• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

AA Kürtçe yayına başladı

AA Kürtçe yayına başladı
Anadolu Ajansı, dünyanın en etkili 5 haber ajansından biri olma hedefi doğrultusunda, yayın dilleri arasına Kürtçe'yi de katarak, yayın dili sayısını 6'ya çıkardı.

Anadolu Ajansı (AA),  dünyanın en etkili 5 haber ajansından biri olma hedefi doğrultusunda, yayın dilleri arasına Kürtçe'yi de katarak, yayın dili sayısını 6'ya çıkardı.

AA, 100. Yıl Vizyonu çevrçevesinde, 11 dilde yayın yapma hedefine, bugün Kürtçe yayına başlayarak bir adım daha yaklaştı. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BSH (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça) ve Rusça yayın yapan AA, 6'ıncı dil olarak, Kürtçe'nin Kurmancca ve Soranca lehçelerinde yayına başladı.

Kürtçe Haberler Servisi, politika, ekonomi, spor, turizm, yaşam, kültür-sanat başlıkları altında Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeleri, Kürtçe'nin Kurmancca ve Soranca lehçelerinde, fotoğraflı ve görüntülü olarak bölge medyasına servis edecek.Türkiye ve Irak Kürt Bölgesinde meydana gelen gelişmeler de, Türkçe, Arapça, Rusça ve Boşnakça olarak dünya medyasına ulaştırılacak.

Kürtçe üretilen haber, foto ve görüntüler, Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden servis edilecek.  Kürtçe haberler, Kurmancca lehçesinde, Anadolu Ajansı’nın “http://www.aa.com.tr/kk”, Soranca lehçesinde ise “http://www.aa.com.tr/ks” adresli web siteleri üzerinden takipçilerine ulaştırılacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nın 100. yıl projeleri kapsamında 5 ayrı dilde yayın yaparken, şimdi yayın dillerine bir tane daha eklediğini belirterek, AA'nın Kürteç'nin Kurmancca ve Soranca lehçelerinde yayın yapmasını büyük bir memnuniyetle karşıladığını söyledi.

"AA, bölgede güçlü bir kamuoyu oluşturacak"

AA'nın bu yayınıyla birlikte, özellikle çevre ülkelerde bulunan ve Kürtçe yayın yapan medya organlarının, Türkiye ve dünya ile ilgili haberleri en sağlıklı bir şekilde  alabileceğini, yine çevre ülkelerde Kürt nüfusunun yoğun olarak bulunduğu ülkelerdeki haberlerin de  Anadolu Ajansı aracılığıyla dünyaya sağlıklı bir şekilde yayılmış  olacağını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti:

"AA Kürtçe yayınıyla, tıpkı Balkanlar'da Boşnakça, Ortadoğu'da Arapça  yayınlarımızda olduğu gibi çevre ülkelerdeki Kürt nüfusuyla, Kürt kardeşlerimizle ve oradaki kamuoyuyla Türkiye arasında güçlü bir köprü oluşturacak. Bu haberler aracılığıyla Türkiye'yi ve Türkiye'nin zenginliklerini  tanıtma fırsatı bulacağız. AA'nın bu bölgelerde Türkiye'ye yönelik güçlü bir kamuoyu oluşturacağını da düşünüyoruz. Bu nedenle projede emeği geçen tüm Anadolu Ajansı çalışanlarını tebrik ediyorum. Anadolu Ajansı'nın ilerde daha da güçlü olacağına ve tüm dünyaya Türkiye'nin sesini duyuracağına inanıyorum. Hayırlı olsun."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141