• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

AK Parti Baykal'ı fena vurdu!

AK Parti Baykalı fena vurdu!
Baykal'ın iddialarına AK Parti Grup Başkanvekili Ergün'den yanıt geldi. Ergün, Baykal'a özürlü dedi! İşte ayrıntılar;

Başbakan Erdoğan ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan arasındaki kavgaya CHP lideri Baykal'da katıldı. Baykal'ın Erdoğan'ı suçlayan iddialarına AK Parti'den cevap gecikmedi.AK Parti Grup Başkanvekili Ergün, Baykal'a 70'ini aşmış, anlama özürlü yakıştırmasını yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, bir Alman savcısının iddianamesinden yola çıkarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, spekülatif olayların içine çekmeye çalışmanın, ''70 yaşını aşmış bir siyasi lider için, siyasi ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan bir tutum'' olduğunu savunarak, ''Son günlerde, Sayın Baykal'ın, tam bir siyasi ihtirasın, gerçekleri görme, duyma ve anlama konusunda özürlü hale getirdiği bir tabloyu yaşıyoruz'' dedi.

Ergün'ün düzenlediği basın toplantısından satır başları şöyle;

Bu ifadeler neden görülmüyor: Alman savcısının, ''Türk Hükümetinin, bu davayla ilgili, herhangi bir baskısıyla karşılaşmadığını'' ifade ettiğini kaydeden Ergün, ''Bu ifadeleri görmemek ve duymamak neyle izah edilebilir? Ancak siyasi ihtirasın, insanın gözünü görmez, kulağını duymaz, aklını, dimağını karıştırmasıyla izah edilebilir'' diye konuştu.

Erdoğan'a yönelik suçlamalar üzerine
harekete geçen AK Parti, Baykal
kozunu oynadı. Bugün bir basın
toplantısı düzenleyen AK Parti
Grup Başkanvekili Nihat Ergün CHP
liderine yönelik bugüne kadar bir kaç
kez gündeme getirilen suçlamalar için
cevap bekliyor. Baykal'a yönelik en
ağır suçlama ise Antalya'daki bir arsa
spekülasyonuyla ilgili oldu. AK Parti
yönetimi Baykal'ın arsa için CHP il
yönetimine baskı yapıp yapmadığını
sordu.


Rakam ve zamanı belli olmayan bir meblağın, tsunami felaketinde kullanılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiği iddiasını anımsatan Ergün, Erdoğan'ın, bu konuda, ''Kendisine böyle bir paranın, yardım amacıyla da olsa ulaşmadığını, böyle bir parayla işinin olmadığını'' açıkladığını belirtti.

Baykal arsa işine mi girdi: Baykal'ın, Antalya'da bir arsa spekülasyonunda adının sıkça geçtiğini ifade eden Ergün, ''Değersiz bir arsayı, tarlayken satın alıp, sonra imar tadilatı ve uygulamalarıyla değerli hale getirmek, bunu değerli hale getiren Muratpaşa Belediye Başkanı'nı, Antalya teşkilatının yoğun muhalefetine rağmen partisine transfer etmek, bu arsanın değerlendirmesi karşılığında mı olmuştur? Bir siyasi parti genel başkanı olarak, böyle bir arsa spekülatörlüğünün içine mi girdi? Sayın Baykal, siyasi ahlakın gereği olan şeyi yapmaya teşebbüs etti mi ya da edecek mi?'' sorularını yöneltti.

Baykal'ın mal varlığı nereden geliyor?: Sayın Baykal'ın adı, 2000 yılında bir borsa spekülatörlüğünde geçti. İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi olan CHP'liler üzerinden, borsada bazı hisseler alınıp, bu hisselerin Sayın Baykal'ın hesabından ödenmesi ve orada o hisselerin aşırı değerlenmesi, medyanın gündemine gelmişti.

Sayın Baykal'ın halen, mal varlığını tam olarak açıklamadığı, bazı malları gizlediği, en azından eşinin varlıkları konusundaki açıklamayı netleştirmediği konularında da kamuoyunda spekülasyonlar olmuştur. Halen bu konular açıklığa kavuşturulmadı.

Şu belgesel filmi bizde izlesek: Tuncay Özkan'ın televizyonundan 3,5 milyon YTL ya da dolarlık bir anlaşmayla belgesel film yapılmak istendi. Böyle bir film, vizyona girdi mi? CHP ile Özkan arasında başka bir film mi oynandı, onun finansmanı mı sağlandı? Belgesel film yaptıysanız, çıkarın, hepimiz izleyelim'' diye konuştu.

Milletvekilliği sıralara parayla mı satıldı?: Belli ki CHP'de, bir değil, iki değil, bilemediğimiz bir çok vaka şunu gösteriyor ki; milletvekili sıralarını para karşılığı satmak, mevcut yönetimin adeti olmuştur. Bunlar, tatmin edici cevaba ulaşmadı. Ama kamuoyu CHP'yi çok iyi bildiği için ona gereken cevabı, her vesileyle seçimlerde vermekte, CHP'yi adeta bir parti olarak bile görmemektedir. Son zamanlarda adeta, siyasetin içerisinde başka unsurların uzantısı olma görevini üstlendiğini görüyoruz. Türkiye'de başka, yanlış işlerin avukatlığına soyunan bir CHP Genel Başkanı görüyoruz. Bu demokrasi, siyaset değil.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141