• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

ACAR ÜNLÜ: HALKIMIZA SORULSUN!

ACAR ÜNLÜ: HALKIMIZA SORULSUN!
TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun Marmaris’te incelemelerde bulunduğu sırada Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır’ın Marmaris’e “büyük başarısı için 'Gazi' unvanı verilebilir, böyle bir teklif getirilirse vekillerin kanun teklif

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun incelemelerde ve tanıkları dinlemek için geldiği Marmaris’te Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır’ın; “, "Marmaris'in Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri bulunmakta. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında güvenlik güçleri ve halk örnek birliktelik göstererek hainleri bertaraf etmiştir. Marmaris'in bu büyük başarısı için 'Gazi' unvanı verilebilir. Meclise böyle bir teklif getirilirse bununla ilgili tüm AK Partili vekillerin kanun teklifine imza atacağına inanıyorum” sözleriyle Marmaris’e ‘gazi’ ve ‘kahraman’ unvanlarının verilmek istenmesiyle ilgili Marmaris’te yankılar sürüyor.

Marmaris’e ‘Gazi’ yada ‘Kahraman’ unvanlarının verilmesini çok anlamlı görmediğini dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İlçe Başkanı Acar Ünlü; Marmaris’e böyle bir isim veya unvan verilecekse önce halkımıza sorulması gerekir dedi.

 

Başkan Acar Ünlü; “Bildiğimiz gibi Marmaris bu olayı yaşamıştır. Bununla ilgili de üzerine düşeni yapmıştır. Marmaris ülkenin Cumhurbaşkanı buradan sağ salim intikal etmesi gereken noktalara ulaşmasında destek olmuştur. Bu Marmaris’in ve Türkiye’nin herhangi bir bölgesinin yapması gereken bir durumdur. Hepimiz demokrasiye inanan ve ülke değerlerine inanan insanlarız. İktidarın bizde olduğu böyle bir noktada bunun mutlaka sağlanması gerekiyordu ve biz bunu sağladık. Burada onursal bir davranış hak edilmiştir. Ama bu gazi vermek kahraman vermek gibi isim koymak gibi yaklaşılmasının çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü

Siz şimdi bir isim koyduğunuzda geçen sene gelen bir turist ya bu gazi nerden çıktı dediğinde bir şeyleri anlatmak zorunda kalacaksınız. Biz şimdi 2016’nın 15 Temmuz’una döneceğiz bütün olayları anlatmaya başlayacağız. Böylece bitmeyecek bir psikoloji devam edip gidecek. Onunda dışında çok daha bilimsel olan bir konu var. İşin pazarlama konusu var. Hepimiz buradan ekmek yiyoruz. Yıllardan beri oluşmuş ve milyonlarca dolarlar harcanmış  ve ortaya çıkartılmış bir Marmaris markası var. Şimdi siz bu markanın ismini sebep ne olursa olsun değiştirmeye kalktığınızda çok mantıklı sonuç vermez. O zaman niye markalar isim koruma tescil korumaya başvuruyorlar. İnsanlar markaları kolay oluşturmuyorlar. Bu oluşan markalarını sahip çıkmaları gerekiyor. Bu yüzden Marmaris ismini yıllardan beri oluşturduktan sonra bu ismi değiştirmek çok doğru bir davranış değildir. İşin psikolojik boyutu da vardır. Burada yaşayan insanların görüşü alınmadan isim unvan vermek için insanlara sorulması gereken bir durumdur.

Marmaris bu süreci en doğru şekilde atlatmış ve geçirmiştir. Bununla ilgili bir şeyler yapılması gerekiyorsa Marmaris halkına sorulur. Halk cevabını verir. Hükümette bununla ilgili çalışma yapmak istiyorsa da yapar. Biz atalarımızın bize emanet ettiği Marmaris isminin değiştirilmesinden yana değiliz. Biz çocuklarımıza Marmaris ismini aynı şekilde aktarmak istiyoruz.

Bizim ihtiyaçlarımız farklıdır. Madem burası için teröre en iyi şekilde cevap verdiğini düşünüyorlar o zaman Marmaris’teki yatırımcının ve işletmecinin hükümet devlet anlamındaki yükümlülüklerini öteleyebilirler. Farklı formüller bulabilirler. Marmaris’in ihtiyacı Marmaris halkına destektir. O yüzden bir şeyler yapılmak isteniyorsa bölgenin esnaf odasıyla, ticaret odasıyla, STK, siyasi partilerle görüşürler toplum ne istiyorsa onu yapsınlar. Vergi borcunu, sigorta borcunu ertelesinler bunun gibi şeyler yapsınlar. Bizim isme ihtiyacımız yok. İsim bize ekonomik bir katkı sağlamayacak. İnsanların yaşantısına ekstra bir katkı sağlamayacak. Bölgeyi onurlandırmak istiyorlarsa bunun halka sorularak çözülebileceğini düşünüyorum” dedi.

 

Konuyla ilgili TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Ali Kırlı ise ; “Bu tartışmalara girmek istemiyoruz. Gündemimiz çok fazla yoğun. İsimler ve sıfatlar konusunda yoğunlaşmayalım. Bizim öncelikli hedefimiz 2016’daki kayıpları 2017 yaşamamak adına daha iyi tanıtım ve fuarlara odaklandık. Biz bu tartışmanın dışında kalmak istiyoruz. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141