• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI YEREL BASINI HEDEF ALDI…

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI YEREL BASINI HEDEF ALDI…
Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin yerel basını hedef alan söylemlerini talihsizlik olarak nitelendirdi.

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI YEREL BASINI HEDEF ALDI…

 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin yerel basını hedef alan söylemlerini talihsizlik olarak nitelendirdi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin partisinin il danışma toplantısında yaptığı konuşmada, Muğla Basınını hedef alan “densiz basın” şeklindeki söylemini talihsizlik olarak nitelendirdi.

Akbulut açıklamasında, “AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin partisinin il danışma toplantısında Muğla Basınına yönelik açıklamaları hiçbir şekilde kabul edilemez. Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak Mete’nin açıklamalarını talihsizlik olarak niteliyor ve kınıyoruz…” dedi.

Akbulut, Muğla’da gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığına işaret ederek, açıklamasına şöyle devam etti: “Özellikle yerel gazetelerimiz ve görev yapan basın mensuplarımız ekonomik güçlüklere rağmen ayakta durmaya çalışıyorlar. Meslektaşlarımızın görevi, ilimizde ve kentimizde yaşananları kamuoyuna doğru bir şekilde aktarmak. Sayın Mete, meslektaşlarımızın yaptığı haberlerde yanlışlık veya hata olduğunu tespit ederse, Basın Kanunu’nun her Türk vatandaşına tanıdığı hakları kullanarak haberleri tekzip edebilir, hatta yargı yoluna başvurabilirdi. Sayın Mete kendisini rahatsız eden haberlerle ilgili hukuki yollara başvurdu mu? Yanlış olduğunu iddia ettiği haberlerle ilgili bir tekzip yayınlattı mı? Eğer bunları yapmadıysa, yayınlanan haberler için basına sarf ettiği sözleri kabul etmemiz mümkün değil. Bu konuda genellemede bulunulması bizleri son derece rahatsız etmiştir. Oysa ki, iktidar partisinin il başkanı olarak yerel basının özgürce görev yapmasını sağlamak sizin öncelikli göreviniz olmalıdır Sayın Mete.”

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin yerel medyayı aşağılayıcı ifadelerle adeta düşman hedef göstermesinin sağlıksız bir durum olduğunu da savunan Başkan Akbulut, “Demokratik bir toplumda, iktidar özgür basın anlayışına hizmet etmekle sorumludur. Muğla kamuoyunu görevini yapmaya çalışan meslektaşlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum…” ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141