• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Acar, " Kent halkıyla yönetilir"

Acar,  Kent halkıyla yönetilir
Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Muhammet Ali Acar, taksicilerin sorunlarını dinledi. Taksiciler sorunlarını üç ana başlık altında anlatmalarının ardından Başkan Acar “Biz her zaman söylüyoruz kent halkıyla yönetilir. İnsanl

Kendi başına bir şey yapmaya çalıştığınızda yetkiniz yetmeyebiliyor. Bu nedenle gerekli kurumlar be kuruluşlarla birlikte hareket etmek gerekiyor. Söyledikleriniz çözülmeyecek konular değil” dedi.

Marmaris Mevcut Belediye Başkanı Ali Acar Taksi şoförleri ile rutin toplantısını yaptı. Üç ana başlık altınsa taksicilerin sorunlarını anlatan taksici Mustafa Kesici “Marmaris'teki taksici esnafının sorunlarını siz yerel yöneticiler ile paylaşmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Herkesin bildiği gibi taksici esnafının üzerin deki geçim yükü gün be gün artmaktadır. Her sezon bir önceki sezonu aratmaktadır. Taksici esnafı, borç batağı içine girmiş icra daireleri ve maliyeye olan borçları sebebiyle evine ekmek götüremez hale gelmiştir. Yapmış olduğumuz araştırmalara göre 15 yılda taksici sayısında önemli bir değişiklik olmamış aksine otellerin yatak sayısı büyük artış göstermiştir. Bu da Marmaris'e gelen turist sayının arttığının göstergesidir. Marmaris'te kayıtlı olarak 550 adet taksi mevcuttur. Bu taksilerde 300 adet şoför toplamda 850 kişi çalışmaktadır. Her ailede 2 çocuk 2 ebeveyn olduğunu düşünürsek 3300 kişi geçimini sadece bu meslekten sağlamaktadır. Sizinde taktir edeceğiniz gibi bu rakam hiç de küçümsenecek gibi değildir. Marmaris de taksicilik sezonluk bir iştir. Ayrıca Marmaris'te özel araç sahibi olanların oranı diğer ilçelere göre fazladır. Bu nedenle doğan olarak bizim müşteri portföyümüz %95'i turistlerdir. Sizin de taktir edeceğiz gibi turizm burada dolu dolu doksan gün yaşanıyor. Bu zaman zarfında bir taksici yazlık ve kışlık birikimini yapmak zorundadır. Sezonda ortalama bir taksinin 14.000 TL kazandığını düşünürsek trafik sigortası, dernek aidatı, vergi, trafik pulu, araç bakımı vs. masrafları çıktıktan sonra 10.000 TL net kazancı olsa dahi 12 aya böldüğünüzde aylık 833 TL kazanç yapar. Taksici arkadaşların %70'i kira da oturmaktadır. Türkiye'de dört kişilik bir ailenin 1000 TL'dir. Yani taksiciler açlık sınırı altında yaşamaktadır. Bizim ya bu deveyi güdersin ya bu diyarsın gidersin demek gibi lüksümüz yoktur. Üç ana başlıkta topladığımız sorunlarımız;
1) İllegal Şekilde yapılan serci taşımacılığı
2) Minibüs güzergahları, valiz ile yolcu alınması ve durak harici duraklama
3) Gece tarifesi şeklindedir” dedi.
Taksicilerin sorunlarını dinleyen Başkan Acar “Öncelikle Ülkemiz günümüzde ekonomik kriz bütün sektörleri etkilemiştir. Sizin çektiğiniz sıkıntıları tüm sektörlerde çalışanlar çekmektedir. Turizmde arz talep dengesi bozulmuştur. Esnaf sayısı düzensiz olarak artmıştır. Ülkemiz ekonomik olarak zayıflamıştır. Artık halkımızın elindeki paranın alım gücü kalmamıştır. Ayrıca bu toplantımız seçim çalışmaları için yapılmamıştır. Bu toplantımız taksi esnafımız sorunlarını dinlemek için yaptığımız rutin bir ziyarettir. Siyaset ile bir ilgisi yoktur. Sorunların çözülmesi yönünde tek taraflı adımlar yeterli olmuyor. Biz illegal yapılan her şeyin takipçisi oluyor ve yetkimiz olmamasına rağmen şikayetin bize gelmesi sebebiyle lokomotif görevi yapmaktayız. Biz gelen şikayetleri diğer kurumlara da bildiriyoruz. Yaz döneminde nüfusunun artmasıyla sayısı az olan polis ve zabıta ile görev yapılıyor. Yat çekek yerinde bile 5 zabıta geceli gündüzlü görev yaptırıyoruz. 5 zabıta oraya bağlanmış durumda.

Kent halkıyla yönetilir
Biz her zaman söylüyoruz kent halkıyla yönetilir. İnsanların yönetime destek olmaları gerekir. Restoranlar taşıyıcılık yapmak için izin istemeye geldiler. Biz onları reddettik. Denetim ve kontrolde zabıta ve polis birlikte hareket etmelidir. Biz her zaman lokomotif görevini yaptık. S plakalı okul servislerin belli acenteler, oteller, dalgıç grupları ile yasak çalıştıklarını biliyoruz. Ve gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Kendi başına bir şey yapmaya çalıştığınızda yetkiniz yetmeyebiliyor. Bu nedenle gerekli kurumlar be kuruluşlarla birlikte hareket etmek gerekiyor. Söyledikleriniz çözülmeyecek konular değil. Gece tarifesinin kalkması Şoförler ve Kamyoncular Odası tarafından karşıma getirildi. Bizde görüştük en uygun şekilde uygulamaya koyduk.

Siz istersiniz bizde tartışırız
Biz kendi kafamıza göre bir şey yapmadık yapmayız da. Belediye karar uygulama merciidir. Siz istersiniz bizde tartışırız. En uygun şekilde uygularız. Belirleyici sizlersiniz. Yeter ki turistler kandırılmasın. Aldatılmasın. Tabiî ki bir çürük elma yüzünden bütün sepet çöpe atılmamalıdır. Çürükler ayrılmalıdır. Bağlı olduğunuz birlik oto kontrol sistemini geliştirmelidir. Bir iyileştirme yapılması gerekiyorsa tabiî ki yaparız. Önemli olan sizin talep etmenizdir.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141