• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Acar gücünü gösterdi

Acar gücünü gösterdi
Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Teşkilatı Mares Otel'de mevcut Marmaris Belediye Başkanı olan ve tekrar aday olan Muhammet Ali Acar'ın tanıtımını büyük bir katılım desteğiyle yaptı.


Katılımın yoğun olduğu aday tanıtımında halka seslenen Acar “Sizlerle böyle arzulu ve coşkulu bir şekilde bir araya gelmekten gurur duyuyorum. 5 yıl önce Cenabı Allah bize Belediye Başkanlık görevini nasip etti. Ben o zamana kadar hiç aktif Siyaset yapmadım. Ama bu kutsal görev üzerime düştü. 4 aylık seçim kampanyasıyla 15 yıllık saltanata yüzde elli yedilik bir oranla son verdik. Marmaris'in çağdaş kent seviyesine çıkarmaya çalıştık. Herkese el uzatan bir tavır izledik. Marmaris'in imar revizyon planını onaylattık. Vatandaşımızın mağduriyetini en aza düşürerek çalışmalar yaptık. Veremeyecek hesabımız yok. Ahlaki olmayan tavırlar sergilemesinler. Bu gün görüyorum ki Marmaris kararını vermiş” dedi.

Yerel seçimler az bir zaman kala tüm Siyasi Partiler adaylarını açıkladı. Geçen günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris Merkez Belde Belediye Başkan adaylarını belirleyip basın toplantısıyla açıklamıştı. Dün Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Teşkilatı Mares Otel'de mevcut Marmaris Belediye Başkanı olan ve tekrar aday olan Muhammet Ali Acar'ın tanıtımını yaptı. Tanıtıma katılan halk Başkan Acar lehinde sloganlar attı.

Yine Ali Acar
Halkın büyük ilgi gösterdiği aday tanıtımında konuşan ve Ülkede yaşanan ekonomik atıfta bulunan CHP Marmaris İlçe Teşkilatı Başkanı Yamaç Kaya “Ülkenin içinde bulunduğu durumdan kimse memnun değil. Ülkede durum git gide daha kötüye gidiyor. İşsizlik aldı başını gidiyor. Diğer Partiler beyaz eşya dağıtımı yapıyor. Ülkeyi yönetenlerin çocukları ülke dışında okuyor. Sonra gelip gemicik sahibi oluyorlar. Şimdi soruyorum sizlere ülkemizde yerli olan tek neyimiz kaldı. Oyumuz kaldı. Sayın vatandaşlar. Siyasal İktidar, dış politikada başarısız. Halkımızı sadakaya muhtaç ettiler. Yazıklar olsun. Ak Parti'nin Marmaris'te bazı söylemleri var. Dünyayla yarışan bir Marmaris oluşturacaklarmış. Siz önce halkı mağdur etmeyi bırakın. Köyleri yıkmayı bırakın. Bunları unutmayacağız. Unutturmayacağız. Devletimiz için, Marmaris için ve geleceğimiz için yine CHP yine Ali Acar” dedi.


Doksan saniyelik Acar'ın görüntülerinin salonda izletilmesinden sonra, halkı selamlayarak kürsüye çıkan Acar, Ak Partiye atıfta bulunarak “ Sizleri çok sabırsız görüyorum. Kabuğunuza sığmıyorsunuz. Sizlerle böyle arzulu ve coşkulu bir şekilde bir araya gelmekten gurur duyuyorum. İzin verirseniz sizleri biraz geriye götürerek konuşmama başlamak istiyorum. 5 yıl önce Cenabı Allah bana Belediye Başkanlığı nasip etti. Benim için büyük bir gururdur. Ben daha önce hiç aktif siyasette bulunmamıştım. Fakat görev üzerime düştü. 4 aylık seçim kapmasıyla bize yakışan bir şekilde sizlerle birlikte 15 yıllık bir saltanata %57'lik bir oranla son verdik. Amacımız insanların mutsuz olduğu, çifte standardın uygulandığı, turizm yapan herkesin kilitlendiği bir ortamı düzeltmek. Siz değerli Marmaris yaşayanları değişimi öngördüğü için seçimleri biz hep beraber kazandık. Biz seçim bilgemizde söylediğimiz hiçbir şeyin dışına çıkmadık. Belediyenin kaynaklarının güvenli elde tutulmasını sağladık. Har vurup harman savurmadık. Geçmişten gelen yanlışlıkları düzeltmeye çalıştık. Ürünümüzü geliştirmek gerekiyordu. Marmaris'in çağdaş kent olabilmesi için elimizden geleni yaptık.

Kentin iyileştirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Elimizdeki ve zamanımızı iyi kullandık. Şunu söylemekte fayda var. Biz 2004–2008 4 yıllarında 4 yıllık görevimiz boyunca Belediyenin kasasına 78 Milyar dolar para koyduk. Bizden önce 2000 2004 yıllarda Belediyenin kasasına 22 Milyar dolar para koymuşlar. Turizm kenti olan Marmaris'te tanıtıma büyük destek verdik. Marmaris'in imar revizyon planını onaylattık. Vatandaşımızın mağduriyetini en aza düşürerek çalışmalar yaptık. Sivil toplum örgütlerine el uzatan bir tavır izledik. Eğitim, sağlık Devletin kamu kurumlarına el uzattık. Destek verdik. Benim için kendisiyle barışık değil. Kurumlarla barışık değil. Söylemlerinde bulundular. Soruyorum sizler Pentagonya'dan mı geldiniz? Merak ediyorum. Kaç tane faili meçhul cinayetin sorumluluğu benim üzerimde. Temel amacımız yaşam kalitesini artırmak. Sizlerin mutluluğu bizi ihya ediyor. Bazıları, özel kişisel doyumsuz istekleri için mücadele ederken. Biz daha iyi hizmet vermek kaliteyi yükseltmek için çabaladık. Ürünümüzü iyileştirdiğimizde ucuz turist sözü de ortadan kalkacaktır. Üzerimize düşen görevi, önümüze engeller koysalar da elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. İncelenmeyen irdelenmeyen tek bir ihale dosyamız yoktur. 400'ün üzerinde İç İşleri Bakanlığından soruşturma geçirdik. Bir çok gazete hakkımızda asılsız haber yaptı. Bu kadar incelenmeye irdelenmeye rağmen sizlere Belediye Başkanı olarak hitap etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Büyük kirli siyasete mağdur kaldık. Çamur atanların tek hedefi olduk.

 Ama şunu unutmadık. Aldığımız emaneti öyle bırakıp gitme lüksümüz yok. Sizlere hizmet için bir dönem daha yola çıktık. Her adaydan bu yarışın demokratik bir yarış olduğunu unutmamalarını temenni ediyorum. Adayları bu hassasiyet içinde olmaya davet ediyorum. Biz kimseyle kavgalı değiliz. Her tür saldırıya, hakarete maruz kalmamıza rağmen sabır gösterdik. Çünkü biz yöneticiyiz. Biz uzatılan hiçbir eli geri çevirmedik. Merkezi yönetim temsilcileri, Ak Parti Muğla Milletvekili, benim için zavallı akılsız turizmci gibi tabirlerde bulundu. Biz işimize bakacağız. Antalya ve Denizli gibi İlleri örnek veriyorlar. Marmaris Türkiye'yi bilmiyor mu? Ak Parti Belediyelerinin olduğu yerlerde halk kömür mü yiyecek. Yazıklar olsun halkı bu hale düşürenlere. Marmaris 42. yatak kapasiteli. Marmaris'i cruise gemilerine mi mahkum edeceğiz. Limanın büyütülmesi bir senaryodur. Albatros'u marina haline getiren onay onatıldı. Yarın bu büyüyen limanlarda çıkarılan madenlerin taşınması mümkün hale gelecek. İnsanları kandırmasınlar. Bizlerin yaptıkları gibi siyasi kimliklerini bir kenara bıraksınlar. Bizim bir hesabımız yok. Bizim sevdamız Marmaris. Aday adaylığım süresince ne genel merkezi aradım ne de destek istedim. Genel Merkez, halkın benim arkamda olduğunu biliyor. İstemediğimiz bir şekilde yanımızdan ayrılanlar oldu. Özel talepleri, ricaları yerine gelmediği için ayrıldılar. Bu seçim sizin seçiminiz. Rakiplerimiz belden aşağı vurmasınlar. Veremeyecek hesabımız yok. Ahlaki olmayan tavırlar sergilemesinler. Bu gün görüyorum ki Marmaris kararını vermiş. Bazı şeyleri yapmamıza engel oluyorlar. Fakat korkunun ecele faydası yok. Bu gün yapmazsak yarın yaparız. Bizden önce Belediye'nin yaptığı hiçbir şeyin ruhsatı yok. Yaptığımız çalışmalarla bunu düzeltmeye çalıştık” dedi. 2004 -2009 dönemi Belediye Meclis Üyelerine teşekkür eden Acar, Belediye Meclis üyeleri adaylarını tanıttı.
Marmaris Belediye Başkan Aday adayı olan Bilgin Özkaynak'ı sahneye çağırarak teşekkür eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar “Sayın Özkaynak bizi yalnız bırakmadı. Kendisine teşekkür ederek hiçbir menfaat beklemeden bize destek olacağını temenni ediyorum” dedi.
Toplantıda, belediye meclis üyesi aday adaylarını da açıklayan Acar, yeniden seçildiği takdirde yapmayı planladığı hizmetler hakkında da bilgi verdi. Belediye Meclis Üye Adayları, Mehmet Baysal, Halil Gökovalı, Hüseyin Gökhan Uysal, Niyazi Yiğit, Baki Kol, Arzu Girginç, Muzaffer Özlü, Ali Karakuş, Bahattin Karaçam, Bahattin Bedir, Şenay Kılım, Hülya Elmas, Mehmet Hasbioğlu ve Çetin Topuz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141