• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen: Kanun herkes için değil midir Sayın Ahmet Aras?

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen: Kanun herkes için değil midir Sayın Ahmet Aras?
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen bir basın açıklaması yaptı:

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen: "Sevgili Bodrumlular;

Maalesef Bodrum’umuzda yaşanan aksaklıkları bugünlerde sizlerle fazlaca paylaşıyoruz. Keşke bunlar olmasa diyoruz ama özellikle yapılaşma, kaçak yapı konularında çok hassas olduğunu söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın, nasıl çifte standart uyguladığını çok üzülerek görüyoruz.

 

Sizlerle paylaşmak istediğimiz son örnek Gündoğan’dan.

 

Bodrum Belediyesi, Gündoğan’da yeni bir belediye cafe açmak için birkaç ay önce sahilde bir yer kiraladı. Bu yerin kiralama hikayesi ve sonrası oldukça ilginç. Zira hem kiralama detayları, hem inşaat süresi tamamen aykırılıklarla dolu.

 

Hiç sözü uzatmadan bu yerle ilgili Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın cevaplaması ricasıyla bazı sorular sormak istiyoruz;

 

Sayın Ahmet Aras,

 

1.            Gündoğan’da belediye cafe olarak kiralamak istediğiniz yeri kimden, hangi şartlarla kiraladınız?

2.            Bu kiraladığınız yerin bir önceki kiracısı buraya yıllık kaç lira kira ödüyordu, siz belediye olarak kaç liraya kiraladınız?

3.            Kiraladığınız mülkün sahibinin herhangi bir yakını ya da akrabasına –mesela zabıta da- herhangi bir iş taahhüdünde bulundunuz mu?

4.            Eğer bu kişiyi işe aldıysanız hangi kriterlere göre görevlendirme yaptınız?

5.            Kiralamış olduğunuz yerin hemen yanı başında bulunan diğer işletmeler de cafe tarzında. Dolayısıyla belediye olarak bu işyerleriyle rekabet edecek bir cafeyi hangi amaçla açıyorsunuz? Gündoğan’da bu yer dışında çok daha uygun ve rekabet yaratmayacak sahil kenarında yerler varken, sizin bu yerde böyle bir işletme açmanız, aynı statüde ki komşu esnaflara bu zor dönemde bir darbe daha vurmayacak mı?

6.            Belediye cafe yapmak üzere kiraladığınız bu yer toplamda kaç metrekare? Bu yerde herhangi bir kaçak yapılaşmanız var mı? Eğer varsa göreve geldiğinizden beri kaçak yapılaşmayla mücadele edeceğini söyleyen siz, hangi mantık ve vicdanla belediye cafe’nin kaçağına göz yumuyorsunuz?

7.            Yine belediye cafe olarak kullanılacak meskenin hemen yanı başında yer alan büyük market zincirinin mülkü kiraladığınız mal sahibine mi ait? Bu market zincirinin herhangi bir kaçağı var mı?

8.            Milli Emlak Müdürlüğü bu yerle ilgili herhangi bir tahliye ve yıkım kararı aldı mı? Aldıysa kaç metrekarelik bir alan için aldı?

9.            Bahse konu yerle ilgili bugüne kadar en çok şikayeti, CHP’li olduğu bilinen kişiler ve CHP üyesi esnaflar, devletin her kademesine yapmıştır. Başta kendi partilileriniz olmak üzere bu yönde aylardır yapılan şikayetlere rağmen bu kanunsuzluğa göz yumup her şeye rağmen inşaata devam ettiniz mi?

10.          Eğer size yönelttiğimiz sorular doğruysa her şeye rağmen bu belediye cafe’yi yine açacak mısınız?

 

Sayın Ahmet Aras,

Yukarıdaki sorulara vereceğiniz cevabı merakla bekliyoruz. Zira bugüne kadar başta kaçak yapılaşma olmak üzere her türlü kanunsuzlukla mücadele edeceğinizi söyleyen şahsınızın, söz konusu belediye olunca her türlü kanunsuzluğu ve kaçak yapılaşmayı görmezden geleceğine inanmak istemiyoruz" DEDİ.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141