• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

AK PARTİ MUĞLA TEŞKİLATINDAN ORTAK AÇIKLAMA

AK PARTİ MUĞLA TEŞKİLATINDAN ORTAK AÇIKLAMA
AK Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir , İl Başkanı Kadem Mete ;Muğla’da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının İş –Kur , Sosyal Hizmetler , Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri aracılığıyla yaptığı çalışmalara ilişk

AK Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz  Demir , İl Başkanı  Kadem Mete ;Muğla’da  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının  İş –Kur , Sosyal Hizmetler , Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri aracılığıyla yaptığı çalışmalara ilişkin bir açıklama yaptılar.

 

Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 Pandemisi süreçlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemince vatandaşlarımızın sağlık, huzur ve refahı için bazı tedbirler alınmış ve ekonomi alanında da bir dizi stratejik planlar yapılmış ve bu kapsamda Sosyal Koruma Kalkanı programı uygulamaya konulmuştur.

 

Bu itibarla işverenlerimizin, işçi kardeşlerimizin ve diğer dezavantajlı grupların mağdur olmaması devletimizin ve hükümetimizin ekonomik destek programlarından olan kısa çalışma ödeneği, işsizlik sigortası ödemesi, nakdi ücret desteği ve sosyal destek programlarının Egenin İncisi Cennet Muğla’mızda da eksiksiz şekilde uygulanması için girişimlerde bulunularak her türlü tedbir alınmıştır.

Bu doğrultuda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Bakanımız Sn Zehra Zümrüt SELÇUK ile sürekli iletişim halinde olunarak gerekli desteği de alınmıştır.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın İl Müdürlükleri olan İŞKUR ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile SGK İl Müdürlüğünce gerekli çalışmalar yürütülerek tüm tedbirler alınmıştır.

İŞKUR’a internet üzerinden yapılan tüm müracaatlar zorunlu izinli olan personel dışında tüm personel Sayın Valimizin sevk ve idarelerinde tam mesai ile çalışarak vatandaşlarımızın ödemeleri zamanında yapılmıştır.

Bu çalışmalar neticesinde, İŞKUR tarafından çalışan; 42.291 işçi kardeşimize kısa çalışma ödeneği kapsamında 66.751.937 TL, 12.128 işçi kardeşimize nakdi ücret desteği kapsamında 6.146.599 TL ve işsizlik sigortası kapsamında 10.709 işçi kardeşimize 13.226.405 TL olmak üzere toplam 65.128 vatandaşımıza 86.124.941 TL ödeme yapılmıştır.

Yine hane başı 1000 TL olan sosyal destek programı kapsamında üç aşamada 61.464.000 TL ödeme yapılmıştır.

 Sonuç olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürütülen Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında ilimiz genelinde toplam 147.588.941 TL ödeme yapılmıştır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141