• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'nde yeni dönem

Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'nde yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "İzmir'e metro, raylı sistem, kültür merkezleri, binalar, yollar yaptık ama bunların içerisinde benim için en önemli çalışmaların başında Abla-Ağabey-Kardeş projesi geliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente metro, raylı sistem, kültür merkezleri, binalar ve yollar yaptıklarını, ancak Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'nin en önemli çalışmaların başında geldiğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente göçle gelen ailelerin çocukları ile üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeyleri buluşturan projesinde yeni dönem, 240 gencin katılımıyla Tarihi Havagazı Fabrikası'nda başladı.

Gençler ve kardeşleriyle buluşan Aziz Kocaoğlu, kentin ve ülkenin gelişmesinde sosyal sorumluluk projelerinin kritik rol oynayacağını söyledi.

İzmir'e metro, raylı sistem, kültür merkezleri, binalar, yollar yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Ama bunların içerisinde benim için en önemli çalışmaların başında Abla-Ağabey-Kardeş Projesi geliyor. Bu proje, üniversite gençleri için yarın iş ararken çok önemli olacak. Dünyada gelişmiş ülkelerde sosyal sorumluluk projelerinde yer almak, okul derecesinin de üstünde tutuluyor" dedi.

Projenin üniversite gençliğine, gönüllülük bilinci aşıladığını dile getiren Kocaoğlu, kardeşlerin de İzmir'i tanıdığını, yaşam biçimini öğrendiğini ifade etti.

Üniversite öğrencilerinin sosyal projelerde daha çok yer alması gerektiğini anlatan Kocaoğlu, "Projenin tüm Türkiye'ye yayılması arzumuzdur. Gençlerin bu projede yer almasını diliyorum. Bu projeleri büyüttükçe bu kent kalkınacak, ülkemiz kalkınacak ve ülkemizi daha sağlıklı nesillere emanet edeceğiz" diye konuştu.

- Örnek proje seçildi

Sosyal dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk kez 2007 yılının Mart ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan "Abla-Ağabey-Kardeş Projesi", her öğretim döneminde üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeyleri kardeşleri ile buluşturuyor. İzmir'e iç göçle gelen aileleri hedef alan proje, bu tür etkinliklerle kardeşlerin kent yaşamına katılmasını sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi'nde yapılan ön görüşmelerden sonra gönüllüler, gerekli belgeleri ve eğitimlerini tamamlayarak kardeşleri ile buluşmaya hazır duruma geliyor.

Proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de paydaş olduğu İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP) kapsamında Nisan 2010'da İzmir'de gerçekleştirilen Kentsel Yoksullukla Mücadele ve Sosyoekonomik Bütünleşme İçin Stratejik Eylem Planı Konferansı'nda da ele alınmış ve konferansa katılan uzmanlar ve akademisyenler tarafından "en iyi örnek" olarak gösterilmişti.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Murat Kaban

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141