• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Ak Parti ve CHP arasında tartışma büyüyor!

Ak Parti ve CHP arasında tartışma büyüyor!
Mete diyor ki: “Yatağan ilçe danışmada söylemiş olduğum “Biz cumhuriyet rejimini seçerken bir bedel ödemedik” sözüm çarpıtılarak basında yer almış CHP il teşkilatı bir bildiri yayınlamış ve konuyu bilmeden dinlemeden bir takım insanlar nezaketsizce yoruml

Temel Irmak'ın Özel Haberi

Geçtiğimiz hafta sonu Yatağan AK Parti İlçe Divanı toplantısında konuşan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete: “Cumhuriyet Halk Partisi; Cumhuriyeti biz kurduk der durur, yaptıkları sadece edebiyat. Cumhuriyeti bu millet kurarken, hiçbir bedel ödememiştir. Cumhuriyeti kurarken kimse ölmemiştir. Kimsenin kafası alınmamıştır. Yani biz vatan millet olarak Cumhuriyeti kuracağız diye savaşmadık, ölmedik, gazi olmadık. Altını bir daha çiziyorum; bu millet Cumhuriyeti rejim olarak kabul etmek için hiçbir bedel ödememiştir. Biz Cumhuriyet için hiçbir bedel ödemedik. Ne zamana kadar, 15 Temmuz’a kadar” diye konuştu.

Yukarıda ki, açıklaması çeşitli haber sitelerinde yer aldıktan sonra Ak Parti Muğla İl Başkanı Mete bir açıklama daha yaptı.

pusula.png

Mete diyor ki: “Yatağan ilçe danışmada söylemiş olduğum “Biz cumhuriyet rejimini seçerken bir bedel ödemedik” sözüm çarpıtılarak basında yer almış CHP il teşkilatı bir bildiri yayınlamış ve konuyu bilmeden dinlemeden bir takım insanlar nezaketsizce yorumlar yapmışlardır. Aynı konuyu teferruatlı bir biçimde anlattığım bodrum ilçe danışmadaki konuşmam bütün haliyle ektedir.”

 

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’dan Mete’ye Sert Tepki:

“Bu Milletten Özür Dile, İstifa Et”

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban Yatağan AK Parti İlçe danışma toplantısında “Türkiye Cumhuriyeti kurulurken bu millet hiçbir bedel ödememiştir ta ki 15 Temmuza kadar” açıklaması yapan AKP İl Başkanı Kadem Mete’ye sert tepki gösterdi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin Yatağan AKP İlçe danışma toplantısında “Türkiye Cumhuriyeti kurulurken bu millet hiçbir bedel ödememiştir ta ki 15 Temmuza kadar açıklaması yapan AKP İl Başkanı Kadem Mete’yi önce milletten özür dilemeye ardından da istifa etmeye davet etti.

AK Parti Muğla İl Başkanı Mete ve CHP İl Başkanı Alban arasında bu tartışma sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yücel, facebook sayfasında  Başkan Mete'ye yönelik aşağıdaki yazıyı kaleme aldı.  

Yücel: Koltuk bağımlıları çıkar peşinde koşmaktan, birilerine yaranmak için Atatürk' e ve Cumhuriyet'e sataşmaktan bi bıkmadınız !!! Siz bir bedel ödememiş hazıra konmuş olabilir, atalarınız başka diyarlardan da gelmiş olabilir ama bizlerin ve size oy veren seçmenlerinizin şehit ve gazi olmuş atalarının onurlarını zedelemeye, kemiklerini sızlatmaya hakkınızda haddiniz de yoktur ! Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere atalarımız ve de bu milletin ödediği bedeller sayesinde o koltuklarda oturup böylesi açıklamalar bile yapabiliyorsunuz ! Yazıklar olsun ... 
" Yatağan AK Parti İlçe Divanı toplantısında konuşan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, yaptığı konuşmada Ana muhalefet partisini eleştirirken; “CHP’liler Cumhuriyeti biz kurduk der durur, yaptıkları sadece edebiyat. Cumhuriyeti bu millet kurarken, hiçbir bedel ödememiştir. Cumhuriyeti kurarken kimse ölmemiştir. Kimsenin kafası alınmamıştır. Yani biz vatan millet olarak Cumhuriyeti kuracağız diye savaşmadık, ölmedik, gazi olmadık. Altını bir daha çiziyorum; bu millet Cumhuriyeti rejim olarak kabul etmek için hiçbir bedel ödememiştir. Biz Cumhuriyet için hiçbir bedel ödemedik. Ne zamana kadar, 15 Temmuz’a kadar” diye konuştu."

 

Hasan Yücel'in sayfasındaki arkadaşlarından  91 beğeni,  34 paylaşım 43 yorum görünüyor. Bir çoğu harekete varan yorumlarını silmişler. Hiç bir siyasetciye sanal ortamlarda küfür edilmesini doğru bulmuyoruz.

Yorumlar da siyasetin nezaket kurullarını hiçe sayanlar okurlara hiçte iyi örnek olamadıklarınız gördük.

 

İŞTE O YORUMLARDAN BAZILARI...

adsiz11111111112.png

Ayhan Yalçın KADEMSİZ KADEM... Öğrenirsin Bir gün.. Kaçacak delik ara şimdiden. Nankör..

Kadem Mete Ayhan bey yerim yurdum belli varsa bir babayiğit gönder gelsin kim hangi deliğe girer görelim.

Emin Çelik Ayhan Kadem Mete baskana göndermeden Milasa bana göndersene hatta sende gel az daha haddini bilmezsen kim kaçacak delik arayacak sende senin gibi gezi kafalılarda öğrenecek emin ol!!!

Kadem Mete Burada yorum yapanlar, terbiye sınırını aşanlar sizin seviyenize inmeyeceğim. Sadece bilmenizi isterimki hiçbiriniz söylediğimi duymadınız ya da okumadınız ve sürü psikolojisi ile birisinin yazdıkları doğrultusunda yorum yapıyorsunuz. Ben cumhuriyet rejimine sahip olabilmek için frensızlar gibi ruslar gibi bir iç savaş yapmak zorunda kalmadık can vermedik bedel ödemedik onun için değerini bilemedik ve onun için 60 da 80 de cumhuriyeti rafa kaldıranlara demokrasiyi engelleyen darbecilere karşı çıkmadık ama 15 temmuzda cumhuriyete demokrasiye sahip çıktık bedel ödedik şimdi cumhuriyet daha bir anlamlı dedim. Bu fikre karşı iseniz karşı fikrinizi söylersiniz beni bilgisizlikle itham edenler kurtuluş savaşını örnek gösteriyor. kurtuluş savaşında hala osmanlı imparatorluğu olduğumuzu bilmeden.

Ahmet Oğul Bilgisizlik o dur ki meclis 1920 de açılmış ve Cumhuriyet 29 Ekim 1923 kurtuluş savaşı bu 3 sene içinde oldu biz cumhuriyetin nasıl kazanıldığını biliyor ve 90 yıldır cumhuriyete sahip çıkıyoruz öyle birileri gibi 15 Temmuz dan sonra değil

Hasan Yücel Sürü piskolojisini tarihimizden iyi bildiğiniz kesin bunlar bize uzak kavramlar Sn Mete . Sizlerde kandırıldık yada sözlerimiz çarpıtılmış demek moda oldu ama artık buda sıktı . AKP Yatağan ilçe divanında yaptığınız konuşma değil mi bu ? Atatürk Samsun'a kaç yılında ve neden çıkmıştır ? Türkiye Büyük Millet Meclisi hangi yıl kurulmuştur ? Her fırsatta Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisini yerden yere vurarak eleştirmek yerine Fransızların tarihi kadar en azından Türkiye Cumhuriyeti tarihini tarafsız belgeler ve kitaplardan ön yargısız olarak bir kez daha okumaya ve de bu açıklamalarınız için özür dilemeye davet ediyorum sizi.

TC Muzaffer Ustabaş ben hiçbir zaman chp ye yalakalık yapmadım ve yapmam kadem mete ben mhp doğdum mhp lide ölecem bizde parti sakmak yoktur hemşerim bazıları gibi herzaman dik durduk dikde duracagım

TC Ali Kutlu Sayın Mete,
Düzen değiştiren Fransız ihtilali ve Bolşevik isyanı sonucunda ölenler bedel ödemiş oluyorda,kurtuluş savaşında ölüp bir vatanı kurtarıp yeni bir devlet,yeni bir düzen kuranlar bedel ödememiş mi oluyor,Yani 15 Temmuz da yaşanan kalkışmaya direnenler sizce Kurtuluş Savaşı'ndan direnen şehit olanlardan daha mı kıymetli.
Bence kastımı aşan bir açıklamaydı demeniz en makulu....

adsiz111111111.png

Kadem Mete Hasan bey, Yatağanda yaptığım konuşmanın videosu yok ama aynı konuyu bodrum ilçe danışmada uzun uzun anlattım. şimdi sizden ricam tam konuşmayı dinleme zahmetinde bulunmasanızda ilk 4 dakikayı dinleyin ve hala burada yazılanları hak edecek bir sonuç çıkartıyorsanız söyleyecek sözüm yok. ama yanlış anlaşılmış çarpıtılmış diye düşünürseniz buradan "siyaset adam gibi adamlarla yapılınca güzel" sözünü ispat edercesine gerçeği yazmanızı rica ediyorum. Siyaset dürüst insanların yapması gereken bir hizmettir. video face sayfamda var unutmayın siz dinlemeseniz bilesuçlamalarınızı okuyanlar dinleyecektir. ve kimin dürüst olduğu ortaya çıkacaktır.

TC Altay Varol Vatanı için canını hiçe sayan aziz şehitlerimizine saygınız olsun satılık şakşakçılar.15 Temmuz'muş sen onu git akıl tutulması yaşayan kitlene yaptığınız seanslarda kullan

Necip Saykolu Siyasetin yeri ve memleketi olmaz hiç kimse bizleride memleketlerinde.siyaset.yapsın sözlerinde bulunmalarina gerçekten çok ayıp buldum bizim vatanımızın herbir köşesi bu bayrak altında canveren kardeslerimizindir kadem başkanımız da.bunlardan birisidir insanlar.davalarına nasıl baskoymuslarsa o kardesimizde.baş koymuştur böyle özgür bir ülkede bu kadar karalamalarda manidarsizdir saygılar kadem.başkanım

Yılmaz Göçer Chpli arkadaslar saygi sinirlarini asiyorsunuz soz konusu ak parti ilbaskani sizler ne kadar cumhuriyetci ve ataturkcu iseniz emin olun sayin kadem mete sizden daha cumhuriyetci ve ataturkcu dir yaptiniz ayip sizi terbiye davet ediyorum saygi lutfen biz chpnin ilbaskanina bu saygisizliklari yapmadik yapamayizda yukarida yazdiklarinizi biz yazsak dogru bulurmusunuz

Hamza Demirel Sözde atatürkçü ve chpli arkadaşlar öncelikle il başkanım sayınKadem Mete yanlız olmadığını hatırlatır konuşmalarınızda ve yazdıklarınızda dikkatli olmanız konusunda uyarırım sizler yada sizden öncekiler zihniyetiniz hep aynı olup inönüde dahil olmak üzere bu ülkeye ve atatürke ihanet içerisinde olduğunuzu bizler değil tarihin tozlu sayfarı anlatıyor ayrıca siz nerelisinizde benim başkanıma memleket ayrımcılığı yapmaya çalışıyorsunuz önce sizin il başkanınız terk etsin muğlayı 90 yıldır cumhuriyete ve atatürke sahip çıktığınızı dile getirirdurursunuz lafta sizler bu ülkede hiç bir şey yapmadınız yapmakta istemediniz önce kendinize bakın sonra benim il başkanım ve teşkilatıma dil uzatın unutmayın ki tarihin tozlu sayfarı yalan söylemez şimdi yavaştan içki masalarınıza dönün rakı şişesinin gölgesinde biz atatürkçüyüz eşitciyiz diye bağırıp durun

Sezen Muğlalı Atatürk'ün mirasının üzerine yatıp memlekete bir tuğla dikemeyen, Atatürk'ten sonra tek bir proje üretemeyen, geliştiremeyen, yıllardır YÜCE TÜRK HALKININ İKTİDARA LAYIK görmediği CHP li arkadaşlar polemiğe gelince tek başına iktidar olursunuz. Hem de seviyesiz ve hakaret dolu bir biçimde!! Kadem beyi eleştirin, kınayın anlarım ama bu seviyeyi yerlere düşürmenin anlamını anlayamam.

adsiz1111.png

Cengiz Aygün Sn Kadem Mete'nin yapmış olduğu konuşmasından rahatsızlık yaşayan kişilerin, Cumhuriyet rejimini destekleyen kişiler olduğunu düşünmek , akla ve mantığa aykırıdır. Konuşmada Cumhuriyet yönetim şeklinin insanlığa en yaraşır yönetim şekli olduğu ifade edilmiştir. Sn. Mete'nin ifade ettiği üzere Atalarımız , yönetim şekli için değil bu güzel cennet vatanımızın bekası için şehit ve gazi olmuşlardır. Devam eden süreçte, Ulu Önder ATATÜRK insanlık için en iyi yönetim biçimi olan Cumhuriyeti ilan etmiştir ve bu yönetim şekli halk tarafından da onanmıştır. Cumhuriyetimizin ilanından sonra 15.07.2016 tarihine kadar halkımız, 23.04.1923 tarihinde onamış olduğu rejime sahip çıkması gereken dönemlerde, '1960 ve 1980 ihtilalleri' rejime sahip çıkmamış , çıkamamıştır. Sn. Kadem Mete'nin bu konuşmasından dolayı olumsuz eleştiri ve yorum yapanların öncelikle kendilerini sorgulamaları gerekli.Okuduklarını veya dinlediklerini algılama yeteneklerini tekrar gözden geçirmeleri tavsiye ederim.Sn. Mete'nin insanlığını, adamlığını, vatan sevgisini, ATATÜRK'e olan sevgisini,Cumhuriyete bağlılığını, vizyonunu, bilmeniz mümkün değildir, kapasite meselesidir, çapınızda yetmez. Sn. Kadem Mete, Cumhuriyete bağlılığını ve Atatürk sevgisini her platformda dile getirmiştir. Bu konularda kendisi ile tartışma, yüreğiniz ve medeni cesaretiniz var ise adresi bellidir.

Metin Baytemur Yazılanlara şöyle bir göz attım,gıçını yıkamasını bilmeyen 150gr beyin özürlüleri okuyup anlamadan il başkanımıza eleştiri yapma onursuzluğu göstererek birşeyler yaptıklarını zannediyor,söylenene bakarım lafmı diye söyleyene bakarım adamı diye,cumhuriyetin değerlerine sahip olmak chpkk nın haddine değildir,böyle bir dertleride yoktur,1910 ila 1922 yılları arasında verilen kurtuluş savaşlarında siz ve sizin gibi vatan hainleri 15 temmuzda olduğu gibi içki masalarında kadeh kaldırıp kimin eli kimin cebinde sevki sefa içinde ayılmadan yaşamışlardır,halk tabiri ile vatan sevdalılarının malzemeleri ile balayı yapmaktır, gerçekden 
bir şey yapmak istiyorsanız bu vatan hizmet edenlerin elini ayağını öpün,2001 yılında ülkeyi batıran chpkk zihniyeti 25bankayı batırıp bir gecede dövizi yüzde yüz elli artıran 50milyar doları yok edenlere vatan hainlerine sorun vesselam,buraya kadar kırıcı ve küfür etmedim velevki bir ve birileri küfür vs olursa 1000katı şimdiden iade ediyorum?

Kürşat Keskin CHDP Li arkadaslar kendinize baska bir siyasi malzeme bulun bu isten ekmek cikmaz size.. mesala marmaristeki otopark sorunu dunyaca ünlü bisiklet yolumuz.. mugladaki dubalar ücretli otoparklar cemal kilicdaroglu nun abisine sitemi ve istifasi.. gundeminizi bu islere ayirin bence.. tutturmussunuz bir demokrasi türküsü vatan millet sakarya.. kendiniz calip kendiniz soyluyorsunuz.. vatan hainleri ile demokrasimi olur.. hdp lilerin tutuklanmalarina karsi cikiyorsunuz.. feto tutuklulari nazli ilicak ve mehmet altanin özgurlugunden bahsediyorsunuz onlari savunuyorsunuz.. en sonunda nihat genci bile cildirttiniz.. madem demokrasi var cemal kilicdaroglunu niye ihrac icin disipline sevk ettiniz ? Nerde olmayan demokrasiniz.. genel baskaninizin sgk muduru iken nasil bir gecede genel baskan oldugunu baykalin bir kasetle nasil gonderildigini arastirin. arkasinda önünde kimlerin oldugunu görursünüz..Kadem Mete baskanimizin aciklamasinida iyice dinleyin siz 1 kere dinlediginizde anlayamazsiniz en az 3 kere dinlerseniz belki anlarsiniz.. ondan sonra sosyal medya sovunuza devam edersiniz.. sovmenler sizi..

TC Ali Kutlu Birinci dünya savaşı ile kurtuluş savaşını karıştıran biriyle gel tartış.Neyse.....Susalım en iyisi...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141