• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Acar"Sel kabusuna son"

AcarSel kabusuna son
Başkan Acar'dan Marmaris Belediyesi 2008 yılı faaliyetlerinin değerlendirmesi; 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren İmar ve Revizyon Planı son 2 yıl içerisinde şehrimizin geleceğe yönelik düzenlenmesinde ve imarla

Başkan Acar'dan Marmaris Belediyesi 2008 yılı faaliyetlerinin değerlendirmesi; 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren İmar ve Revizyon Planı son 2 yıl içerisinde şehrimizin geleceğe yönelik düzenlenmesinde ve imarla ilgili çalışmalarda en belirleyici unsur oldu.
İmar Kanununa aykırı durumdaki yapılarla mücadelemiz de ilgili birimlerimiz tarafından aralıksız olarak ve titizlikle sürdürüldü. Yasanın uygulanmasında halkımızın geneli kamusal amacı anlayıp gelecekte kent yaşamı için kazanımları öngörerek geçmişe göre daha istekli ve destekleyici oldu. İmar Revizyon planına göre yapılan düzenlemelerin önümüzdeki yıllarda ortaya çıkaracağı olumlu sonuçların İmar Yasasının uygulanmasını daha da kolaylaştıracağını düşünüyoruz.
Sel kabusuna son
Marmaris Belediyeler Birliği çatısı altında 2006 yılında başlatılan yağmur suyu kanallarının düzenlenmesi çalışmaları 2008 yılında da yoğun şekilde sürdürülerek su baskını-sel riski en düşük seviyeye indirildi. Ne mutlu ki Marmaris yaşayanları artık yağmur yağdığında “Acaba?” diye bir soruyu aklına getirmiyor. Kanalların tamamlandığı bölgelerde en yoğun yağmurda dahi, mükemmel çalışan tahliye kanallarımız sayesinde gerek yağmur sırasında gerekse yağmur sonrasında hayatı etkileyecek bir olumsuzluk 2008 yılında yaşanmadı. Ancak, şehir merkezinde geçmiş dönemlerdeki yapılaşmanın ve altyapının karmaşıklığı bu sıkıntıların giderilmesi için en büyük engeli oluşturuyor. Merkezdeki su tahliye düzenlemesi de önümüzdeki dönemin önemli çalışmaları arasında yeralacak.
Bu arada, yapımı tamamlanan kanal boylarında çevre düzenlemeleri ile yürüyüş ve dinlenme alanları da yaratılmış olup, bu alanların halkımız tarafından beğeniyle kullanılıyor olması mutluluğumuzu kat kat arttırıyor.
Uluslararası kalitede cadde ve sokaklar
Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yoğun çalışmalarıyla cadde ve sokaklarda parke taşı döşeme işi başta olmak üzere çeşitli iyileştirmeler yapılarak trafik araçlarının ve yayaların daha rahat hareketi sağlanmaya çalışılıyor. Ayrıca, yol yapım çalışmaları kesintisiz devam ettirilerek, kaldırımların, caddelerin ve çevrenin düzenlenmesinde uluslararası standartlara uyum sağlanıyor.
Gürültüye karşı mücadeleye devam
Bir turizm merkezi olan kentimizde turiste rahatsızlık veren işyerlerine karşı takip ve ceza işlemleri geçtiğimiz sezon da Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte disiplinli bir şekilde uygulandı. Zabıta ekiplerimiz bu mücadelenin yanısıra gürültü kirliliğine karşı da denetlemelerini aralıksız sürdürdü, halkımızın ve konuklarımızın huzurunu sağlamak için taviz vermedi. İstatistiklere göre belediyemize konut bölgelerinden ulaşan gürültü şikayetlerinde 2008 yılında % 60 oranında düşüş yaşandı.
Son 5 yılda 72.000 metrekare yeşil alan
İmar Planında yeşil alan ve park olarak görülen alanlarımızın düzenlenmesi % 90 oranında tamamlanmış olup yaklaşık 122.000 (yüzyirmiiki bin) metrekarelik yeşil alanımızın bakımı özenle gerçekleştiriliyor. Son 5 yılda yapılan çalışmalarla kentimize kazandırılan yeşil alan 72.000 (yetmişiki bin) metrekareye ulaşmış durumda.
Yeme-içme işletmelerine sıkı denetim
“Her şeyin başı sağlık” anlayışıyla 2007 yılında hizmete giren çağdaş donanıma sahip yeni mezbaha binamız 2008 boyunca güvenilir bir et kesim hizmeti verdi. İçinde en sağlıklı kesim teknolojisini barındıran yeni tesis gerek günlük et kesimlerinde halkımıza ve turistik tesislere en iyi hizmeti götürme, gerekse kurban bayramlarında eksikliği hissedilen kesim alanı görevini yerine getirme açısından olumlu tepkiler almaya devam ediyor. Yeme-içme işletmeleri başta olmak üzere gıda üzerine çalışan işyerlerinin de sıkı denetimlerle temizlik ve sağlık konularına hassasiyet göstermeleri sağlandı.
Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda büyük artış
2008 yılı sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal anlamda Belediyemizin en yoğun çalıştığı yıllardan birisi oldu. “Türkiye 6. Üniversite Spor Oyunları” 6500'e yakın katılımcı sayısıyla bugüne kadar ülkemizde gerçekleştirilen en geniş katılımlı sportif organizasyon olarak Nisan ayında Marmaris ve Muğla il merkezinde yapıldı. Belediyemizin teklifi ve sorumluluk üstlenmesiyle organizasyon yalnızca sportif bir etkinlik olarak kalmadı, çeşitli üniversitelerin sergiler açtığı, dans gösterileri sunduğu, deniz temizliği yaptığı çok yönlü bir şölen şeklinde gerçekleşti. Mayıs ayındaki Uluslararası Özel Sporcular Olimpiyatı Avrupa Basketbol Şampiyonası, 4. kez düzenlenen Denizcilik ve Bahar Festivali, Haziran ayındaki Avrupa Açık Su Yüzme Şampiyonası, 5. kez düzenlenen Ulusal Bale Günleri 2008'in diğer önemli etkinlikleri arasında yeraldı.
Halk için spor tesisleşmesi
Daha önceki yıllarda olduğu gibi Belediyemize ve Gençlik ve Spor Kulübümüze ait tesislerde tüm halkımızın, öncelikli olarak da çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapması için her türlü kolaylık sağlanmaya devam etti. Marmaris'in bir “spor kenti” olması için amatör sporlara olan Belediye desteğimiz sürdü, Belediyespor'un halkımıza ve çocuklarımıza daha iyi ve daha yaygın hizmet verebilmesi için ihtiyaç gündeme geldiği dönemlerde destek olmak amacıyla Meclisimizde de gerekli kararlar alındı. Özetle, Marmaris'in kaliteli turizm yapılan, temiz, ilkeli, kültür-sanat-spor faaliyetlerine önem veren çağdaş bir kent konumuna gelmesi için başlatılan çalışmalar 2008 yılında da Belediyemizin esas faaliyet programını oluşturdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141