• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Aydın'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Aydın'da
Soylu: "Türkiye'de çocuklarımızın şehit olmamasından maalesef rahatsız olanlar var. Çözüm sürecini bir bölünme süreci olarak ülkemizin önüne koyup oradan ülkemiz insanının milliyetçi duygularını, halisane düşüncelerini tahrik etmeye çalışanlar var"- "

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'de terör sorunu çözüme kavuşturulurken bunu istemeyenlerin olduğunu savunarak, "Türkiye'de çocuklarımızın şehit olmamasından maalesef rahatsız olanlar var. Çözüm sürecini bir bölünme süreci olarak ülkemizin önüne koyup oradan ülkemiz insanının milliyetçi duygularını, halisane düşüncelerini tahrik etmeye çalışanlar var" dedi.

Koçarlı ilçesindeki belediye düğün salonunda muhtarlarla toplantı yapan Soylu, Türkiye'de artık çocuklarını teröre kurban veren gözü yaşlı annelerin olmadığını, terörle mücadelede kullanılan paranın yatırımlara harcandığını dile getirdi.

Türkiye bu gelişmeleri yaşarken bundan rahatsız olanların bulunduğunu söyleyen Soylu, şunları kaydetti:

"8-9 aydır şehit haberi geliyor mu? Terör örgütü eli böğründe bekleyen anneleri hicranla karşı karşıya bırakabiliyor mu? Türkiye'de çocuklarımızın şehit olmamasından maalesef rahatsız olanlar var. Çözüm sürecini bir bölünme süreci olarak ülkemizin önüne koyup oradan ülkemiz insanının milliyetçi duygularını, halisane düşüncelerini tahrik etmeye çalışanlar var."

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in memleketinde bulunduğuna işaret eden Soylu, o dönemdeki darbeye zemin oluşturma çabalarının günümüzde de devam ettiğine değindi.

Türkiye'nin bölünme tehdidi ile karşı karşıya bulunduğu şeklindeki karamsarlığın halka empoze edilmeye çalışıldığını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Kim bölecekmiş bu ülkeyi, nasıl bölünecekmiş? Kim bu ülkede 780 bin kilometre karesinden ay yıldızlı bayrağı indirmeye cesaret edecekmiş? Bunun teminatı sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır, bunun teminatı AK Parti'dir. Böyle bir şey söz konusu değildir. Paranoyalarla ülkemizin insanının aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Dün rahmetli Adnan Menderes'in başına getirmediler mi, hatırlamıyor musunuz? 'Kars'ı, Ardahan'ı Rusya'ya sattı' dediler, darbeyi onunla birlikte olgunlaştırdılar. 'İstanbul Üniversitesi'ndeki öğrencileri kıyma makinelerine attı, Et Balık Kurumu'na gönderdi' dediler. 'Ülkemizi peşkeş çekti' dediler. Bebek davası, köpek davası, cımbız davası, her türlü hakaretle insanımızı karşı karşıya bıraktılar."

AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Aydın İl Başkanı Sadık Atay ve çok sayıda muhtarın katıldığı toplantıda Soylu, dile getirilen sorun ve talepleri not aldı. Toplantıda kendisine çam fıstığı ve bal hediye edilen Soylu, daha sonra Koçarlı merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Muhabir: Ali Gökmen Şireci
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141