• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

ABD'de Super Bowl heyecanı sona erdi

ABDde Super Bowl heyecanı sona erdi
ABD'nin en önemli spor etkinliklerinden Super Bowl karşılaşmasında Seattle Seahawks, Denver Broncos'u 43-8 mağlup etti.

Amerikan Futbol Ligi'nin (NFL) final maçı niteliğindeki Super Bowl karşılaşmasının 48'incisi New Jersey’in Metlife Stadyumu'nda oynandı.

Seattle Seahawks, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmanın ilk yarısını 22-0 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısında da rakibine şans tanımayan Seattle Seahawks, Denver Broncos'u 43-8 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

NFL'in iyi defansına sahip takımı olarak gösterilen Seattle Seahawks, 1993 yılından bu yana Super Bowl finallerinin en farklı skoruna imza attı.

Karşılaşma için Metlife Stadı'nın tribünlerini dolduran binlerce taraftar, devre arasında Bruno Mars'ın davullarla başladığı performansına, ünlü rock grubu Red Hot Chili Peppers'in eşlik etmesiyle eğlenceli dakikalar yaşadı.

ABD'de hayat durdu

Super Bowl karşılaşmasını milyonlarca ABD'li ekran başında, bazıları ise bar ve restoranlarda arkadaşları ile izledi.

Karşılaşmayı yerinde izlemek isteyen binlerce sporsever ABD'nin dörtbir tarafından New York ve New Jersey'e akın ederken, aralarında Michael Douglas, John Travolta, David Beckham gibi bir çok ünlü de tribünden izledi.

New York'ta haftasonu genelinde havanın açık ve sıcaklığın 5-10 derece arasında seyretmesi maça ilgiyi artırdı. Manhattan'a yarım saat uzaklıkta bulunan Metlife Stadında karşılaşma öncesi, devre arası ve sonrasında görsel şovlar ve havai fişek gösterileri de büyük ilgi çekti.  

Karşılaşmanın ardından galip takımın taraftarları zaferlerini doyasıya eğlenceyle kutladı. New York'taki Empire State binası da kazanan takım Seattle'ın renkleri ile ışıklandırıldı.

Seattle Seahawks taraftarları, karşılaşmanın ardından Times Meydanı'nda takımlarının zaferini kutladı.

Ekonomik etkisi büyük

Super Bowl organizasyonu bir spor karşılaşması olmasının ötesinde ekonomik bir etkinlik olarak da değerlendiriliyor. 

Bu yılki organizasyonda New York-New Jersey bölgesinde yapılacak harcamanın uzmanlarca yaklaşık 200 milyon dolar olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyordu.

Karşılaşmanın düzenlendiği kentlerde ekonomik aktivitelerin artmasının yanı sıra, tv yayını ve reklam gelirleri ile de önemli bir ekonomik kazanç sağlıyor. 

Reklam gelirlerinde ilk organizasyonun yapıldığı 1967 yılından bu yana Super Bowl final maçı reklam verenlerin gözde platformu olmuş durumda.

İlk yıllar dakikası 85 bin dolar olan reklam tarifesi 19. finalle birlikte 1 milyon dolar sınırını geçti. 2012 yılına gelindiğinde ise 30 saniyelik reklamın ücreti 3 buçuk milyon dolara kadar yükseldi.

Muhabir: Mustafa Keleş-Cem Özdel

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141