itiraf etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da, “Türkiye'de tek fatura uygulanır. Başka fatura olmaz. Onu İhracatçılar Birliği Başkanı'na sorarsanız cevap verirler” yanıtını verdi.

ARINÇ: YERİ MECLİS DEĞİL

Eski TBMM Başkanı AKP'li Bülent Arınç ise, tartışmanın Meclis'te yapılmasını eleştirdi. “Meclis, bunun yeri değil. Kesinlikle sayın Toptan buna izin vermemeliydi” diyen Arınç, Meclis'te konuşma yerinin sadece kürsü olduğunu söyledi. Bu gerginliğin ne iki milletvekiline ne de partilerine bir faydasının olacağını kaydeden Arınç, şöyle konuştu: “Siz bu iddialarınızda çok ısrarlıysanız, bunlarla bir suç işlendiğine gerçekten inanıyorsanız, bunların belgelerini yayınlar ve bu işle ilgili adli yargıya müracaat ederseniz. Yoksa bilmediğimiz, okuyamadığımız, irtibat kuramadığımız, elden ele dolaşan kâğıtlarla, biz Meclis'te mahkeme kurmadık ki. Neredeyse bu tartışma müşterek bahse dönüşecekti..”

FIRAT İKNA ETMEDİ

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da, düeollonun yerinin yanlış olduğunu söyledi. “TBMM düello alanı değil hizmet üretme alanıdır” diyen Paçacı şöyle konuştu:

“Tartışmanın galibi yoktur ama mağlubu siyaset kurumudur. Kılıçdaroğlu'nun iddialarının büyük bir kısmına Fırat ikna edici yanıtlar veremedi. Her şeyden önce 2000'li yıllarda yapılan ve mahkeme kararıyla tescil edilen hayali ihracat suçlaması cevapsız kaldı. Gümrüğe yazılan yazı cevapsız kaldı. Fırat'ın bu iddialara yanıt verebilmesi gerekirdi.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141