• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Acar Ünlü; Vatanıma, memleketime borcumu ödemek istiyorum

Acar Ünlü; Vatanıma, memleketime borcumu ödemek istiyorum
Acar Ünlü, Armutalan Belediye’sinin eski ve son Başkanı Muhammet Ünlü’nün oğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın ise yeğeni olsa da herkes gibi farklı bir birey.
Acar Ünlü; Vatanıma, memleketime borcumu ödemek istiyorum
Acar Ünlü, Armutalan Belediye’sinin eski ve son Başkanı Muhammet Ünlü’nün oğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın ise yeğeni olsa da herkes gibi farklı bir birey.

 

 

 

 

 

 

Acar Ünlü kimdir?

Acar Ünlü, 1981 yılında Muğla'da dünyaya geldi. Marmaris Atatürk İlkokulu ve Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun ardından İzmir Özel Türk Koleji Fen Lisesi'nde öğrenimime devam etti. 2003’te de Başkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Bilgi Üniversitesi'nin MBA programı kapsamında işletme yüksek lisansı yaptı. 23 yaşında aile şirketlerine ait olan otel ve restoranlarda genel müdürlük görevini üstlendi.

2007'den bu yana ekibi ile birlikte oluşturduğu ve geliştirmeye devam ettiği Pizzarium ve Yoda isimli pizza ve kafe markalarıyla aktif ticaret hayatına devam etmektedir.

Marmaris Rotaract ve Lions derneklerinde toplum yararına çeşitli faaliyetlerde bulundu. Halen aktif üyesi olduğu Marmaris Genç İşadamları Derneği Marmaris Şubesi’nin  Yönetim Kurulunda bir dönem Genel Sekreter olarak görev aldı. Halen Marmaris Lions Kulübü, SKAL Kulübü ve Marmaris Genç İşadamları Derneği üyelikleri ile toplum yararına faaliyetlere katılmaktadır. 2006’da Aylin Ünlü ile evlendi ve beş yaşında bir de kızı var.
 

Faydalı olabileceğimi düşünüyorum...
 

Acar Ünlü,  Armutalan Belediyesi'nin eski ve son Başkanı Muhammet Ünlü’nün oğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın ise yeğeni olsa da herkes gibi farklı bir birey. Babası ve dayısı beklide o dönemler hiç düşünmedikleri belediye başkanlığı koltuklarına oturmadan çok daha önce, 2001’de CHP’ye üye olan Acar Ünlü, “Atatürk, cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük bizim damarlarımızdan geliyor. Biz bu ülkede Kurtuluş Mücadelesi vermiş bir neslin torunlarıyız.Ve bu ülkenin Milli Mücadele felsefesini oluşturan, bu düşünce ile bu memleketin temellerini kuran Cumhuriyet Halk Partisi bizim için çok önemli. Ben Cumhuriyet Halk Partisi çatısı Altın'da siyaset yapmaktan ve bu topraklar için mücadele etmekten onur duyuyorum, tıpkı bu Mücadele'yi savaş meydanlarında vermiş olan atalarım gibi?” diyor. Ama her fikre saygılı olduğunun, memleket için üretilen her fikrin ortak akıl çerçevesinde tartışılabilmesi gerektiğinin altını önemle çiziyor. Örgütleşmenin önemine inanan ve “Örgütleşerek bir değil bin oluruz” diyen güler yüzlü ve genç siyasetçi Acar Ünlü ile söyleştik. İşte, hem vatanına, hem de memleketine fayda sağlayabileceğine inanan ve fayda sağlamak adına siyasetin içinde yer aldığını belirten Ünlü’yle söyleşimiz:

 

 

•Siyaseti seçme nedeniniz aileden gelen bir sorumluluk düşüncesi mi, yoksa kendinizi siyaset içinde görme isteği mi?

Zorla değil içten gelen bir şey memlekete hizmet etme insanımıza birşeyler bırakma isteği ile yola çıktık.

Ben burada doğdum, burada büyüdüm. Maddi ve manevi değerlerimi burada kazandım, burada büyüdüm. Öğrenim hayatımın altyapısını ilk ve orta eğitimimi Marmaris'te aldım. Maddi ve manevi kazanımlarımı burada elde ettim. Bu toprakları aileme memleket seçtim. Kısacası ben bu topraklardan beslendim, bu toprakların zenginlikleri ile yetiştim. Bana göre herkesin kazanımlar elde ettiği yere, birlikte yaşadığı topluma bir fayda sağlaması gerekir. Ve bir de bu faydayı sağlama şekli vardır. Bir öğretmen çocuklarımıza eğitim vererek, bir doktor bizleri tedavi ederek fayda sağlıyor. Ben de siyaseten memleketimize hizmet etmeyi tercih ettim. Ben bu topraklara, bu memleketefayda sağlamak istiyorum, Marmaris'in daha güzel olmasını arzuladığımız geleceğine bir katkım olmasını istiyorum. Benim siyasete giriş amacım budur. Benim asıl amacım, memleketimizin geleceğinin şekillenmesine iyi bildiklerimle, doğru bildiklerimle katkı koymaktır. Bölgeye fayda katabilmek için siyaseti başlangıç noktam olarak seçtim.

 

•Siyasetçi bir aileden gelen siyasetçi kimliğine sahip olmanızın avantajları var mı?

Bildiğiniz gibi Sayın Acar ve Sayın Ünlü ile akrabalık ilişkilerim var ve çok da yakın, birisi babam, birisi dayım. Ama şunu da belirtmeliyim ki, bu akrabalık ilişkileri ve sıfatları bizim için yalnızca evde geçerlidir. Dışarıda, toplumsal ve siyasal hayatta herbirimiz, kendi düşünceleri, idealleri, hedefleri ve doğruları olan hür bireyleriz. Çünkü bizler "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyen bir Ata'nın evlâtlarıyız.Çünkü bizler içinde bulunduğumuz durum ne kadar zor olursa olsun, kimsenin oycusu yada sözcüsü olmamayı, kendi fikirlerimizin onurumuz olduğunu savunmayı, doğru söylemeyi, erdemli olmayı, dürüst davranmayı, sözünün eri olmayı,adam satmamayı ve verilen emanete sonuna kadar sahip çıkmayı babalarımızdan çocuklarımıza öğretmek için öğrendik.

 

•Sizce Marmaris'te haklı siyaset yapılıyor mu?

Herşey çalışmakla alakalı ve siyaset asıl olarak sizi seçen kişilere hizmet etme amacıyla çalışılması gereken bir olgu. Bence bizler Bulunduğumuz kurumlara birer hizmet Noktası olarak bakmalıyız. Bulunduğumuz koltuklardan ve siyasetten aldığımız gücü halka yansıtmalıyız. Ben şuanda üzerimde taşıdığım meclis üyeliği sıfatına bu şekilde bakıyorum. Ve ben Bulunduğum hizmet noktalarını birer motivasyon noktası  olarak görüyorum. Önemli olan doğru insanların doğru yerde iyi şeyler yapabilmesi, hizmet verebilmesi.

 

•Önümüzdeki dönemlerde Milletvekili olma gibi bir düşünceniz var mı?

Ben böyle bir hizmet noktası için erken olduğunu düşünüyorum. Böyle bir görev için daha çok çalışmamız ve kendimizi geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Milletvekilliği gerçekten önemli ve sorumluluğu olan bir görev. Benim için hizmet edilecek noktanın ismi çok önemli değildir. Bana ihtiyaç duyulursa ve ben de yeterli donanımda olursam, ihtiyaç duyulan noktada hizmet etmek bana onur verir.

 

•Genç siyasetçi olmanın avantajları neler?

Aktif olmak… Fiziken, mantıken, zihinsel olarak aktif ve en üretken olduğun genç dönemde olmak siyaseten avantajdır. Ama siyaset çok uzun soluklu, emek isteyen, tecrübe isteyen bir hizmet ve üretim noktası. Bu sebeple bizden tecrübeli kişilerin tecrübeleri ile gençliğin dinamizmini birleştirebilmek çok önemli. Akıl ve bilgiyi ortak paydada buluşturmak, kullanabilmek gerekir. Gençlerin siyasette olması güzel ve ileride faydasının daha çok anlaşılacağını düşünüyorum. Siyaset bir hizmet ve üretimdir. Ve bu çerçevede görüş ve fikir alışverişi, farklı seslerin uyum içerisinde çıkması daha lezzetli olacaktır. Gençlik de bunu çok iyi bir şekilde sağlayacaktır.

 

Son dönemlerde Marmaris’te yaşayan genç kuşağın gerek siyaset gerekse sivil toplum hayatı içerisinde daha etkin olduğunu gözlemliyoruz. Marmaris gençliğinin siyasete bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Marmaris hızlı bir şekilde kabuk değiştiriyor. Şehrin güzelleşmesi ve gelişmesi sosyal yaşantıya da yansıyor. Gençliğin şehri sahiplenmesi, bu şehirde yaşama isteği yaklaşımları, ilişkileri ve hatta sosyal yaşantıyı değiştiriyor ve geliştiriyor. Bu değişim ve gelişim çok doğaldır ki siyasi yaşantıya ve yaklaşımlara da yansıyor. Artık insanlar 1980’lerin 1990’ların kasaba politikalarına prim vermiyorlar. İnsanlar karalamaya, birbirini aşağıya çekmeye yönelik yapılan siyasete, politikaya prim vermiyorlar. Önemli olan siz insanlara nasıl katkı sağlayacaksınız, siz insanlara nasıl bir değer yaratacaksınız? Artık insanlar hayatlarını nasıl kolaylaştırdığınızla, onların geleceğine nasıl bir katkı koyduğunuza bakıyorlar. Bu yüzden de hangi görüşten olursa olsun siyaseti bu yönde şekillendirmek gerektiğini düşünüyorum. Ve artık gençler daha fazla geleceklerine sahip çıkmalı ve yönlendirici olmalılar. Siyasetle, ülke ve bölge gelişimini yakından takip etmeliler. Artık dizayn edilen değil, hepbirlikte geliştirdiğimiz bir geleceği yaşamalıyız.

 

 •Gençlik adı altında oluşumlarda bulunan siyasette ve sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak bulunan  genç nesillere söylemek istedikleriniz neler?

 

Yolun başında ve kendimi geliştirmem gereken çok unsur olduğunu bilerek, naçizane şuana kadar yaşadıklarım ve gördüklerimin rehberliğinde düşüncelerimi şöyle ifade edebilirim; öncelikle bir insanın bir konu hakkında konuşabilmesi için bilgi sahibi olması gerekir. Bu yüzden çok okumalıyız. Ve her konuda... Siyaset, bilim, roman, edebiyat vs. Hiçbir zaman hiçbir konuda fanatik olmamak düşüncelerimizin tarafsızlığı için çok önemli. Meseleleri akıl süzgecinden geçirmek ve sonuç ne olursa olsun doğruları söylemek gerekli. Kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Be bence en önemli konu; hayal kurmalıyız. Ayakları yere basan, projelendirilebilir ve üretime geçilebilir hayaller üretmeliyiz.

 

Örgütlere ve örgütlü harekete inanmalıyız. Ancak bir olabilirsek bin olabileceğimizi unutmamalıyız. Daha etkili, daha demokratik bir toplum için sivil toplum örgütlerinde, inandığımız siyasi kurumlarda görev almalı ve çalışmalıyız, topluma katkı sağlamalıyız.
 

Son olarak yaklaşan yeni yıl için mesajınız nedir?

 

Yeni yılda güzel bir şekilde geçirmek herkese nasip olsun, yeni umutlarla yeni sevinçlerle yeniden başlangıçlarla yeni başlangıçlara, yeniden yaşanacaklara yeni yaşanacaklara hoşgeldin 2015

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141