• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

92 yıllık çınar

92 yıllık çınar
CHP Marmaris İlçe Örgütü, partilerinin kuruluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla dün sabah Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 92. Yıldönümü sebebiyle dün Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi. Terör olaylarına verdiğimiz şehitlerden ötürü, yıldönümü kutlamalarını iptal ettiklerini geçtiğimiz hafta onu duyuran CHP Marmaris Örgütü'nün Başkanı Mehmet Oktay, törende sağduyu ve birlik beraberlik çağrısı yaptı, “Bugünlerde her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız var” dedi.

i1.jpg

CHP  Marmaris İlçe Örgütü, partilerinin  kuruluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla dün sabah Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi.  Törene Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay, yönetim kurulu üyeleri ile parti üyelerinden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra kürsüye gelen Mehmet Oktay, şöyle konuştu:

i2.jpg

“9 Eylül 1923, Kurtuluş Savaşı’ndan kararlılığı, azmiyle başarıyla çıkan bağımsızlığı ve özgürlüğü için küllerinden doğan bir milletin sözcülüğünü yapacak Cumhuriyet Halk Partisi’nin doğduğu tarihtir.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve en köklü partisidir. 1923 yılından itibaren, Türkiye Cumhuriyeti’nde özgürlükleri, demokrasiyi, insan haklarını, kadın erkek eşitliğini, sosyal demokrat hukuk devletini, yargı bağımsızlığını, çağdaşlaşmayı savunan tek partidir. Kuruluş ilkelerine günümüze kadar sahip çıkan Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeyen Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten gelen tecrübesi, Türk Milleti’nden aldığı destekle gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucusu ve savunucusu olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi, 92 yıllık siyasi hayatında birçok siyasi parti ile demokrasi mücadelesi vermiş ve rakipleri siyasetten silinmesine rağmen varlığını, çizgisini korumuştur. Cumhuriyet Halk Partisi bir kültür, bir anlayış, bir iradedir. Temelleri bütün Anadolu’da kökleşen, milletin hür iradesinin sesi olan Cumhuriyet Halk Partisi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin partisi olmaya devam edecektir.

Son günlerde yaşanan terör olayları ülkemizin huzurunu bozmakta, her gün gelen acı haberlerle sarsılmaktayız. Siyasi belirsizlik ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışan açıklamalar yapılmakta, Türk Milleti’nin sabrı sınanmaktadır. Oysa bugünlerde her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız vardır. Daha yaşanacak bir Türkiye için milletimizin güvenine ve temelleri sağlam siyasi bir iradeye ihtiyaç duyulmaktadır.

Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar son 30 yıldır çeşitli aşamalardan geçerek bu günlere gelmiştir. Özellikle son 13 yıldır yaşananlar Türkiye için aydınlıktan karanlığa giden bir yol olmuştur…

Geldiğimiz noktada; Son yıllarda terörist örgütlerin üzerine gidilip çökertmek yerine, Türk Silahlı kuvvetlerinin üzerine gidildi, subaylarımız hapislerde çürütülüp ordumuz çökertildi,

kimsenin bilmediği ‘sözde çözüm süreci’ ile terörist örgütlerle aynı masaya oturuldu, bu süreçte örgütler güçlendi, silah ve mühimmat temini sağladı, Türkiye, PKK ve IŞİD tarafından yürütülen asimetrik bir savaş ile karşı karşıya bırakıldı, Örgüt lideri “sayın”, şehitlerimiz “kelle” olarak anıldı, Teröriste terörist demek suç oldu,  Şehirlerimiz ayrıştırıldı, özerklikler ilan edildi, Yıllardır birlikte yaşayan insanlarımız birbirine düşman edildi, planlanan iç savaşın temelleri atıldı. Teröristlere tırlarla lojistik destek verildi, Ülkemiz kaosa ve bilinmezsizliğe sürüklenmeye çalışıldı, 7 Haziran seçimlerinde istediklerini elde edemeyenler kendi menfaatleri uğruna ellerini kana bulamışlardır…

Tarihte diktatörlerin kişisel ikballeri uğruna ülkelerini sürükledikleri dramatik durumların pek çok örneği vardır. Ancak tarihte anıtı dikilen hiç diktatör yoktur.

Türk Milletine bu kötü günleri yaşatanlardan hesabı yine Türk Milleti 1 Kasım da sandıkta soracaktır. Barışa hasret kalan ülkemizin tek kurtuluşu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 92.yılında, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyor, gücünü halktan alan Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren herkese şükranlarımızı sunuyor ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz.” (Hatice IRMAK)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141