• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

AK Parti Muğla'da yerel seçimler aday adaylığı başvuru süreci başladı

AK Parti Muğlada yerel seçimler aday adaylığı başvuru süreci başladı
Konuyla ilgili AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete basın toplantısı düzenledi.

Mete, il binasında düzenlenen basın toplantısında belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvurularının 05.11.2018 ile 12.11.2018 tarihleri arasında alınacağını bildirdi.

Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelikleri için ise başvuruların 05.11.2018 ile 03.12.2018 tarihleri arasında alınacağını belirten Mete, adaylık başvurularının “aksecim.akparti.org.tr” adresinde bulunan formun doldurulmasıyla başlayacağını ve “e-başvuru” yöntemiyle doldurulan formun ekte istenen belgelerle beraber il ve ilçe başkanlıklarına gelinip başvuru belgesinin verilerek, alındı belgesinin de alınması yöntemiyle başvuruların yapılacağını açıkladı.

Mete, aday adaylığına başvuramayacak olanları ise şu şekilde dile getirdi: “Kanuni şartları taşımayanlar, parti tüzüğümüze göre parti disiplin kurulu kararıyla ihraç edilenler, tüzüğümüzün 58’inci maddesine göre ihraç kararı gerektiren bir fiil nedeniyle işten el çektirilenler, partimiz milletvekilinin birinci ve ikinci derece kan ve sıhri hısımları milletvekilinin seçim çevresinden, il ve ilçe başkanlarımızın birinci ve ikinci derece kan ve sıhri hısımları ise il veya ilçe başkanımızın görev yaptığı il veya ilçeden aday olamayacaklardır.”

Başvuruda alınacak aidat miktarlarını da değinen Mete, partisinin bayan ve engelli adaylara gerekli pozitif ayrımcılığı gözettiğini söyleyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylarından 10.000 TL, Nüfusu 50 bin ile 200 bine kadar olan ilçelerimiz için 2.500 TL, Nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçelerimiz için 1.500 TL, büyükşehir belediye meclisi üyesi aday adaylarımız için 1.000 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanında kadın aday adaylarımız için başvuru aidatları belirlenen miktarın yarısı, engelli adaylarımız için ise 1 bölü 4 oranında gerçekleşecektir” dedi.

Başkan Mete, bazı isimlere karşı olunduğu bazı isimlerin ise adaylık sürecinde ön plana çıkartıldığı ile ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara yönelik “İl Başkanlığı olarak şahsım ve tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım herhangi bir arkadaşımıza karşı önyargılı, art niyetli değildir veya özellikle parlatmaya çalıştığımız öne çıkartmaya çalıştığımız özel bir şahsiyet yoktur. Bizim görevimiz seçimlerde en üstün başarıyı sağlayacak, seçimleri kazanacak adaylarımızı bulup çıkartmaktır. Kiminle kazanma ihtimalimiz daha yüksekse o adayımızla beraber seçimlere gireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141