• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

ADI BAKAN YAPTIĞI TALAN

ADI BAKAN YAPTIĞI TALAN
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bakan Ersoy’un oteline 25 dönüm alan için ek inşaat izni verilmesiyle ilgili soru önergesi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bodrum Kissebükü’nde yapmak istediği otel projesi için imar değişikliğine gidilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bakan Ersoy’un oteline 25 dönüm alan için ek inşaat izni verilmesiyle ilgili soru önergesi verdi.

ETS TUR’un sahibi iken Bakan Mehmet Ersoy, otel yapmak amacıyla Kissebükü’ndeki 95 dönümlük araziyi satın almıştı. Kültür ve Turizm Bakanı olmasının ardından ise Kissebükü’ndeki otel yatırımından vazgeçmesini beklenirken, hazırlanan yeni imar planlarıyla yatırımdan vazgeçmek bir yana, tahsis edilen alana bitişik konumdaki 25 dönümü daha aldığı ortaya çıktı.

BAKANLIK ELİYLE TALAN YAPILIYOR

CHP Milletvekili Alban, “Kültür ve Turizm Bakanı olarak, bakir koyların imara açılmaması için mücadele eden ilk kişinin bakanın kendisi olması gerekirken, talanı kendi şirketi yapıyor. Cennet gibi doğa bakanlık eliyle talan ediliyor” dedi.

Soru önergesinde, 28 Aralık 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıdan indirilen 1/1000 ve 1/5000’lik planlara göre, şirkete 95 dönümlük alanın bitişiğindeki 25 dönüm alanın da tahsis edildiği belirten Alban, “Bu tür bakir koyların ve buna benzer yerlerin talanına devam mı edeceksiniz, yoksa bu yatırımdan vazgeçerek örnek bir davranış sergileyip, “talana dur” mu diyeceksiniz?” diye sordu.

CHP’li Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle önergesinde şu soruları sordu:

1- Kültür ve Turizm Bakanı olarak, bakir koyların imara açılmaması için mücadele eden ilk kişinin şahsınız olması gerekirken, isminizin bu talanın öznesi olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2- Kültür ve Turizm Bakanı olarak göreve başlamadan önce, adı geçen bölge ile ilgili yatırımlarınız hakkında “ “Çok da içimize sinmiyor bu güzel doğa parçasına yatırım yapmak… Ama 5 milyon dolar para yatırdık, bakanlık geri verse vazgeçeriz” şeklinde bir söyleminiz olmuş mudur?

3- Şu an konuyla ilgili olarak en yetkili kişi konumunda bulunduğunuza göre, yatırdığınız parayı geri alarak, bu koyun talan edilmesinden vazgeçmenizin önünde ne gibi engeller vardır?

4- Neden yatırımdan vazgeçmek yerine, bitişik konumdaki 25 dönümü de yatırıma dahil ederek, talanı katlatarak büyütüyorsunuz?

5- Yapılan imar değişikliği sonucu güzelim doğa parçasının talanı ile ilgili bakanlık koltuğunu kullanarak, şirketinizin yatırımlarını büyüttüğünüz konusunda öne sürülen iddialar hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

6- Şirketinizin bu yatırımlarla büyümesi, Türkiye turizminin büyümesi anlamına mı gelmektedir?

7- Bu tür bakir koyların ve buna benzer yerlerin talanına devam mı edeceksiniz, yoksa bu yatırımdan vazgeçerek örnek bir davranış sergileyip, “talana dur” mu diyeceksiniz?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141