• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Acar Ünlü Okulun açık kalmasını sağlayan herkese teşekkür etti

Acar Ünlü Okulun açık kalmasını sağlayan herkese teşekkür etti
Marmaris Belediye Meclis Üyesi Acar Ünlü, üyesi ve sözcüsü olduğu ‘Bir İnsan Grubu' aracılığıyla yaklaşık 1 yıldır yardım ve destek eli uzattıkları sadece 1 öğretmenin görev yaptığı Turgut İlkokulu’nun kapatılıp, kapatılmayacağı konusunda çarpıcı açıklama

Marmaris Belediye Meclis Üyesi Acar Ünlü, üyesi ve sözcüsü olduğu ‘Bir İnsan Grubu' aracılığıyla yaklaşık 1 yıldır yardım ve destek eli uzattıkları sadece 1 öğretmenin görev yaptığı Turgut İlkokulu’nun kapatılıp, kapatılmayacağı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Acar Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘ek bina yapılacak, büyütülecek’ gerekçesiyle okulu kapatmaya giriştiğini, çabalarının bunu engellediğini söyledi, “Bizim amacımız iş yapmak, biz çok güzel bir iş yaptık, biz iş nasıl yapılır onu gösterdik. Biz okul nasıl açılır onu gösterdik. Okulu biz açtırdık” dedi.

 

 

Turgut İlkokulu'nun kapatılacağı yönündeki ifadeleri ilk olarak Acar Ünlü dile getirmiş, özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden kamuoyu yaratmaya çalışılmıştı. Gelişmeler basına yansıyınca Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Engin,  okulun kapatılacağı yönündeki açıklamalar ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtmiş, şunları söylemişti:

“Turgut İlkokulu kapatılmamaktadır. Eğitim camiamız için asıl olan, binanın kapatılması değil, çocuklarımızın fırsat ve imkan eşitliği içerisinde öğrenim hayatlarını sürdürmeleridir. Feda edecek hiçbir çocuğumuz yoktur. Kamuoyunda yer alan yanlış bilgiler, tamamen yaklaşan seçimlere dönük, kamuoyunu yanıltmaya, iktidarımızı yıpratmaya yönelik siyasi oyunlardır. Basında da yer alan bu iddialar, çocukları düşünmeden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Bakanlığımıza yapılmış haksızlıklardır. Daha da ötesi Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza dolayısıyla partimize ve iktidarımıza karşı yapılmış alışılmış bir CHP üslubu ve yöntemidir.  Geleceğimizin teminatı ve ülkemizin aydınlık geleceği çocuklarımız üzerinden bu ucuz senaryolar ne kadar etiktir? Yorumunu  değerli Marmaris kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.”

Dün de Acar Ünlü, aralarında Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, Belediye Meclis Üyesi Halil Gökovalı , Armutalan eski, Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, MENDER Başkanı Şennur Ünlü, CHP Marmaris İlçe Örgütü’nün bazı yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir grupla birlikte, okulun kapatılmamasını kutlamak, görüşlerini açıklamak amacıyla Turgut mahallesine gitti. 

Acar Ünlü, mahalle muhtarlığının avlusundaki Atatürk büstünün önünde basın açıklaması yaptı.

Marmaris’ten gelen grubun yanısıra mahalle halkı ve öğretmenlerin de alana gelerek destek verdiği Acar Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘ek bina yapılacak, büyütülecek’ gerekçesiyle okulu kapatma girişiminde bulunduğunu, çabalarının bunu engellediğini söyledi. Cumhuriyetin kazanımlarının zor elde edildiğini, Turgut İlkokulu’nun, ek binaya değil, öğretmene ihtiyacı olduğunu vurgulayan Acar Ünlü, şöyle konuştu: 

unnamed.jpg

“EK BİNAYA DEĞİL ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR”

“ Köklü tarihe dayanan geçmişimizi biliyoruz, hiçbir okulun kapatılmasına öğretmen yokluğu bahane gösterilemez dedik. Hiç bir okulun kapatılmasına o okulun fiziki yetersizliği bahane gösterilemez. Hele ki milli eğitim bakanlığı tarafından Şubat 2015’ te 15.000 öğretmen atanacağı açıklanmışken. Turgut İlkokulu’nun çatısının aktarılması, doğramalarının elden geçirilmesi ve bu okulumuza bir öğretmen daha verilmesi Milli Eğitim’in boynunun borcudur. Şimdi AKP’lier diyor ki  ‘zaten okul kapatılmamıştı’. Biz AKP ile ilgili, başbakan ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadık. Bizim sorunlarımızın muhatabı AKP değildi. Okul kapatılmadıysa, milli eğitim yetkililerinin gazetelerdeki ifadeleri yalan haber midir? Okul kapatılmadıysa, okul ile ilgili faaliyet yapmak isteyen derneklere neden okulun kapatıldığı söylenmiştir? Okul kapatılmadıysa, milli eğitim neden muhtarı çağırıp, kendisini azarlayıp ‘Baskı var ben okulu kapatmıyorum. Halbuki buraya ek binalar yapacaktım, okulu büyütecektim’ demiştir? Okulun ek binaya değil ek öğretmene ihtiyacı var. Hangi ek binayı yapacaksınız? Siz daha buraya öğretmen veremiyorsunuz? Bizim amacımız iş yapmak, biz çok güzel bir iş yaptık, biz iş nasıl yapılır onu gösterdik. Biz okul nasıl açılır onu gösterdik. okulu biz açtırdık”

Acar Ünlü konuşmasının sonunda, ‘örgütlü ve inançlı’ mücadele vererek okulun açık kalmasını sağlayan herkese teşekkür etti.  (Hatice IRMAK)

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141