• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

AK Parti Angelina Jolie'yi çağırdı

AK Parti Angelina Jolieyi çağırdı
Erdoğan'ın kadın kolları Angelina Jolie'yi Türkiye'ye çağırdı. Davet yapıldı, herşey hazır ancak Jolie'nin bir takım istekleri var.

AK Parti, 27-28 Kasım'da düzenleyeceği “İşte Kadın Kurultayı”na, MTV'den medya dünyasına, sanayi sektörüne kadar büyük şirketlerin başarılı kadın CEO'larını davet etti. Davetlilerden biri de sinema dünyasının en güzel kadınlarından biri olarak gösterilen Angeline Jolie oldu.

AK Parti, küresel ekonomik kriz sürecinde dikkatleri iş dünyasındaki başarılı kadınlara çekmek için önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. AKP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin tarafından düzenlenen “İşte Kadın Kongresi”nde açılış konuşmasını Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa'nın en güçlü kadınları arasında gösterilen Güler Sabancı ve Başbakan Tayyip Erdoğan yapacak.

Toplantıda, erkek egemen iş alanlarında başarılı kadınların deneyimleri anlatılacak. Bu çerçevede elektronikten eğlence dünyasına önemli şirketlerin başındaki kadınlar davet edildi. Alcatel-Lucent Yönetim Kurulu Başkanı Patricia Russo, Yüksek Adalet Divanı'nın tek kadın üyesi Ruth Bader Ginsburg, Procter & Gamble Yönetim Kurulu Başkanı Susan E. Arnold, Avon Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Andrea Jung, MTV Başkanı Judy McGrath, Sony Başkan Yardımcısı Amy Pascal, Hewlett-Packard Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ann Livermore, New York Times Yönetim Kurulu Başkanı Janet L. Robinson, CBS Ana Haber Bülteni sunucusu Katie Couric, CNN Uluslararası Baş Muhabiri Christiane Amanpour, Nestle Yönetim Kurulu üyesi Naina Lal Kidwai, Jumbo Group Yönetim Kurulu Başkanı Vidya Chhabria, Pepsi ve Microsoft Yönetim Kurulu üyesi Dina Dublon, davet edilen isimler arasında yer aldı.

Sürpriz isim Angelina Jolie

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, toplantıya Hollywood'un ünlü aktrislerinden Angelina Jolie'yi de davet etti. Davet, Ahmet San aracılığıyla yapıldı. San, Jolie'nin toplantıya katılmak için ABD'deki bir yardım kuruluşuna bağış koşulu yapılmasını istediğini AKP'ye iletti. Bu teklif, AKP'ye ulaştı. Geçen haftalarda yapılan MYK toplantısında Jolie'nin bu talebi, Başbakan Erdoğan'a aktarıldı.

Öyle her ülkeye gitmez

Organizatör Ahmet San, Angelina Jolie'nin AK Parti tarafından davet edildiğini doğruladı. AKP'nin buna rağmen Jolie'nin “yardım kuruluşuna bağış” koşuluna sıcak bakmadığını belirten San, AK Parti'nin “Biz iktidar partisiyiz, gelir ya da gelmez” düşüncesinde olduğu için bedel ödemek istemediğini söyledi. San, “BM'ye üye 239 devlet var. Dünya starlarının her davete gitmesi kolay değil. Bu nedenle bir takım 'olmazsa olmaz' koşullar koyarlar” dedi.

San, Angelina Jolie ve eşi Brad Pitt'in dünya starı olduğuna işaret ederek, “ABD'de eski devlet başkanları bile bir toplantıya gidip konuşma yapacağı vakit, onun karşılığında bir bedel ister. Bu bedel, genellikle bağış şeklindedir” dedi. Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin, pek çok ülkede okulları, Afrika ülkelerinde yürüttüğü yardım çalışmaları olduğunu anlatan San, “Dolayısıyla bu tür sanatçılar, bazı toplantılara katılınca bunun bedelinin kendi yardım faaliyetlerine akmasını ister” diye konuştu.

Kirasi 10 milyon $

Jolie'nin istediği yardım miktarının da çok büyük bir para olmadığını belirten San, “Angelina Jolie, doğum sonrasında Fransa'da 10 milyon dolara malikane kiraladı. Paraya ihtiyaçları yok. Zaten bu para kendilerine değil, yardım kuruluşlarına gidiyor” dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141