• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

AK Parti yüzde 60 oy alacak !!

AK Parti yüzde 60 oy alacak !!
AK Parti ezilenlerin, CHP ise burjuvanın partisidir! AK Parti'nin yerel seçimlerdeki oy oranı ise yüzde 60!

Türkiye'de 1995 yılından bu yana yapılan bütün seçimleri hatasız bilmesiyle dikkati çeken sektörün önde gelen araştırma şirketlerinden A ve G'nin sahibi Adil Gür, siyasetçi-medya kavgasını değerlendirirken çok ilginç açıklamalarda bulundu.

Dün, Türkiye'deki muhafazakarlığın azaldığını söyleyerek tartışma yaratan Gür'ün AK Parti'nin oy oranıyla ilgili sözleri de bir hayli tartışılacağa benziyor.

İşte Gün'ün Taraf'tan Neşe Düzel'e yaptığı açıklamadan bazı satır başladı;

Bu yeni bir komplo bile olabilir: Başbakan zaman zaman fevri davranan biri ama Deniz Feneri haberi bu kadar gürültüye neden olamaz bence. Bu tepkinin gerisinde belki başka bir şey var ve biz bunun ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Medya-siyasetçi kavgasında aklıma şu "komplo teorisi" bile geliyor.

Acaba Başbakan Aydın Doğan'ı, konu ekonomiye gelmesin diye mi böyle mindere çekti? Çünkü AK Parti kavga etmezse sıra Türkiye'nin temel sorunlarını konuşmaya gelecek.

Orduya güven giderek azalıyor: Türkiye'de endişe verici bir gelişme var. Bu ülkede güven duygusu iyice zayıfladı.

(...) Ergenekon tartışmaları ve iddianamesiyle birlikte bu ülkede orduya güven ilk kez yüzde 79'a düştü. Oysa orduya güven her zaman yüzde 90'ın üstündeydi. Böyle bir güven bunalımı bu ülkede otoriter bir rejime, post modern darbelere davetiye çıkarır.

Medya da kan kaybetti: Gelişmiş demokrasilerde iktidarları denetleyen muhalefet ve medyadır. Düşünebiliyor musunuz, yaptığımız araştırmaya göre, bu ülkede her yüz kişiden sadece 14'ü muhalefete güveniyor. Medyaya gelince... Her yüz kişiden de ancak 21'i televizyonlara ve gazetelere inanıyor. Türkiye'de muhalefete de, medyaya da güvensizlik had safhada. Halk muhalefete ve medyaya güvenmezse iktidarı kim denetleyecek?

AK Parti'nin oyu giderek artıyor: On gün önce yerel seçim olsaydı AK Parti yüzde 62,4 oy alacaktı.

(...) Çocuğu askerde olan ailelere para yardımı yapan AK Partili belediyeler var bugün. Eğer önümüzdeki altı ayda piyasalarda çok önemli bir dalgalanma olmazsa ve bir kriz yaşanmazsa...

AK Parti oylarını korur ve yüzde 60 civarında oy alır. Aslında Türkiye'de adı konmamış, ötelenmiş bir ekonomik kriz var. Bu kriz sürekli öteleniyor ve yerel seçimlere kadar da ötelenmeye devam edecek. Kriz yerel seçimden sonra patlayacak. Yerel seçimde CHP ve MHP önemli oranda oy kaybedecek. DTP ise oyunu koruyacak. AKP'nin Diyarbakır'ı alabileceğini sanmıyorum ama İzmir'e ve Mersin'i alabilir.

Partilere göre dağılım: Türkiye'de bir sosyal sınıf çatışması var. AK Parti, düşük gelirlilerin, düşük eğitimlilerin ve ezilenlerin partisidir. MHP orta sınıfın partisidir. CHP'de burjuvazinin partisidir. CHP'ye oy veren fakirler yok mu? Tabii ki var ama ağırlıklı olarak CHP burjuvaziden, elitlerden oy alıyor. Araştırmalara göre AK Parti'ye oy verenlerin hane halkı ortalama aylık geliri 750-850 lira arasında. MHP'ye oy verenlerinki 900 ile bin lira arasında. CHP'ye oy verenlerin hane halkı ortalama aylık geliri de bin 400 liranın üzerinde. Bu ülkede 1980'den önce Zeytinburnu, Ümraniye gibi yerler solun kalesiydi. Sağ görüşlülerin sokakta gezmeye dahi cesaret edemediği yerlerdi bunlar. Ne oldu? Bu insanlar hidayete mi erdi? İmana mı geldiler? Bu insanlar o zaman da yoksuldu, şimdi de yoksullar. Şimdi AK Parti'ye oy veriyorlar. Artık CHP'ye oy vermiyorlar. Çünkü Türkiye'de sol yoksullara hitap etmekten vazgeçti.

Halk AK Parti'yi mazlum olarak görmedi: AKP de bu oyları mazlum olduğu için almadı. Zaten mağduriyet bir partiye yaramaz. Çünkü böyle bir mağduriyet algısı bir noktadan sonra beceriksizlik algısına dönüşür. 22 Temmuz'daki yüzde 46'lık oyunun sadece yüzde 4,5'u AKP'ye 27 Nisan muhtırası ve cumhurbaşkanlığı krizi nedeniyle verildi. Size bir şey söyleyeyim. Aslında AKP'yi kapatmama kararı ve Ergenekon davası bu ülkede bütün dengeleri değiştirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141