• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

ACAR: Hep birlikte çabalamalı

ACAR: Hep birlikte  çabalamalı
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yurtdışındaki tanıtım çalışmaları hakkında Belediye Meclisi’nde bilgi verirken, turizm sektörüyle ilgili tüm temsilcilere de çağrıda bulundu: “Oturup da turist beklemek yerine biraz da çaba sarf etmek gerekir” diye konu

Marmaris Belediye Meclisi 2016 yılı Mayıs ayı 5. Olağan Toplantısı dün yapıldı. Toplantı’da 4’ü gündem, 1’i önerge olmak üzere 5 madde karara bağlandı.  Belediye Başkanı Ali Acar, palan ve bütçe komisyonuna sevk edilen bir madde dolayısıyla toplantıya verilen arada, 25-28 Nisan tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen “Arabian Travel Market/ATM” isimli fuara ilişkin izlenimleri ve tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Turizm sektörünün ciddi sıkıntı yaşadığı ve geleceğe yönelik endişelerin de bulunduğunu kaydeden Başkan Acar, bu sebeple tanıtım faaliyetlerin çok daha büyük önem arz ettiğine olan inancı dile getirdi.

GİDİLEN HER YER ÖNEMLİ
Marmaris’e gelen turist profilini çeşitlendirmek için Belediye olarak yıllardır çabaladıklarını kaydeden Başkan Acar, “Tanıtım için gidilen her yerin anlamı önemi var” dedi. Dubai’deki fuarın da özellikle Ortadoğu ve Asya ülkelerine hitap ettiğini ifade eden Ali Acar, “Fuar sırasında bölgemize turist getiren önemli Ortadoğu firmalarının yöneticileriyle tanışıp, görüş alışverişinde bulunduk. Son yıllarda sayıları artış ivmesini koruyan Lübnan ve Ürdün’den gelen turist sayısında artışın süreceği bekleniyor. Her ne kadar bu pazarlardaki artış, Rusya ve Avrupa’da yaşanan kayıpları karşılamasa da özellikle turist profilinin çeşitlenmesi açısından iyi gelişmeler” şeklinde konuştu.

OTURUP BEKLEMEKLE OLMAZ

Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef, Belediye’nin daha fazla turist getirmek için yürüttüğü çabaların, tüm sektör tarafından gösterilmediğini gözlemliyoruz.  Oturup da turist beklemek yerine biraz da çaba sarf etmek gerekir” dedi. 

Meclis toplantısında, Evsel Katı Atık Ücret tarifesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi, Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili uygulamalarının beklenmesi amacıyla bir sonraki toplantıya ertelendi.

Belediyenin 2015 mali yılı gelir ve gider kesin hesabı, oy çokluğuyla kabul edildi. Çevre Temizlik Vergisinde uygulanacak tarifelerin belirlenmesi konusunun görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. 10-12 Haziran 2016 tarihlerinde Kardeş Şehir Çin’in Jinan kentinde düzenlenecek olan Jinan İnternational Travel Fair Fuarına katılımı da oybirliğiyle kabul gördü. Önergeyle gündeme  alınan Devlet Malzeme Ofisi’nden dal öğütme makinesinin alınması da yine oybirliğiyle karara bağlandı. Alınacak makinenin maliyetinin, konu hakkında 1 yılda yapılan masraf kadar olduğu belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141