• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerler anılacak

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerler anılacak
Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda geçen yıl 5 Eylül'de meydana gelen mühimmat deposundaki patlamadaşehit olan askerler için anma programı düzenlenecek- Etkinliğe, 25 şehidin ailesi de katılacak

ALİ KEMAL AKAN - Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 5 Eylül 2012'de meydana gelen mühimmat deposundaki patlamada şehit olan askerler için yarın anma programı düzenlenecek. Programa, 25 şehidin ailesi de katılacak.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit askerlerin yakınlarının talebi üzerine, "patlama"nın 1. yıl dönümünde anma programı düzenleyeceklerini bildirdi.

Kumartaşlı, şehit ailelerinin, patlamanın olduğu alanda bir anma programı düzenlemek istediklerini ve bunu da Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı'na bildirdiklerini ifade etti. Kışla içerisinde, patlamamış mühimmat olabileceği ihtimaline karşın gerekli izinlerin çıkmadığını anlatan Kumartaşlı, "Şehit ailelerinin kışla içerisindeki ziyaret talebi, bölgede görev yapan asker ve sivillerin moral ve motivasyonunun bozulmaması için oraya girmenin yasak olduğu bildirildi ve talebimiz reddedildi. Bu olaya ailelerimiz tepki gösterdi ancak kışla dışında anma programı yapılması kararlaştırıldı" dedi.

Kumartaşlı, Afyonkarahisar Valiliği başta olmak üzere Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin, anma programı için gerekli çalışmalarını tamamladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, anma programı konusunda her türlü desteği verdi. Valimiz, şehit ailelerini bir Afyonkarahisarlı olarak gördüklerini ve öyle hizmet etmek istediklerini söyledi. Geliş ve gidişin yanı sıra konaklamak isteyen şehit ailelerine her türlü hizmet sunulacak. Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban, mevlit için kurulacak çadır, yemek ve diğer ekipmanları üstlendi. Müftülüğümüz de bize bu konuda destek verecek. Geniş kapsamlı bir program yapılacak. Saat 11.00'de aileler Afyonkarahisar'a gelecek. Şehit yakınlarından en az 150 kişi bekliyoruz."

Deper Sultan Cami'ndeki mevlit programının ardından, kışlanın içerisine girilmeden patlamanın olduğu alanın gezileceğini aktaran Kumartaşlı, programın sonunda da bir basın açıklamasının yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Ali Kemal Akan
Yayınlayan: Mürsel Çetin

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141