• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Muasır Medeniyet yolunda Cumhuriyeti’mizin 91. yılına kavuştuk. Her türlü zorluğa, içerde ve dışardaki her türlü düşmana, sığ anlayış ve öngörüsüzlüklere rağmen kavuştuğumuz bu günlere şükürler olsun.

Muasır Medeniyet yolunda Cumhuriyeti’mizin 91. yılına kavuştuk. Nüfusta; 13 milyondan 77 milyona,Milli Gelirde; 565 milyon dolardan 820 milyar dolara, Kişi başına gelirde; 712 dolardan 11.500 dolara,Ulaşımda; Demiryolunda, 4500 kmden 12.000 km nin üzerine, kara trenlerden yüksek hızlı trene, karayolunda, patika yollardan şehirlerarası bölünmüş yollara ve otobanlara, at-merkep üstünde yolculuklardan dünyanın her yerine kendi havayolumuzla uçma imkanına,

Demokraside; Tek partili devirden çok partili döneme, açık oy gizli tasniften, gizli oy, açık tasnife,

Dünyaya kapılarını kapatmış, hakim güçlerin dümen suyundan çıkarak dünyada 200 den fazla temsilciliği bulunan, aktif ve etken bir devlet konumuna kavuştuk.

Batı tipi yaşam tarzının, kılık kıyafetinin, geleneklerinin, ve batı görüntüsünün medeniyet göstergesi sayıldığı kompleks günlerinden, bilimsel araştırmalar, yaygın üniversite eğitimi ve ar-ge çalışmalarına önem veren, modern eğitim, güçlü ekonomi göstergelerinin çağdaş veriler kabul edildiği bir döneme ulaştık.

Her türlü zorluğa, içerde ve dışardaki her türlü düşmana, sığ anlayış ve öngörüsüzlüklere rağmen kavuştuğumuz bu günlere şükürler olsun.

Ve şimdi hükümdar seçerken bile Kurultay’a başvuran, devlet işlerini Divan’da Meşveretle görüşen, çoğunlukla alınan karara tereddütsüz itaat eden, devleti çoğunluğun iradesi azınlığın hamisi kabul eden, kadın hakları, çocuk hakları, yetim hakları, azınlık haklarını dünyaya deklare eden bir topluma dönüştüren ve artık Cumhurbaşkanını halkın oyuyla seçen, elitistlerin hakim olduğu yönetimi halkın ve parlementonun hakimiyetine dönüştüren bir demokrasi toplumu olmaya aday milletimizin yegane kalesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yılını kutluyoruz.

Bu vesile ile Cumhuriyetin 100. Yılında; dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olmak,

İstanbul’un fethinin 600. Yılında, dünyanın en güçlü 5 devleti arasında olmak,

Anadolu’nun fethinin 1000. yılında dünya adaletinin garantörü, mazlumun hamisi, zalimin yegane düşmanı olma ve insanlık ahlak ve erdemini dünyaya hakim kılma hedeflerimizi yineliyoruz.

Alp Arslan’ın şahsında Anadolu kültürüne, Osman Gazi şahsında Osmanlı mirasına, Fatih Sultan Mehmet şahsında fetih ruhuna, Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Cumhuriyet bilincine sahip çıktığımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz.

Kutlu olsun.

 

Ali BOĞA

Ak Parti Muğla Milletvekili
Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı
Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi
Parlementolararası Güney Afrika Dostluk Grubu Kurucu Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141